Az ősz csak úgy tobzódik az ízekben és a színekben! Három kedvenc receptemet osztom meg veled, amelyekben benne van az évszak minden zamata! Válogass kedvedre a szezon legízletesebb finomságai közül!
Gyömbéres sütőtök krémleves
Hozzávalók: fél kg sütőtök, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél lime kifacsart leve, 7 dl zöldségleves alaplé, kb. 3 ujjnyi nagyságú friss gyömbér, 1 dl kókuszkrém, Himalája só, tökmagolaj, pirított tökmag, kókuszzsír
Elkészítése:
A kimagozott, vastag szeletekre vágott sütőtököt 180 fokon 20-30 perc alatt puhára sütöm. Ezalatt a vöröshagymát és a fokhagymát a kókuszzsíron üvegesre párolom.A kihűlt és meghámozott sütőtököt a párolt hagymákkal, a lime levével, a kókuszkrémmel, a megpucolt gyömbérrel, valamint a zöldségleves alaplével összeturmixolom, majd sózom, és egy lábasban összeforralom. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalom.
Ha szereted az egzotikus ízeket, megszórhatod egy kis garam masala fűszerkeverékkel vagy őrölt kardamommal is.
Őszi vitaminsaláta
Hozzávalók: 1 egész cékla, 5 közepes méretű édesburgonya, 0,5 fej hagyma, natúr szójajoghurt, 4 darab alma, egy marék durvára vágott dió
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozom, kb. 2-3 cm-es kockákra feldarabolom, és egy sütőpapírral bélelt tűzálló tálban vagy tepsiben elegyengetem. Zsiradék nélkül 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha már kicsit ropogós külső kéreg sül rá, belül pedig puha. Amíg az édesburgonya megsül, a tisztára súrolt céklát apró kockákra vágom. A hagymát, valamint az almát apróra vagdalom.
A kihűlt édesburgonyát a többi alapanyaggal összekeverem, és ráöntöm a szójajoghurtot, majd megszórom a dióval. Azonnal fogyasztható, de másnap még finomabb! Igazi vitaminbomba a hideg napokra és kiváló köret bármely főétel mellé!
Körtés-szőlős köles
Hozzávalók: 20 dkg köles, 5 dkg kókuszreszelék, 2 alma, 2 körte, 2 evőkanál zabpehelyliszt, 1 marék mazsola, 1 marék mák, rizstej, vanília, fahéj.
Elkészítése:
A kölest felteszem annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Ha már majdnem készen van, öntök hozzá még egy kis rizstejet, hogy pótoljam, amit a köles már felszívott. Hozzákeverem a kókuszreszeléket és a mazsolát is.
Miután a kölest teljesen puhára főztem, hozzáadom a reszelt körtét és a félbevágott szőlőszemeket, a fahéjat, végül a zabpehelylisztet is!
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!