Térkép az arcodhoz
térkép az arcodhoz

Térkép az arcodhoz



Más és más okai lehetnek annak, ha az arcbőröd nem zsíros, csak időnként és egyes területein tűnnek fel pattanások. Hormonális problémák, stressz, a levegő páratartalma, vagy egy nem jól megválasztott frizura is okozhatja a problémát.

Itt egy térkép, hogy eligazodj a lehetséges kiváltó okok között:

Pattanások a hajad vonalában

A legvalószínűbb, hogy az izzadás okozza, illetve a sportolás utáni nem megfelelő arctisztítás. Használj Kámforos arctisztító szappant, és a problémás részekre tegyél rendszeresen Mattító, tápláló kék agyagos arcpakolást. A pattanásokra pedig közvetlenül Teafa illóolajat tegyél, amit hígítás nélkül is alkalmazhatsz.

Pattanások, mitesszerek a homlokodon

Könnyen előfordulhat, hogy ha frufrud van, a hajadról a homlokodra kerülő zsír okozza a problémát, illetve az állandó irritáció, hogy a hajad a homlokodhoz ér. Ennek kapcsán is azt ajánlom, hogy a Mélytisztító, bőrmegújító csomagban található Mannákat használd, majd ezután  Prémium sheavajjal, vagy Argán Szépségolajjal hidratáld és tápláld a bőröd.

Pattanások az álladon

Ezek talán a legnehezebben kezelhetőek: a cisztás, gyulladt, fájdalmas pattanásokat okozhatja a stressz, a túl sok cukor fogyasztása, és hormonális változások is. Az arra hajlamosaknál jellemzően a menstruáció előtti napokban jelennek meg.

A legfontosabb ezek kapcsán, hogy soha, de soha ne nyomkodd, mert csak még jobban fellángol a gyulladás. Hogy mit tehetsz ellenük - a legfontosabb a megelőzés: sok folyadék, tisztító teák, kevés édesség a kritikus időszakokban. Ha már megjelentek a gyulladt göbök, akkor Teafa illóolajjal gyorsíthatod a gyógyulást, és csak gyengéden tisztító szappanokat használj arcmosásra: Extra szűz olívaolaj, Elefántcsont, vagy Tündérbogyó szappant. Arcmaszknak az Alginit arcpakolást ajánlom Neked.

Pattanások a szájad környékén

Ha rendszeresen előfordul veled, hogy csakis ezen a területen jelennek meg pattanások, érdemes végiggondolnod, milyen ételeket fogyasztottál az előző napokban, mert könnyen lehet, hogy valamilyen ételallergia, vagy intolerancia (leggyakrabban tejcukor-érzékenység) állhat a tünetek mögött, vagy az, hogy túl sok sót fogyasztottál.

Akármi is a problémáid oka, próbálj minél kevesebb mesterséges adalékanyagot, és cukrot fogyasztani, aludd ki magad, ha csak teheted, igyál eleget, és keresd meg a Neked legjobb relaxációs technikát. Az arctisztításhoz és a bőrápoláshoz pedig itt vannak a Mannák :)



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Bernadett
    • 2015-10-06 14:59

    Kedves Szappantündérek! :)
    "Pattanások az álladon (...), okozhatja a stressz, a túl sok cukor fogyasztása"
    És valóban! Napi szinten eszem édességet, már többször próbáltam heti 1 alkalomra lecsökkenteni, de nagyon nehéz. A teafaolaj sokat segít, de valóban változtatnom kell azon is, hogy mit viszek be a szervezetembe. Le a csokival!!!! :D

    • Bernadett
    • 2015-10-06 14:59

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet