5 mítosz a pattanásokról
5 mítosz a pattanásokról

5 mítosz a pattanásokról



Már évek óta keresed az okát, miért szenvedsz még mindig pattanásoktól, aknétól, túl sok mitesszertől, gyulladt, cisztás göböktől? Biztosan rengeteg mindent kipróbáltál már, hogy kiderítsd, mi okozza őket, és hogy mielőbb megszabadulj tőlük.

Írtam már neked róla, és sok-sok elégedett Mannás is megerősítheti: rengeteg bőrprobléma hátterében áll valamilyen vegyszer okozta bőrirritáció. Mesterséges tartósítószerek, illatanyagok, színezékek, habzást segítő anyagok, állagjavítók – szinte semmi esélyed rá, hogy kiderüljön, melyik az, amelyiket nem tolerálja a bőröd, ha bolti vegyszeres termékeket használsz.

Az is lehetséges, hogy a pattanást, aknét valamilyen táplálékallergia vagy intolerancia okozza. Leggyakrabban a tej vagy a búza a hibás, de a rengeteg adalékanyag, a túl sok só és cukor is ellensége a makulátlan, szép bőrnek.

Van azonban néhány tévhit, amelyek szintén tehetnek arról, hogy rosszul érzed magad a bőrödben.
  1. A felnőtteknek nincsenek pattanásaik
Dehogynem. Egy meglehetősen alapos felmérés szerint az amerikai huszonévesek fele, de még a harmincas éveikben járóknak is közel negyven százaléka küzd pattanásokkal, egyesek ritkán, mások gyakrabban.
  1. A nem elég alapos arcmosás okozza a pattanásokat
Ez így nem feltétlenül igaz. A pattanások hátterében – ahogy feljebb is írtam, több dolog is állhat. Hormonális tényezők, étrend, stressz is súlyosbíthatja a genetikai hajlamot. A megfelelő arctisztítás nagyon fontos, de arra is ügyelned kell, ne használj olyan termékeket, amelyek vegyszerei leoldják a bőröd felszínéről az annak védelmét biztosító olajos védőréteget.
  1. A sminkelés pattanásokat okoz
Ha megfelelő minőségű, kifejezetten zsíros, pattanásos bőrre kifejlesztett termékeket használsz és a sminkeszközeidet is tisztán tartod, a smink nem tömíti el a pórusaidat, és nem okoz gyulladást sem.
  1. A pattanások ellen erős savak és alkohol kell
Rengeteg zsíros bőr kezelésére készült kozmetikum tartalmaz alkoholt, azonban ezek sokak számára túl durva vegyszerek, amelyek ahelyett, hogy segítenék a bőröd egészséges védekezőképességének helyreállítását, védtelenné tehetik a kiszáradással és a fertőzésekkel szemben.
  1. Pattanásra fogkrémet? Ne!
Alkoholos és mindenféle savakat tartalmazó készítmények helyett közvetlenül a pattanásokra teafa illóolajat tegyél. A fogkrémet szájápolásra készítjük, nem igazán jó választás a pattanások kezelésére.

Természetes, vegyszermentes kozmetikumokkal is felveheted a küzdelmet ezek ellen a kellemetlen bőrhibák ellen. A zsíros, pattanásos, vagy kombinált bőrre kifejlesztett Mannák nem tartalmaznak mesterséges összetevőket.

Neked melyik lesz a kedvenced? Tegyél egy kockázatmentes próbát és ismerd meg a legújabb éjfekete Manna szappant, az Aktív arctisztító szappant kámforral!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet