Házi mentolos trüffel
Idén karácsonyra szeretnék valami különleges édességet is tenni az ünnepi asztalra. Hosszas gondolkodás után erre a mentolos finomságra esett a választásom, ami tényleg egy lépésben, pofonegyszerűen elkészíthető, gyönyörűen mutat és biztos vagyok benne, hogy az ízére sem lesz panasz.
Bár néhány hozzávaló különlegesnek tűnik, bioboltban, sőt, akár itt a Manna weboldalán is könnyedén be tudod szerezni őket.
Hozzávalók:
-
3 csésze kókuszpehely
-
1 bögre sötét színű, jó minőségű kakaópor
-
1 csésze juharszirup
-
1 csésze szűz kókuszolaj
-
2 teáskanál tiszta vanília kivonat
-
1-2 csepp 100%-os tisztaságú borsmenta illóolaj
-
csipetnyi tengeri só
Az illóolajokat hozzáértő felügyelet nélkül nem ajánlom belső használatra, a 100%-os tisztaságú borsmenta illóolajjal azonban ezúttal kivételt teszek, mivel nagyon kellemes mentolos ízt ad a trüffelnek. Arra azonban mindenképp figyelj, hogy 1-2 cseppnél nem ajánlatos többet használni a trüffel masszájához.
Ennyi hozzávalóból több mint 30 mentolos trüffelt tudsz készíteni.
Elkészítése tényleg nagyon egyszerű:
Minden hozzávalót önts össze egy konyhai robotgépbe vagy egy tálba, és keverd össze őket jó alaposan, amíg sűrű massza nem lesz belőle. A masszából kiskanálnyi mennyiségeket gyúrj golyókká, halmozd őket sütőpapírra, ezután pedig nincs más dolgod, mint 20 percig pihentetni őket hűtőben vagy fagyasztóban.
Egy kis kakaóport érdemes félretenni és a végén abban meghempergetni a golyókat, így biztos, hogy még finomabbak lesznek.
Hűvös helyen hosszú ideig eláll, ha meg bírod állni, hogy ne edd meg őket egyszerre :)
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek