Manna tematikus hét: Arctisztítás III.

manna tematikus hét: arctisztítás iii.

Gondoltad volna, hogy egy olyan egyszerű dolgot, mint az arctisztítás is lehet helytelenül csinálni? Az Arctisztítás hetének első bejegyzésben olvashattad a bőrtípusok szerinti javaslataimat. Most azokat a fontos tévhiteket foglaltam Neked össze, amelyek még mindig makacsul tartják magukat.

1. tévhit: Ugyan már! Milyen arctisztítás? Megmosom egy kis hideg vízzel az arcom, ahogy a dédi is régen a kútnál, és kész!

Nem elég a víz! Sajnos manapság szinte nincs igazi, tiszta víz a fürdőszobákban. Többnyire nagyon kemény a víz, amit a bőr nem szeret. A hideg víz pedig nagyon összehúzza a kis hajszálereket, ami ideig-óráig pozitív hatással van a bőrödre, hiszen élénkül a vérkeringés. Azonban hosszú távon jobban jársz a langyos vízzel, ami kiegyensúlyozza a vér áramlását. Használj a bőrtípusodnak megfelelő natúr kozmetikumot, hogy megadhasd a bőrödnek a megfelelő ápolást!

2. tévhit: Napi két arcmosás, és kész is a bőrápolás.

A két arcmosás valóban elegendő lehet, de ez nem ilyen egyszerű. Ha nem tudod, milyen a bőrtípusod, akkor kettőnél többször semmiképpen ne moss arcot, ugyanis az serkentheti a faggyú termelődését. Először tisztában kell lenned azzal, hogy mi a legjobb a bőrödnek, azaz milyen a bőrtípusod. Egy sima arcmosás még nem bőrápolás. A mai világban szükséges, hogy ugyanúgy, ahogy a szervezetedet ellátod vitaminokkal, tápanyagokkal, a bőrödnek is biztosítsd ezeket.

3. tévhit Szappan? Ez a legrosszabb, amit tehetek az arcommal! A szappan szárít.

Nem, a szappan csak akkor száríthat, ha nem megfelelően választod ki az arctisztító szappanod. Fontos, hogy úgy válassz, hogy előtte tájékozódsz, hogy Neked mi való. Ha a bőrtípusod megkívánja, hidratálj! Használj organikus vajat, pl. ghánai sheavajat, azt minden bőrtípus szereti. Nemcsak kívülről, hanem belülről is szükséges a folyadékpótlás. Ez viszont bőrtípustól független.

4. tévhit Minél jobban dörzsölöm az arcom, annál tisztább lesz.

Az arcbőr nagyon érzékeny terület, semmiképp ne dörzsöld! Legjobb, ha a törölközőt is elfelejted. Ha szárazra szeretnéd törölni az arcod, használj puha kendőt, de azzal se dörzsöld, inkább itasd fel a nedvességet. Nem attól lesz tiszta a bőröd, hogy dörzsölöd, hanem attól, hogy a megfelelő natúrkozmetikummal eltávolítod a szennyeződéseket. És a kulcsszó: gyengéden!

5. tévhit Hidratálásra azért van szükség, hogy vizet vigyek be a bőrömbe.

Hidratálni azért kell, hogy a bőrben lévő nedvességet megkösd. Ezért ajánlom Neked arcmosás utánra azt, hogy a még nedves bőrbe masszírozz egy kevés organikus vajat.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet