Így teremts időt magadnak!
Így teremts időt magadnak!

Így teremts időt magadnak!



Veled is a kelleténél többször fordult már elő, hogy azt sem tudtad, hol áll a fejed, úgy érezted, semmire sincs időd és hullafáradtan ébredtél nap nap után? Mindannyian voltunk már ezzel így, hogy úgy éreztük, összeroppanunk a feladataink súlya alatt és szinte képtelenek vagyunk rendet tenni magunk körül és még a fejünk is tele van és megállíthatatlanul zsong a sok teendő miatt.

Most elmondom neked, nekem mi az az öt dolog, ami segített, hogy mindenre, még magamra is jusson elég időm.


Először is hidd el, nem lehetetlen megtalálni az alkalmat arra, hogy reggelizni, sétálni vagy mozogni tudj. Még csak szervező zseninek sem kell lenned ehhez, bár kétségkívül nem árt, ha szereted a rendet és rendszerességet.
  1. Nem kell mindent fejben tartanod!
Nem csoda, hogy állandóan fáradtnak érzed magad, ha a fejedben folyton elvégzendő feladatok listája pörög. Szabadulj meg a felesleges gondolatoktól, tanulj relaxációs, meditációs vagy légzőtechnikákat, menj el sétálni, futni vagy jógaórára! Merülj el egy kád illatos fürdővízben! Teljesen mindegy, melyiket választod, a lényeg az, hogy minden nap alkalmad legyen arra, hogy elcsendesítsd a gondolataid, mire a nap végére érsz.
  1. Írd fel, állíts be emlékeztetőket!
Írd fel a telefonodba, vagy akár egy határidőnaplóba minden egyes dolgot, amit meg kellene jegyezned: bevásárlólistát, találkozókat, programokat, születésnapokat. Állíts be hozzájuk emlékeztetőket, így nem felejted el felhívni a nagymamád, nem halogatod tovább az időpontkérést a fogorvoshoz, és rengeteg bosszúságtól, magyarázkodástól, bocsánatkéréstől kíméled meg magad.
Észrevetted, hogy épp csak pár csepp szépségolajod maradt a palack alján? Fogytán van a kedvenc szappanod vagy arcpakolásod? Írj erről is emlékeztetőt, hogy mikor lehuppansz a gép elé, eszedbe jusson elküldeni a megrendelésed.
  1. Szűrd meg az információáradatot!
Megnyitod reggel a géped, vagy ami még rosszabb, már rögtön ébredés után a telefonodból is csak úgy ömlik rád az olvasatlan levelek, üzenetek sora? Szűrd meg őket és állíts fel fontossági sorrendet, a teljesen lényegtelenektől pedig könnyű szívvel szabadulj meg! Alakíts ki az ismerőseidből köröket és a számodra legfontosabbakra mindig jusson időd!
  1. Nem kell mindenben tökéletesnek lenned!
A kevésbé lényeges dolgokban engedd meg magadnak, hogy hibázz, hogy ne a maximumot teljesítsd minden egyes nap, így marad időd és energiád az igazán fontos dolgokra! Nem kell minden egyes nap mindenben a legjobbnak lenned, válaszd ki inkább azt a néhány dolgot, amiből viszont nem engedsz, és csak az igazán tökéletessel elégszel meg.
  1. Gondold újra!
Ha már van egy jól működő rendszered, de egyre több új feladatod, elfoglaltságod akad, vagy csak egyszerűen változnak benned vagy körülötted a dolgok, próbálj rugalmas maradni, és merd újratervezni a mindennapi dolgaidat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet