Frissülj fel házi citromos levendulaszörppel!
frissülj fel házi citromos levendulaszörppel!

Frissülj fel házi citromos levendulaszörppel!



Tudtad, hogy a levendula nemcsak gyönyörű lila színével és édes-fűszeres illatával csábít, de az íze is fantasztikus? Érdemes kipróbálni! ?

Sokunk kedvence a levendula. Kevés üdítőbb látványt tudok elképzelni, mint egy virágzó nyári levendulamező. Csodás, élénk színe és jellegzetes, erőteljes illata is elbűvölő.

Nem csoda, hogy rendkívül sokféleképpen használják fel e virágot, és sokféle terméket dob fel illatával, színével. A levendula remek hatással van a közérzetünkre, hangulatunkra. Közismert a nyugtató hatása, így bevetheted alvászavarok esetén, illatának belélegzése segíti a relaxációt, a stressz leküzdését. Masszázsolajba keverve garantált az ellazulás.

De gondoltál-e már rá frissítő nyári italként? Érdemes kipróbálni, ezért most egy nagyon finom, házi levendulaszörp receptjét hoztam el Neked! ?

Cukormentes házi citromos levendulaszörp

Hozzávalók:
  • kb. 30 szál levendula
  • 1 l víz
  • 2 citrom leve
  • 30 dkg nyírfacukor
  • 1 tk citromsav

A levendulacsokrot érdemes csap alatt hideg vízzel leöblíteni, majd szellős helyen felkötve jól kiszárítani.

Öntsd a vízbe a nyírfacukrot és tedd fel forrni. Közben morzsold le a levendulavirágokat. Ha felforrt a víz, forrázd le vele a levendulát, majd add hozzá a citromok kifacsart levét és a citromsavat. Fedd le és hagyd pihenni egy éjszakán át. Másnap szűrd le sűrű szűrőn keresztül, majd forrald fel megint a főzetet. Ezután már csak fertőtlenített csatos üvegekbe kell töltened az ínycsiklandozóan illatozó szörpöt. Az üvegeket kibélelt kosárban, letakarva hagyd kihűlni.

Felbontás után tárold hűtőben és fogyaszd el minél hamarabb. Hígíthatod hideg vízzel vagy szénsavas ásványvízzel. A hűs, illatos lé csodálatos felfrissülést nyújt a forró nyári napokon, de pudingot, natúr (szója)joghurtot is megbolondíthatsz vele, illetve sütemények tésztáját vagy krémjét is feldobja pikáns íze.

Levendulából sohasem elég!

Ha Te sem tudsz betelni a levendula illatával, akárcsak én, nézz szét velem a Mannák között! Ennek a csodás virágnak természetesen helye van a vegyszermentes, vegán bőrápolók világában is! ?

A legújabb Mannák között üdvözölhetjük az Ében arctisztító szappant levendula illóolajjal. Zsírosan fénylő, pattanásos, aknés bőr esetén érdemes kipróbálni – kedvező hatásait labortesztek is igazolták! A COCO kézmosó szappan olívaolajjal és levendulával gyakori kézmosás esetén is illatos gondoskodást nyújt kezeidnek. A nagy Manna-kedvenc, az Egészséges tincsek szappan szintén tartalmaz levendula illóolajat, hogy a teafa illóolajjal, na meg a zöld agyaggal karöltve ápolja fejbőrödet. Ha szívesen használsz folyékony szappant, a COCO levendula folyékony szappan is csodás illattal kényeztet, a család legkisebbjei pedig a szintén levendulaillatú Habvarázs folyékony szappan krémes habzásának örülhetnek.

Szintén a legújabb Mannák közé tartozik a Virágesszenciás zselé hialuronsavval és levendula illóolajjal. Ez egy csodásan illatozó, könnyű, zselés bőrápoló, ami mindenféle bőrtípusra alkalmas, és használhatod arc- vagy testápolásra egyaránt. Ha kissé gazdagabb ápolásra vágysz, remek választás a Vulkáni kőzeten szűrt sheavaj levendula és teafa illóolajjal – illatos kényeztetést nyújt tetőtől talpig.

A levendulának helye van a natúr deókban is – a Friss fuvallat krémdeó nevéhez méltóan friss, üde illatot biztosít a legnagyobb hőségben is.

Nyugodt, mély alvásra számíthatsz, ha este megmártózol a nyugtató illatú habokban: a Manna fürdőgolyó geránium-levendula illattal segít elfelejteni a gondokat.

Nemcsak a szépségápolásban, hanem vegyszermentes takarításra, ruhák öblítésére, légfrissítésre is bevetheted a 100%-os tisztaságú Levendula illóolajat.

Élvezd a nyarat – és frissülj fel levendulával kívül-belül! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • ne nézz át rajtuk! - blog

    Ne nézz át rajtuk!

    „MINDENKI a törődésre vágyik. Az embereknek célokat kell adnunk ahhoz, hogy újra hasznosnak érezzék magukat mert abban hiszünk, hogy ezek a célok egy teljesebb, elégedettebb társadalom jövőképét rajzolhatják.”

    Megnézem
  • a legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept - blog

    A legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept

    A bodza virágához nagyon könnyű hozzájutni. Igazán szerencsés vagy, ha csak a kertedbe kell kimenned érte, de akkor is gyorsan tudsz szerezni, ha nincs bodzafád, sőt, kerted sem.

    Megnézem
  • cukormentes eperlekvár házilag - blog

    Cukormentes eperlekvár házilag

    Minden évben alig várom, hogy végre hozzájussak a finom, édes eperhez, ami a nyár kezdetét jelenti számomra.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-28 17:27

    Nagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni. Van sok levendulavirág a kertemben, imádom az illatát. Amúgy a kedvencem a szappanban és a krémekben is.

    • Györgyi
    • 2021-12-28 17:27

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet