Így egyél kevesebb cukrot
Így egyél kevesebb cukrot

Így egyél kevesebb cukrot



Minél több feldolgozott és kész élelmiszert veszel, annál több cukrot eszel – teljesen feleslegesen. Az ételekhez hozzáadott cukorra a legtöbb esetben semmi szüksége a szervezetednek, csak üres kalóriák. Ahhoz, hogy kevesebb cukrot fogyassz, hogy az ugráló vércukorszint miatt ne legyél állandóan éhes és fáradt, csak némi odafigyelés szükséges.

Először is érdemes tudnod, hogy mit keress az élelmiszerek címkéin. A különféle szirupok, a karamell, a melasz, a glükóz, a fruktóz, a kukoricából kivont cukor is cukor.

A legújabb amerikai közegészségügyi ajánlások szerint egy átlagos nőnek alig 45 gramm cukor fogyasztását javasolják naponta.

Hogy hogyan csökkentheted az észrevétlen cukor túlfogyasztást? Íme néhány bevált jótanács.
  • Szabadulj meg a szörpöktől, üdítőktől – és tudj róla, hogy a kalóriamentes változatokkal csak időlegesen verheted át a szervezeted, ezután még több édességre vágysz majd.

  • Válassz olyan élelmiszert, amely nem édesített és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Ezt legtöbbször rá is írják ezekre a termékekre.

  • Az sem mindegy, a gyümölcsöket hogyan fogyasztod: a gyümölcsökben lévő cukor nem egészségtelen, de fontos, hogy a növényi rostok lassítják a cukor felszívódását, ezért érdemes odafigyelned még a frissen facsart levek természetes cukortartalmára is.

  • A konzerv vagy szárított gyümölcsök sokszor rengeteg hozzáadott cukorral, gyümölcslével készülnek a jobb íz elérése érdekében, válaszd a frisset.

  • Ha már cukrosat eszel, egyél kisebb adagot.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet