5 natúr tipp hajhullás ellen
5 natúr tipp hajhullás ellen

5 natúr tipp hajhullás ellen



Te is azok közé tartozol, akik szinte a csontjaikban érzik az évszakváltásokat? Én igen, és néhány éve már tudatosan készülök ezekre a kellemetlenségekre. A tavaszi hajhullás egyáltalán nem ritka jelenség, és a legvalószínűbb oka az átmeneti vitaminhiány a hosszú tél után.

Ne aggódj, néhány egyszerű trükkel gyorsan helyreáll minden!

Először is próbálj jobban odafigyelni arra, hogy mit eszel, és egészítsd ki az étrended egy-egy maréknyi dió- és mogyorófélével, keverj a müzlidbe, salátádba szezám- és lenmagot, és bár a kevésbé rokonszenves növények egyike, de a friss céklalé nemcsak az emésztésedet segíti, de a bőrödet is szépíti és hajproblémák megoldásában is segít.

Az alábbi recepteket, praktikákat alkalmazhatod akkor is, ha kismama vagy, és a babavárás időszakában növesztett dús hajkoronád szépségét félted vagy igyekszel helyreállítani.


A következő gyógynövényeket, olajokat, illóolajokat ajánlom neked hajhullás elleni hajöblítéshez, fejbőr keringését élénkítő masszázshoz:

Az egyik kedvenc gyógynövényem a csalán: frissen csípős leveleiből készült forrázat, vagy a szárított levelekből készített tea szinte minden gondra-bajra jó: vértisztító, anyagcsere javító, gyulladáscsökkentő és magas vastartalma miatt immunerősítő hatású, allergiás tünetek idején is sokat segíthet.

Hajhullás ellen szintén ajánlják a mezei zsurlóból készített teát is használhatod hajöblítéshez, fejmasszázshoz. Ez a gyógynövény elsősorban vérzéscsillapító és vízhajtó hatásáról ismert, de szilícium, kálium és kalciumtartalma miatt haj- és körömtápláló hatással is bír.

Hajhullásra, vagy annak megelőzésére az előbbi két teának külsőleg is hasznát veszed: hajmosás utáni öblítésre is használhatod őket egy alapos fejmasszázzsal együtt. Egy kancsónyi forrázathoz úgy 40 g gyógynövényt adj, és keverhetsz hozzá egy-két evőkanál almaecetet is. Meglátod, tiszta, egészséges fényt kap tőle a hajad. A fejbőrödbe masszírozva a bőr mikrokeringését élénkítheted, egyúttal az elhalt hámsejtektől is gyengéden megszabadulhatsz.

Ha könnyen zsírosodik a hajad, netán korpásodásra is hajlamos a fejbőröd, a csalán- vagy mezei zsurló teához adj néhány csepp Manna rozmaring illóolajat, és az előbbihez hasonlóan masszírozd át vele a fejbőrödet, illetve öblítsd le a hajadat.

Ha száraz a fejbőröd és könnyen töredezik a hajad, ne riadj vissza az olajos hajpakolásoktól sem: olívaolajat, Manna organikus szűz kókuszolajat, vagy a Manna szépségolajok egyikét masszírozd alaposan a fejbőrödbe, majd egy kellemesen meleg törülközőbe csavarva a hajad pihentesd így egy jó fél órát, csak ezután mosd meg a hajad a szokott módon.

Azt remélem, már te is tudod, hogy hajmosásra is használhatsz vegyszermentes Mannákat, róluk itt írtam bővebben.

Kellemes és vegyszermentes szépülést!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Nikolett
    • 2017-04-07 19:26

    Köszi a tippeket.

    • Nikolett
    • 2017-04-07 19:26

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet