A legfontosabb dolog, amit meg kell tenned magadért
a legfontosabb dolog, amit meg kell tenned magadért

A legfontosabb dolog, amit meg kell tenned magadért



Úgy érzed, túl nagy rajtad a nyomás? Túlhajszolt vagy, semmire sincs időd és nem tudsz rájönni, hogyan töltődj fel?

Egy átlagos napon állítólag akár ötvenszer is stresszes helyzetbe kerülhetsz. Ilyenkor a szervezeted kortizol- és adrenalinszintje megemelkedik, és különleges készültségi állapotba kerül. Ez régi-régi reakció arra, hogy szükség esetén elmenekülhess, védekezz, vagy visszatámadj a téged fenyegető veszélyek elhárítására. Valaha nagyon hasznos volt, ma azonban sokszor szükségtelen és túlzott reakció, amely árt a bőröd és az egész szervezeted egészségének.


Pattanások, ráncok, idő előtti öregedés, hajhullás, korpásodás

Ha túl nagy rajtad a nyomás és a stressz szinte állandóan jelen van az életedben munka, bizonyos emberek, vagy az állandó aggodalom miatt, az bizony először a bőrödön látszik meg. Fakó, élettelen bőrszín, szem alatti karikák, pattanások és akné figyelmeztethet arra, egyensúlyba kell hoznod magad. A krónikus stressz számos egészségügyi panaszt okoz. Emésztési zavarokhoz, gyulladásokhoz és hosszabb távon súlyos betegségekhez is vezethet. Ezeknek csak külső jegyei azok, amelyeket az idő előtti öregedésből az arcodon, a bőrödön észreveszel.


Hogyan csökkentsd a stresszt az életedben?

  • Először is vedd sorra, mi minden tehet feszültté nap mint nap. A legjobb, ha leírod őket egy papírra, aztán pontról pontra végigveszed, melyiken és hogyan tudsz változtatni. Biztos vagyok benne, hogy jónéhányat közülük kiiktathatsz az életedből egy kis odafigyeléssel. (Ha például krónikus reggeli kapkodó vagy, ez a korábbi bejegyzésem neked szól!)

  • Találd meg, milyen stresszoldó technika válik be neked leginkább: egy kellemes kádfürdő, szauna, aromaterápia, masszázs? Jógalégzés, olvasás, egy kiadós séta, esetleg egy nagy endorfinpezsdítő futás?

A legfontosabb, hogy tanulj meg időt fordítani saját magadra, és ne hagyd, hogy a tengernyi teendő maga alá temessen. Találkozz a barátaiddal, nézz meg egy jó filmet, kezdj el egy új sorozatot, iratkozz be egy tanfolyamra, és soha de soha ne sajnáld a pihenésre, a feltöltődésre az időt, energiát. Ha szükséges, állíts be egy emlékeztetőt a telefonodon, írd be a naptáradba, mert igenis fontos kell legyél saját magad számára.

A törődést pedig meglátod, a bőröd és az egész tested is meghálálja.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet