A varázslatos fahéj hatásai
a varázslatos fahéj hatásai

A varázslatos fahéj hatásai



A fahéjnak már az illata is mámorító. Kellemes, otthonos hangulatba hoz, ráadásul az egészséged szempontjából is valódi csodaszer.

A fahéjat már az ókortól kezdve használják, nem véletlenül. Kiváló a különböző vírusok és baktériumok ellen, ezért megfázás vagy bármilyen téli fertőzés esetén segítségedre lehet. Ha úgy érzed, jól jönne immunrendszerednek egy kis támogatás, akkor fogyassz fahéjjal ízesített teát vagy kávét. Az is jó ötlet, ha fahéjjal szórod meg a friss gyümölcsöket, ezzel nemcsak kellemes illatot és egy plusz ízt adsz nekik, de egyben lelassítod a gyümölcs erjedési folyamatait is. A fahéj gyógyhatásai közé tartozik még, hogy segíti az inzulintermelést, ezért cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott. A legjobb, ha napi szinten fogyasztasz belőle egy keveset, és inkább étkezés közben, mint éhgyomorra. Kiegyensúlyozza a vércukorszintet és segít megelőzni a rohamokban rád törő szénhidrátéhséget. Ezek az apróságok sokat segíthetnek neked abban, hogy jó legyen a közérzeted és ne uralkodjon el rajtad a téli tespedtség.

A fahéjnak persze az illata lesz az, ami miatt beleszeretsz.

Ez aromaterápiás hatásnak is köszönhető, hiszen ahogy megérzed a kellemes fahéjillatot, máris jobb lesz a hangulatod. Ezért is esik olyan jól egy pohár fahéjas forralt bor vagy kompót, esetleg egy fahéjas sütemény.

Ha fahéj, akkor jönnek vele az édes, ünnepi fűszerek, melyek karácsonyi hangulatba ringatnak. Ne sajnáld magadtól az apró kis kényeztető rituálékat, mert ezek segítenek ráhangolódni az ünnepekre. Aromalámpába csepegtess fahéj illóolajat, szívd be fűszeres illatát! Dörzsöld át a bőröd Manna luffás bőrradírral, és élvezd, ahogy bőröd egyszerre találkozik a pezsdítő felfrissüléssel és a selymes kényeztetéssel, természetes dörzsanagok és bársonyos olajok ápolják bőröd, pedig mámorító fahéj- és ciromillata téged is elvarázsol majd, kényezteti lelked.

A fahéjmámorban töltött esték tökéletes kiegészítője a Manna Édes-fűszeres fürdőgolyó szőlőmagolajjal. Képzeld el, hogy elmerülsz egy kád fűszeres fürdőben, és élvezed, amint a finom összetevők lágyan kényeztetik bőrödet, miközben a víz átveszi az édes, mámorító illatokat. Gyújts teamécseseket, és készíts a kád mellé egy bögre fahéjteát. Egy fárasztó nap után igazi felüdülés lesz, megnyugtat és ellazít. Ne sajnáld magadtól, mert igazán megérdemelsz egy kis „én-időt”. Szinte újjászületve kelsz majd ki a kádból.

Végül, íme egy ízletes fahéjtea recept:

A fahéjtea alapja lehet a rúd, törmelék vagy por formájú fahéj egyaránt, melyekhez csak forró vizet kell adnod. 2,5 dl teához egy közepes fahéjrúdra vagy egy evőkanál fahéjporra lesz szükséged. Forrásban lévő vízzel öntsd le, majd áztasd 10 percig. Ha szeretnéd izgalmasabbá tenni az ízeket, dobj bele 2 csillagánizst vagy szegfűszeget is, és ízesítsd egy kis nyírfacukorral. Az is jó, ha kedvenc fekete vagy zöld teádhoz adsz ázás közben egy kis fahéjat. Meglátod, teljesen fel fogja dobni az élményt!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet