Te hány dolgot őrizgetsz, amire semmi szükséged többé?
te hány dolgot őrizgetsz, amire semmi szükséged többé?

Te hány dolgot őrizgetsz, amire semmi szükséged többé?



Ha veled is megesett már, hogy azon kaptad magad, hogy dühös vagy, mert bár rengeteg holmid van, mégis úgy érezted, muszáj megszerezned még néhány dolgot, csak épp nem tudnád őket sehová sem tenni, a mai bejegyzésem neked szól.

Ha nem mostanában költöztél oda, ahol most élsz, talán elképzelni sem tudod, mennyi felesleges dolgot tárolsz az otthonodban. Soha fel nem vett, kihízott, kifogyott, vagy már nem tetsző ruhák, régi kozmetikumok, lejárt szavatosságú fűszerek és gyógyszerek – szinte biztos, hogy nálad is jópár ilyen foglalja a helyet.

Először is a fürdőszobádban tegyél rendet: cseréld le az elfáradt szivacsot, a ki tudja mióta használt fogkefédet. Nézd meg, mennyi olyan kozmetikum fogja a port akár évek óta, amelyek csomagolásán szerepel, hogy az első használat után hat, vagy tizenkét hónappal már nem garantált a minőségük.


Különösen figyelj erre, ha szempillaspirált használsz: a régi spirál sörtéi között megbúvó baktériumok szemfertőzést, gyulladást okozhatnak. Hasonló okból ne őrizgess régi arckrémeket, testápolókat, ajak- és szájfényeket, szemfestékeket, alapozókat sem. Ránézésre ugyan semmi bajuk, de hosszú idővel a kinyitás után már nem biztonságos a használatuk.

Épp ezért érdemes inkább kisebb kiszerelés mellett dönteni sminkek vásárlásánál, vagy akár rájuk is írni, mikor kezdted használni őket, így pontosan tudhatod, mikor kell lecserélned őket.

A konyhádban is jópár dolgot találhatsz, amelyeknek jobb búcsút intened: a régi teflonbevonatú edények, mikrosütőben is használt, összekarcolódott műanyag edények biztonságosságára sajnos szintén nincsen garancia.

Ha mindezzel elkészültél, magad is megdöbbensz majd, mennyi szabad helyet csináltál.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet