A stressz és én
a stressz és én

A stressz és én



Itt az ősz, vége a szabadságoknak is, és kezdődik az év végi hajtás, így valószínűleg a te életedben is egy stresszesebb időszak következik. Van pár tippem, hogy örömmel és stresszmentesen éld meg ezt az időszakot!


Amikor a stresszel kapcsolatban írok, mindig felidézem, hogy a stressz tulajdonképpen nem más, mint egy jelzés arra vonatkozóan, hogy ellenállás van bennem egy adott helyzettel kapcsolatban. A stressz önmagában még nem feltétlenül rossz, negatív, vagy káros.

Akkor válik azzá, amikor nem a megfelelő módon reagálsz rá, és nem megfelelően kezeled. De hogyan tudnád enyhíteni a kínokat, amikor érzed a szorítás
t, amit a feszültség okoz?

Folyadék

Banálisnak tűnhet, de a túl kevés folyadékfogyasztás óriási stresszhelyzetbe hozza a szervezetedet. Tudtad, hogy a tested 70%-a víz? Nem csoda, hogy már a néhány százalékos folyadékveszteséget is megérzel. Ha felborul szervezeted vízháztartása, emelkedik a vérnyomásod és a pulzusod. Emiatt fáradtságot, tompaságot és ingerlékenységet érzel, és veszítesz a lendületedből.

Ha legközelebb ezeket a tüneteket érzed, ne a munkahelyedet átkozd, mert lehet, hogy csak folyadékot kellene fogyasztanod! Kiszáradás ellen a rendszeres vízivás mellett kortyolj el napközben 1-2 csésze gyógyteát is, ez segít oldani a feszültséget. A nap végét zárd levendula vagy kamillateával, ezek felfrissítenek, ellazítanak és megnyugtatnak.

Illóolajok

Amikor a stressz szintem toronymagasan van, ideje lelassítanom egy kicsit. A legjobb, ha ilyenkor Manna halántékbalzsamot masszírozok homlokom két oldalába. Csodálatos érzés, amint a bőrömhöz érve felszabadulnak a 100%-ig természetes illóolajok és elárasztanak mesebeli illatukkal! Ilyenkor már néhány perc után enyhülést érzek, és könnyebb koncentrálni is egy kemény munkanapon.

Az is enyhítheti a feszültségedet, ha Manna illóolajat cseppentesz a párologtatóba, vagy szaunázás közben csepegtetsz belőle a lávakőre. Próbáld ki az édesnarancs vagy borsmenta illóolajat, kiszippantja belőled a felgyülemlett feszültséget!

Nyugodt emberi kapcsolatok

Fontos, hogy rakj rendet az emberi kapcsolataidban is! Ha fárasztó emberekkel veszed körbe magadat, elfolynak az energiáidés elapad az összes lelkesedésed az élet iránt. Tölts kevesebb időt a negatív emberekkel, akik viselkedésükkel csak rádobnak még egy lapáttal a stressz szintedre. Rengeteg energiát spórolhatsz meg magadnak, és arra fókuszálhatsz, ami valóban feltölt.


Házikedvencek

Ne a stressz kezelés miatt tarts háziállatot, az csak egy kellemes „mellékhatása” lesz. Az állatok sokkal boldogabbak, mint az emberek, mert a jelenben élnek. Tele vannak szeretettel, és rengeteget taníthatnak neked arról, hogy mit is jelent az élet. Egy háziállat jó kedvre derít, ellazít, és rengeteg nevetéssel ajándékoz meg. Ments meg egy életet azzal, hogy örökbe fogadsz egy kisállatot egy menhelyről, és cserébe ő is „megment” téged.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • tegyünk a kihalófélben lévő állatokért! - blog

    Tegyünk a kihalófélben lévő állatokért!

    Az utóbbi évtizedekben az emberiség olyan mértékben avatkozott be a természetes egyensúlyi állapotba, hogy az ökológiai katasztrófához is vezethet.

    Megnézem
  • Így küzdd le az őszi fáradtságot! - blog

    Így küzdd le az őszi fáradtságot!

    Egyre hűvösebb az idő és egyre kevesebb napfény ér. A borongós idő miatt a kedved is rosszabb lehet. Mutatom, hogyan maradhatsz kicsattanó formában!

    Megnézem
  • Ízkavalkád őszre! - blog

    Ízkavalkád őszre!

    Az ősz csak úgy tobzódik az ízekben és a színekben! Három kedvenc receptemet osztom meg veled, amelyekben benne van az évszak minden zamata! Válogass kedvedre a szezon legízletesebb finomságai közül!

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2022-01-03 17:13

    Nagyon sok állatot befogadtam, valóban nagy boldogság és öröm. Rengeteg szeretetet kap az ember tőlük

    • Györgyi
    • 2022-01-03 17:13

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet