Elárulom, miben rejlik a csomagolás varázsa
elárulom, miben rejlik a csomagolás varázsa

Elárulom, miben rejlik a csomagolás varázsa



Az bizonyára számodra sem újdonság, hogy egy gusztusosan becsomagolt kozmetikum már látványával is hatással van rád. A felelősségteljesen és igényesen megtervezett csomagolás azonban ennél sokkal többre is képes: üzen neked.

Egy szappan csomagolásának például nem lehet csupán annyi a célja, hogy higiénikus védelmet nyújtson, vagy azt kiabálja a reménybeli vásárlónak: „vegyél meg”.

Ennél talán még fontosabb feladata (sőt, küldetése), hogy a márka alapvető értékeiről is beszéljen, olyanokról, mint például a környezettudatosság.

Üzennek a színek és a minták

A színek alapvetően befolyásolhatják vásárlási döntéseinket, ezért a csomagolástervezők a világ minden részén tudatosan, átgondoltan élnek vele. A kék csomagolás például nyugalmat, megbízhatóságot sugallhat, a vörös energiát, szenvedélyt, izgalmat, a sárga lazaságot, vidámságot, a rózsaszín nőies sikket, bájt – a zöld pedig a természetességet.

Ideális esetben azonban a külső megjelenés nemcsak hogy találkozik a belső értékekkel, de továbbgondolásra is késztet, már-már párbeszédet folytat velünk.

A Manna szappanok idén megújult, környezettudatosabb csomagolásán például a természet legszebb mintáit (buja indákat, virágmotívumokat) idéztük fel, olyanokat, melyek látványukkal maguk is a lét körforgását, az újjászületést jelenítik meg.

A színekkel is többet üzenünk önmaguknál: a Manna Elefántcsont arctisztító szappan csomagolásának maga is elefáncsontszínű, rajta változatos, fehér növényi mintákkal. Finom és légies, akár maga a szappan, mely száraz és érzékeny bőr legjobb barátja.

A csomagolás anyagának megválasztása is fontos üzenet

Ha a csomagolás színe felkeltette a figyelmedet és érzelmeket váltott ki belőled, az anyaga felteheti az i-re a pontot.

Méghozzá azzal, ahogyan és amiből készül.

A Mannánál nemcsak a szappanok készülnek kézi munkával, de maga a csomagolás is.

Munkatársaim nagy gonddal tekerik a szappanokat papírba, vagyis biztos lehetsz benne, hogy a kézművesség még ezen a szinten is áthatja a Mannákat.

Vegyszermentes, természetes filozófiánkat tehát jól tükrözi a csomagolásuk is: kizárólag környezettudatos papírba bugyoláljuk be szappanjainkat – természetesen kézzel.

(Ebben a korábbi cikkünkben is olvashatsz a Manna filozófiáról, ahol bemutattam azt a 10 indokot, amiért érdemes Mannát használni. Ha a szappancsomagolások megújulásának hátterére vagy kíváncsi, ide kattints blogunkban.)

Ha karácsony, akkor csomagolás…

Az ünnepek közeledtével különösen aktuálissá válik a csomagolás kérdése.

Talán mondanom sem kell, hogy egy személyre szóló, jelentéssel teli ajándékot nem kell celofánba, műanyag, vagy más, kevésbé környezettudatos csomagolásba tenni ahhoz, hogy örömet szerezz vele. Az újrahasznosított papír legalább olyan szépen és elegánsan képes körülölelni az ajándékot, mint egy hagyományos, „csupa-minta”, műanyag csomagoló – és ezzel is kevesebb hulladékot termelsz ünnepek idején.

Csinos Manna ajándékdobozunk sem csak azért jó választás, mert élével felfelé állítva akár 4 db Manna szappan is kényelmesen elfér benne (és az ajándékvariációk száma végtelen).

Hanem azért is, mert papírból készül, így kiválthatod vele a műanyag csomagolást. Az ajándékozás után pedig garantáltan nem akaródzik majd kidobni ezt az elegáns kis ládikót.

Neked melyik Manna natúr szappan csomagolása tetszik a legjobban? Kíváncsi vagyok a véleményedre, nézz körül a Mannák között és írd meg!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • rövid a hajad? kurtítsd meg az ápolását is! - blog

    Rövid a hajad? Kurtítsd meg az ápolását is!

    Pixie, bob, tépett vagy szögegyenes – a rövid fazonok szépek, divatosak és szinte minden arcformához illik valamelyik változatuk. Élvezd a rövid haj összes előnyét, és vedd könnyedén az ápolását is!

    Megnézem
  • Így készíts dzsemet chiamagból - blog

    Így készíts dzsemet chiamagból

    Az ősznek lassan vége, és ez egyben a hagyományos befőzési időszak lezárultát is jelenti. Kár, mert a házi lekvárnak nemcsak az íze, de a készítése is igazi élmény. Épp ezért azt javaslom, hogy egy egyszerű, de nagyszerű recepttel még feltétlenül próbálkozz meg, jöjjön a chiamag-dzsem.

    Megnézem
  • Érezz rá a natúr fogápolás ízére a mannával - blog

    Érezz rá a natúr fogápolás ízére a Mannával

    Egyre többen szeretnénk aktívan tenni a környezetünkért és egészségünkért. Ennek érdekében igyekszünk minimalizálni a hulladékot és minél kevesebb vegyszert használni, különösen, ha a napi bőrápolásról, tisztálkodásról van szó. Tudtad, hogy már a fogápolás is lehet minden ízében természetes?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Krisztina
    • 2020-05-15 10:45

    Nagyon szép a termékek csomagolása és egységes arculatot tükröz.

    • Krisztina
    • 2020-05-15 10:45

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet