Útmutató elfoglalt nőknek

Útmutató elfoglalt nőknek

5 tipp a szép bőrért

Sokszor szembesülök olyan dicsérő szavakkal itt a blogon és levélben is, hogy mióta a Mannával találkoztatok, könnyebb, egyszerűbb lett az életetek, gyorsabb a napi rutin. Ezzel én magam is így vagyok. Nekünk, elfoglalt nőknek több fronton is helyt kell állnunk, e mellett persze szépek és egészségesek is szeretnénk lenni. Olvasd el ezt az 5 tippet, amely segít, ha Te is nagyon elfoglalt vagy, és magadra épp 10 perced van minden reggel.

 

1. Hagyd ki a reggeli arctisztítást – egyszerűbb lesz a fürdőszobai rutin

Igen, jól látod, nem lesz semmi baj, ha naponta csak egyszer, este tisztítod meg alaposan a bőröd a Neked való Manna arctisztító szappannal. Ha nagyon zsíros a bőröd, akkor természetesen erre kell egy kis idő, de reggel akár az is elég, ha egy vattapamaccsal áttörlöd az arcod egy kis almaecetes vízzel.

2. Ismerd a bőrtípusod

Ez azért nagyon fontos, mert a legtöbb időt akkor takaríthatod meg, ha a bőrtípusodnak megfelelő Mannákkal kényezteted a bőröd. Sok kellemetlenségtől megkímélheted magad, ha kitöltöd a bőrtípus tesztet, és célirányosan vásárolsz.

Ha már megvannak a kedvenceid, akkor bizonyára tudod, miről beszélek. Ugye milyen jó, amikor csak megmosod az arcod, bekened egy kis sheavajjal (vagy épp kókuszvajjal, vagy egy csodás szépségolajjal), és kész is vagy.


3. Aludj eleget

Az alvás fontosságát én a saját bőrömön tapasztaltam. Volt egy olyan időszak, amikor még a gyerekek kicsik voltak, hogy alig tudtam éjszaka pihentetően aludni. A bőröm nagyon megérezte. Szerencsére hamar rendeződött a helyzet. A napi 6-7 óra alvás nagyon fontos ahhoz, hogy a bőröd feltöltődhessen, és így elkerüld a hosszadalmas reggeli készülődést. Azt javaslom, próbáld ki az Argánolajat. Ez a szépségolaj egy olyan éjszakai szérum, amit minden bőrtípus szeret, és meg is hálál, időt spórolsz vele, hiszen reggel már különösebb praktikák nélkül is ragyogóan egészséges lesz az arcod.


4. Fogyassz bőrbarát ételeket

Ha elfoglalt vagy, valószínűleg az étkezés megtervezése is kicsit háttérbe szorul az életedben. Ne legyen így, mert az egészséged a legfontosabb. Ha olyan ételeket fogyasztasz, amelyek jót tesznek Neked, akkor ez a bőrödön is látszik majd. Válassz olyan élelmiszereket, amelyek sok Omega-3 zsírsavat tartalmaznak (halak, diófélék). A zöld leveles zöldségek mint a kelkáposzta, a spenót, mángold tele vannak C-vitaminnal, béta-karotinnal és E-vitaminnal, ezek pedig csökkentik a szabad gyökök kártékony hatásátt. A paradicsom magas likopintartalma segít csökkenteni az öregedés jeleit, az áfonya is tele van antioxidánsokkal, így szintén védi a bőrt a szabad gyökök ellen és serkenti a kollagéntermelést.

5. A rohanásban is szükség van Énidőre

Hétvégén eressz le egy kicsit. Csinálj magadnak egy finom limonádét és tegyél fel egy szuper arcmaszkot, pakolást vagy radírozz – ezek mindegyike mindössze tíz perc. Készíthetsz egy szuper relaxfürdőt is, ha több időd van. Mindenhez találsz recepteket a Manna blogban. Add meg magadnak az időt a regenerálódásra, mert a rohanás, a stressz először a bőrödön látszik meg, és nehéz visszafordítani káros hatását.

Neked vannak időspórolós tippjeid? Oszd meg velünk!


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet