Izzasztó problémák 2.

izzasztó problémák 2.

Natúr, egészséges védekezés a kellemetlen illatok ellen

Te már valószínűleg ráléptél egy olyan útra, amely a teljes vegyszermentesség felé vezet. A dezodor ezen az úton egy következő lépcső, hiszen igazán hatékony izzadás elleni védelmet keresünk mindannyian. Van egy jó hírem! Ezt 100%-ban tiszta, vegyszermentes deóval is elérheted. E mellett persze sok más olyan fortély van, amit ha megismersz, könnyebb lesz kizárni az életedből az izzadás kellemetlen tüneteit. Egy valamit azonban ne felejts el: az izzadás nem véletlen, hanem teljesen normális, sőt szükségszerű folyamat, amit nem szabad gátolni, mert ezzel az egészséged veszélyeztetheted, ugyanis az izzadással is ürülnek a felhalmozódott méreganyagok a szervezetből.

Használj natúr izzadásgátlót

A vegyszeres dezodorok gátolhatják a verejtékmirigyek természetes működését, eltömíthetik a pórusokat. Pedig a szervezetnek szüksége van arra, hogy a felhalmozódott méreganyagok a verejtékkel is távozzanak. Ha nem jutnak ki a bőr felszínére, akkor gyulladás is kialakulhat. Miket tartalmazhatnak az általam vegyszeresnek hívott deók: szintetikus illatanyagokat, alumíniumszármazékokat, tartósítószereket és emulgeálószereket, találunk bennük ftalátokat és parabéneket is.

Nagyon fontos, hogy a dezodorod ne tartalmazzon ilyen vegyszereket. Mindig válassz tudatosan, olvasd el a címkén az összetevőket!

Fontos az is, hogyha teheted, válassz olyan deót, amelyet a saját kezeddel kenhetsz a hónaljadra. Hogy ezt miért emelem ki? A golyós és a stiftes dezodorok folyamatosan stimulálják a hónaljadban lévő nyirokmirigyeket, ami hosszú távon nem egészséges. Egy tégelyes deóval azonban más a helyzet, hiszen Te magad kened fel finom mozdulatokkal.
 

A ruhanemű anyaga nagyon fontos

Biztos észrevetted, hogy egyes ruhadarabokban jobban izzadsz, míg másokban nem. Ha egy ruhában műszál is van, akkor elkerülhetetlen, hogy izzadj benne. Amikor csak teheted viselj 100% pamut-tartalmú ruhákat, amelyek lezserek, nem tapadnak szorosan a bőrödhöz. Így a levegő szabadon áramolhat a ruha anyaga és a bőröd között. Úgyis divat az oversize. :)

A vizet nem csak inni jó

A világon a legjobb érzés zuhanyozni egy forró, meleg nap után. A második legjobb pedig egy hűvös zuhannyal kezdeni a napot. Ugye, igazam van?

A gyakoribb zuhanyzás hozzájárul a jó komfortérzethez, minimalizálja a kellemetlenségeket, amelyek az izzadással járnak, de az okait nem szűnteti meg.


Ha fürödni szeretnél…. Van egy szuper tippem a kellemetlen testszag ellen. Önts egy-másfél liter natúr paradicsomlevet a fürdővizedbe, és pihenj 20 percig. Ha letelt az idő, akkor olyan hideg vízzel zuhanyozz le, amilyen hideggel csak tudsz. Ez felpezsdít, fokozza a keringést, a paradicsomban lévő hatóanyagok pedig mérséklik az izzadás kellemetlen tüneteit.

 




 


 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • köszönjük, hogy részt vettél a manna vevőkutatásban

    Köszönjük, hogy részt vettél a Manna vevőkutatásban

    Megnézem
  • mindent a puha és egészséges bababőrért

    Mindent a puha és egészséges bababőrért

    Hidratálj, hidratálj, hidratálj!Egy síró kisbabánál, kisgyermeknél nincs szívszorítóbb látvány, főleg, ha nem tudod, miért sír éppen. A sírás oka sokszor az éhség, a fáradtság vagy egyszerűen csak nyűgös a baba. De sírhat azért is, mert a bőre viszket, húzódik. Sok mindent tehetsz az ellen, hogy ezt kiiktasd kisgyermeked életéből. Egyszerű életmódváltással kivitelezheted, és nem is lesz olyan megterhelő, hidd el.

    Megnézem
  • Így vigyázz gyermeked bőrének egészségére

    Így vigyázz gyermeked bőrének egészségére

    5 pótolhatatlan tipp a csodás bababőrértSemmi sem jobb illatú, semmi sem selymesebb tapintású, mint egy kisbaba bőre. Azonban az első életévben ezen sok külső és belső hatás változtathat. Te mint édesanya, sokat tehetsz azért, hogy a puha bababőr sokáig megmaradjon olyan selymesnek, mint újszülöttkorban.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet