A 3 legjobb őszi méregtelenítő
a 3 legjobb őszi méregtelenítő

A 3 legjobb őszi méregtelenítő



Véget ért a nyár, de ez még nem ok a szomorúságra, hiszen az ősz ezernyi szépséget tartogat számunkra, sőt, nemcsak szépséget, hanem rengeteg finomságot is!

Most kell szervezetünket ellátni mindenféle vitaminnal és ásványi anyaggal, hogy felvértezzük magunkat a téli betegségek ellen. Tudod-e, mivel lehet legjobban felkészülni a hideg évszakra?

A méregtelenítést általában a tavaszhoz kötjük, azonban érdemes a gyümölcsérlelő, adakozó őszt is kihasználni arra, hogy szervezetünket csúcsformába hozzuk, hiszen ezáltal erősítjük immunrendszerünket is, ami nagyon fontos a ködös-hideg tél előtt.

Gyümölcsöt gyümölccsel 

Mivel az ősz gazdagon kínálja nekünk a gyümölcsöket, most kell kihasználnunk az alkalmat a szervezet feltöltésére. Biztosan tudod, mennyire fontosak a rostok a bélrendszer egészsége és tisztulása szempontjából. Magukba szívják a nedvességet, így gyorsítják a bélmozgásokat, ezáltal hamarabb kiürülnek a fölösleges salakanyagok. Ráadásul telítettségérzetet okoznak, így nem esszük túl magunkat, ami tiszta haszon az ideális testsúlyunk megtartása szempontjából is.

Érdemes ilyenkor gyümölcsnapot tartani, amikor kizárólag, vagy javarészt gyümölcsöket fogyasztasz. Ilyenkor különösen fontos sokat inni, tiszta vizet vagy gyógyteákat.

A szilvát és a belőle készült lekvárt már régóta alkalmazzák a székrekedés megszüntetésére. Gazdag rosttartalmával segít a salakanyagok hatékony eltávolításában. Nagy mennyiségű antioxidánst is tartalmaz.

A szőlő is nagyon gazdag vitaminokban és rostokban. A flavonoidok antioxidáns hatása révén erősíti a szervezet ellenálló képességét, magas víz- és káliumtartalma révén vízhajtó hatású. Különösen a vörös és lila szőlőfajtákat érdemes fogyasztani.

Ne feledkezzünk meg az ősz harmadik nagy adományáról, az őszibarackról sem! Szintén gazdag vitaminokban, antioxidánsokban, támogatja a vese és a máj munkáját. Rost- és víztartalma magas, kalóriatartalma viszont alacsony, így kiváló éhségűző finomság.

Káposztát minden formában

A káposzta nemcsak ősszel, de egész télen is a rendelkezésünkre áll. Nagyon jó rostforrás alacsony kalóriatartalommal. C-vitaminban gazdag, felveszi a harcot a szabad gyökökkel. Nagy érdeme még, hogy segíti az emésztést, ezáltal tisztítja a beleket.
Hogyan fogyaszd? Természetesen a töltött káposztán túl is van élet, hiszen a káposzta a leghasznosabb nyersen fogyasztva salátákban, illetve savanyú káposzta formájában, ami probiotikus hatású is. Ha főtt ételt készítesz belőle, akkor is csak párold, ne főzd túl!

Nemcsak savanyúság: a cékla 

Az ősz és a tél másik sztárja, a cékla egy rendkívül sokoldalú zöldség. Kár, hogy jellegzetes, földes íze miatt kissé mostohagyereknek számít az egészséges étrendben is. Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, jó hatással van a vérkeringésre, a vérnyomásra. Rosttartalma révén az emésztést is támogatja.

Ha esetleg nem kedveled jellegzetes erős íze miatt, akkor kipróbálhatod salátába reszelve, így a többi összetevő elnyomja az ízét. Másik megoldás: készíts céklalevet! Nagyon egyszerű: 0,5 kg céklát és 0,5 kg almát apríts fel, ha szereted a sárgarépát, néhány szálat szintén karikára vághatsz bele. Turmixold le, majd facsard bele egy citrom levét, és tegyél hozzá ízlés szerint sztíviát, vagy más édesítőszert. Kész is van a finom, egészséges őszi italod! ?

Bőrödet is készítsd fel!

Nyár végén nemcsak a szervezetedet, hanem a bőrödet is érdemes feltölteni. Persze szépülni elsősorban belülről kell, így ajánlom figyelmedbe a legújabb Manna-büszkeséget: a Manna Life hajvitamint, ami tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyektől gyönyörű, fényes lesz a hajad és a körmöd, egészséges a bőröd!

Az őszi gyümölcsök segítségével kívülről is táplálhatod bőrödet: a Manna szőlőmagolaj remek választás, hiszen a szőlőnek nemcsak a gyümölcshúsa, hanem a magjából préselt olaj is igazi kincs.

A sárgabarack magjából szintén remek olajat préselnek, különösen a száraz bőrt táplálja kiválóan. A Manna újdonsága, a Sárgabarackmagolaj igazán univerzális: használhatod egész testedre, arcodra, a hajvégekre, de akár a körömágy ápolására is. Masszázsolajként is kitűnően beválik.

Vértezd fel testedet kívül-belül az ősz kincsivel! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • készülj fel az őszre természetes immunerősítőkkel! - blog

    Készülj fel az őszre természetes immunerősítőkkel!

    Lassan véget ér a nyár, de búcsúzóul még két kézzel szórja nekünk kincseit. Ilyenkor kell feltankolni vitaminokból, ásványi anyagokból, hogy a hideg időszakot is egészségesen élvezhessük. Ezért most az immunrendszered erősítésére hoztam Neked tippeket, fogadd őket szeretettel!

    Megnézem
  • az arcápolás natúr nagyágyúi - blog

    Az arcápolás natúr nagyágyúi

    Egyre többen használják újra arcápolásra is a jól bevált szilárd szappanokat. Ezeknek számos előnye van: amellett, hogy kiválóan tisztítják az arcot, egyszerű a használatuk, könnyen szállíthatóak, és használatukkal nem keletkezik műanyag hulladék, hiszen papírba csomagolhatóak.

    Megnézem
  • mit tehetünk a méhekért? - blog

    Mit tehetünk a méhekért?

    Biztosan hallottál már arról, hogy egyre többen kongatják a vészharangot a méhek és más beporzó rovarok nagymértékű, gyors pusztulása miatt. Hiszem, hogy minden egyes ember tud tenni az élővilág védelméért, ezért szeretnék néhány szót szólni arról, hogy mit tehetünk e hasznos kis rovarokért.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Györgyi
    • 2021-12-28 15:05

    Iszom én is a cékla-répa-alma turmixot, rendszeresen eszem a savanyú káposztát. Szoktam készíteni gyümölcs salátát - banán, kivi, citrom, alma, narancs és ami még elérhető, apróra darabolom, porcelán tálba teszem, a tetejét megszórom szőlő cukorral és csorgatok rá gesztenyevirág mézet. Hagyom pár órát összeérni csoda finom. :-)

    • Györgyi
    • 2021-12-28 15:05

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet