Tippek a Szappantündértől Neked

tippek a szappantündértől neked

Keserűsó, a modernkori bejárónő, kertész és kozmetikus

Ha azt mondom, keserűsó, fogadjunk, hogy elsőre az jut róla eszedbe, hogy hasfájáskor, székrekedés esetén hasznos. Pedig ezt az alkalmazási módját az utóbbi időben nem javasolják már, ugyanis súlyos következményei is lehetnek. Olvasd el, mi másra használhatod még ezt az egyszerű és olcsó anyagot.


 

A keserűsó, más néven magnézium-szulfát vagy Epsom só, nevét egy angliai városról kapta. Ennek a városkának az ásványvizében fedezték fel, és így jöttek rá kedvező hatásaira is.

Mire használhatod? – a 10 legnépszerűbb alkalmazása

 

1. Az Epsom lazító sós fürdő

  • fokozza az izzadást, így kiváló segítség a méregtelenítésben
  • enyhíti a stresszt
  • javítja a vérkeringést, védi az artériák rugalmasságát


Így csinálj keserűsós fürdőt: Egy nagyobb csésze keserűsót keverj el egy bögre tejben és adj hozzá 5 csepp Manna Rozmaring illóolajat és 5 csepp levendula olajat. Add az egészet egy kád jó meleg vízhez. Élvezd a fürdést 20 percig.

2. Gyönyörű, puha bőröd lesz, ha kipróbálod ezt:

2 evőkanál Epsom sót keverj össze 1 evőkanál olívaolajjal, majd ezzel dörzsöld át gyengéden a bőröd. Langyos vízzel öblítsd le.

3. Lábradírt is csinálhatsz belőle

Szükséged lesz:

  • 4 evőkanál keserűsóra
  • 1 evőkanál olívaolajra (vagy édesmandula olajra)
  • 10-15 csepp illóolajra: használd a  teafa illóolaj és a levendula illóolaj egyenlő arányú keverékét

Keverj össze mindent, majd egy jól zárható tégelyben tárold. Használd a lábadra, de szuper testradír is egyben. Használat után le kell öblíteni.

4. Bőrviszketés ellen is hatékony:

1 evőkanál keserűsót oldj fel 2 dl vízben, majd a keveréket öntsd egy szórófejes flakonba. Bőrviszketéskor ebből permetezz az érintett területre. Borogatásként is használhatod.

5. Segíthet a könnyebb elalvásban

Még kisgyermekeknél is használ a keserűsó. 3-4 evőkanál sót keverj a fürdővízhez.

6. Használd csempetisztításhoz!

Keverj el egyenlő arányban Epsom sót, szódabikarbónát és vizet. Ezzel a keverékkel nagyon szépen lehet a csempét tisztítani.

7. A paradicsompalánta szebben növekszik, ha a földjéhez 1 evőkanál keserűsót adsz.

8. Ha szereted a gyönyörű rózsákat, akkor hetente egyszer keverj az öntözővízhez egy evőkanál keserűsót. A rózsabokrok tövét öntözd ezzel a keverékkel.

9. Ha a kerted talaja magnéziumszegény, könnyedén segíthetsz ezen keserűsóval. Mielőtt bármit is ültetnél, keverj a földbe néhány zacskó keserűsót.

10. Használatától még a fű is zöldebb! Ha a gyep öntözésekor a vízhez kevered, kis idő elteltével szép zöld fű nő majd a kertedben.

Te mire használod még a keserűsót?


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • e(l)kalandozások

    E(l)kalandozások

    E(z) jó E(z) nem, azaz az élelmiszer-adalékokról érthetőenSzínezékek, tartósítószerek, állományjavítók, ízfokozók, édesítőszerek. Csak hogy néhány adalékanyagot említsek. Elsőre ijesztőnek hangzanak. De vajon tudod-e, hogy melyik mire való? Mit takarnak az E-számok (E=Europe) mögött megbújó kacifántos nevek?

    Megnézem
  • immunerősítő fürdő neked a szappantündértől

    Immunerősítő fürdő Neked a Szappantündértől

    Influenza-szezon? Ugyan már!Voltál már idén influenzás? Nálunk szerencsére senki nem kapta el, anyukám szerint csak azért, mert amikor tombolt a járvány az iskolában, óvodában, elkészítettem ezt a fürdőbe való keveréket, ami nagyon jót tett a vírusok elleni küzdelemben. Próbáld ki Te is, hátha sikerül elkerülni idén is az influenzát! Én amikor csak tehetem, igyekszem a természet patikája felé fordulni. Nálunk eddig bevált.

    Megnézem
  • manna tematikus hét: arctisztítás iii.

    Manna tematikus hét: Arctisztítás III.

    Tévhitek és tanácsok az arctisztításról.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet