Te sem szereted a cserepes, kiszáradt ajkakat?

te sem szereted a cserepes, kiszáradt ajkakat?

Téli ajakápolás natúr módon!

Neked is kiszárad az ajkad a szeles időben? Hiába használsz márkás ajakápolót, azt veszed észre, ugyanolyan cserepes marad? Sőt, esetleg még rosszabb is a helyzet egy idő után?

 

 

Ha kiszáradnak, vagy rosszabb esetben kirepedeznek az ajkaid, az nemcsak fájdalmas, de látványnak sem szép.

Az, hogy a hideg szél és a csípős idő kiszárítja a szád, sajnos előfordul. Ilyenkor érdemes figyelned arra, hogy fokozottabban hidratáld, több vizet fogyassz, és megvédd az időjárás viszontagságaitól.

Ha a bolti ajakápolók használatától remélsz segítséget, és csalódott maradsz, annak az az oka, hogy valószínűleg vegyszeres tartalmú ajakápolót vettél, ami ahelyett, hogy visszaadná ajkaid puhaságát, még rosszabb hatással lesz azokra.

 

Mire figyelj, és milyen összetevőket kerülj el mindenképpen?

Vazelin: kőolajszármazék, mely bevonatot képez az ajak felületén, nem hagyja azt lélegezni, így az ápolás csak látszólagos, valahogy úgy, mintha a száraz kezeidre egy kesztyűt húznál, hogy elfedd a problémát, ahelyett, hogy bekennéd.

Télen ne használj rúzsokat, mert a színezékben lévő vegyszerek még jobban kiszárítják a bőröd. Ha mégis színes ajkakra vágysz, akkor keress natúr kozmetikumot. Az illatanyaggal (parfum) is feleslegesen terheled a szervezeted, ráadásul könnyen lenyelheted.

Glicerin: általában a szintetikus fajtájával találkozhatsz, mely ha nagy koncentrációban van a termékben, akkor a bőröd mélyebb rétegeiből vonja el a nedvességet, így az könnyen kiszáradhat.

Alkohol: nagy mennyiségben szintén szárítja a bőrt, ezért ha száraz a bőröd, inkább kerüld!

Parabének: az összes „para” kezdetű, kimondhatatlan nevű összetevő egészségre káros, és nemcsak a hormonháztartásodat teheti tönkre, de kísérletek szerint potenciális rákkeltő is. Nézd meg az összetevőket a csomagoláson, és ha ilyen komponenst találsz, inkább ne használd.

 

Érdekel, hogyan tudnád natúr és egészséges módon ápolni ajkaid? 

Akkor olvass tovább!

Mit kenj cserepes ajkaidra, ha nem akarsz aggódni a vegyszerek miatt? 

  • Mézet: telis-tele van fontos vitaminokkal, melyek ápolják és hidratálják a bőrt, ezen kívül gyulladáscsökkentő is. Megújítja a fáradt bőrt.
  • Extra szűz olívaolajat: természetes hidratáló, jót tesz a bőrödnek. Kend be cserepes ajkaid, és újra puhák lesznek!
  • Sheavajat: az egyik legjobb hidratáló, sőt, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatásai miatt az ajkaidra is egyenesen szuper! Ha még nincs otthon, szerezz be egyet: /finomitatlan-ghanai-shea-vaj
  • Mangóvajat: egészséges zsírsavakban gazdag, nemcsak táplálja, hanem puhítja is az ajkakat. Itt tudsz szerezni Magadnak: /mangovaj
  • Szűz kókuszvajat: a trópusokon élők már évezredek óta ismerik jótékony és ápoló hatását, próbáld ki Te is: /organikus-szuz-kokuszvaj
  • Uborkát: mivel az uborka több, mint 90%-ban vízből áll – sőt, C-vitamint is tartalmaz -, ezért szuper hidratáló hatása van. Tegyél száraz ajkaidra friss uborkaszeletet, és hagyd rajta 5 percig.
  • Aloe verát: az aloe verában lévő zselés anyag kiváló hidratáló, mert magához vonzza a vízmolekulákat. Remekül ápolja a száraz ajkakat.
  • Kakaóvaj: hidratáló hatása jól ismert. Mivel íze is kiváló, az sem baj, ha megeszed. Itt tudsz venni: http://.mannaszappan.hu/organikus-kakaovaj

Biztosra szeretnél menni?

Ha szeretnéd kipróbálni a legújabb Manna ajak- és halántékbalzsamokat, akkor kattints ide, most ››

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • karácsony? természetesen!

    Karácsony? Természetesen!

    Álmodoztál már olyan karácsonyról, amikor nincs rohanás, kapkodás, nincsenek értelmetlen és méregdrága ajándékok, nincs giccses és szirupos felhajtás, hanem minden az ünnepről, a családról szól? Tényleg, Neked mi a legfontosabb a karácsonyban?Nekem ez: kitalálni, minek örülne igazán a másik, és személytelen, divatos ajándék helyett valami igazán szépet adni neki. Meglepni a szeretteimet olyasvalamivel, ami kényeztető, ami szép és különleges, és mindenekelőtt természetes. Ezért van az, hogy minden évben megpróbálok minél több egészséges, és környezetre sem ártalmas tippet bevetni karácsonykor.Ezeket Neked is szívből ajánlom:

    Megnézem
  • milyen manna karácsonyi csomagokat találtunk ki neked?

    Milyen Manna Karácsonyi csomagokat találtunk ki Neked?

    Hogyan spórolhatsz  a Mannaszappan Facebookon szervezett Manna Adventi játékán megszerzett nyereménykuponoddal! (A kupon beváltásához a lap alján találsz videós segítséget)Neked is eleged van a csöpögős, csicsás karácsonyi felhajtásból? Te is úgy érzed, egy csomó fölösleges dolgot akarnak eladni ilyenkor az embernek? Nem akarsz személytelen, semmitmondó és egyben méregdrága ajándékokat venni?Szeretnél igazán örömöt szerezni? Ha a válaszod igen, akkor segítünk! Ajándékozz prémium minőségű, különleges, személyre szóló Manna finomságokat azoknak, akik a legfontosabbak Neked, legyen szó pihe-puha bőrű kisbabáról, érzékeny bőrű férjről, kényeztetésre vágyó barátnőről, vagy egy kedves kollegádról, akinek szeretnél valami szépet adni! Sőt, ha Te magad vágysz egy kis szívmelengető luxusra, lepd meg Magad!Idén szeretnénk Neked könnyebbé, gyorsabbá, és mindenekelőtt különlegessé tenni az ünnepeket. Ezen kívül arra is gondoltunk, hogy értékelni fogod a natúr, környezetbarát ajándékokat. Ugye így van? Magunkból indultunk ki, ezért még arra is figyeltünk, hogy személyes ajándékokat kínáljunk Neked – így találtuk ki a Manna 5 karácsonyi csomagját, melyeket egytől egyig különleges, exkluzív dobozba tettünk Neked. Ebből most négyet megismerhetsz.10+1 ok, amiért Manna karácsonyi csomagot adj ajándékba! Egyedi, különleges, exkluzív Egészséges, natúr, és 100%-ban vegyszermentes kozmetikumokat adsz, tehát vigyázol is azokra, akik fontosak Neked Igazi téli finomságokat válogattunk össze Neked Kézműves hazai terméket adhatsz csicsás tömegtermékek helyett Gyönyörű díszdobozban adhatod át karácsonykor a meglepetést  A csomagolás környezetbarát és nem kell csomagolópapírt sem használnod, mert a Manna karácsonyi ajándékcsomagokat úgy kapod meg, hogy egyenesen a karácsonyfa alá teheted Személyre szóló ajándékkártyát is kapsz a csomaghoz, amit Te tudsz aláírni Annak, akit szeretsz, mi is adunk ajándékot: januári rendelése mellé egy 15 ml-es Narancs és ylang-ylang illatú sheavajat kaphat 1290 Ft értékbe, ha január 31-ig rendel a webáruházból A kreatív ajándékkal Te magad is kreatív ajándékozóvá válsz Biztosan örülni fog a megajándékozottad :)+ 1Most nemcsak előre csomagolt kész ajándékokat kapsz, hanem akár 25%-ot is megspórolhatsz! Az akció 2012. december 9-e és 2012. december 10-e között tart. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy érvényesítsd a Facebook nyereménykuponod. Milyen Manna Karácsonyi csomagokat találtunk ki Neked? 

    Megnézem
  • te már tudod, hogy mi van a kedvenc popcornodban?

    Te már tudod, hogy mi van a kedvenc popcornodban?

    Te is szereted a pattogatott kukoricát? Akkor nehogy kihagyd ezt a cikket!Mozi vagy kellemes esti tévénézés, amihez – sokaknak – elmaradhatatlan a pattogatott kukorica is. Ugye ismerős Neked is?Önmagában a kukoricával nincs is semmi baj, hiszen: magas rosttartalmú gabona kiváló C-vitamin forrás gazdag B3-vitaminban (niacinban) isEzen kívül a pattogatott kukoricamag már nemzedékek óta az egyik legkedveltebb snack szerte a világon. Azonban a mikrohullámú sütő térhódításával sajnos megjelentek a leegyszerűsített ételek. A gyorsfagyasztott készételek, a zacskós levesek és ezek végtelen arzenálja. A pattogatott kukorica sem kerülhette el a sorsát, és megjelent egyszerűsített verzióban. Előnyeként emlegetik, hogy csinálhatod a mikróban, gyors, és garantáltan nem szemetel tele mindent a konyhádban. Azt viszont jó ha tudod, hogy valójában csak ártasz vele magadnak és a családnak is! 

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet