Te is frontérzékeny vagy? Netán migrénnel is küzdesz

te is frontérzékeny vagy? netán migrénnel is küzdesz

Te is frontérzékeny vagy? Netán migrénnel is küzdesz?

Vagy egyszerűen csak ok nélkül rád tör időnként az erős fejfájás?

Ugye Te sem szeretnéd gyógyszerekkel és különböző fájdalomcsillapítókkal mérgezni magad?

Bár a legszeszélyesebbnek tartott hónap, április mindjárt véget ér, sajnos a gyakori időjárás-változás miatt a lüktető fejfájás sokunknál továbbra is jelentkezhet. Ilyenkor nem kell feltétlenül tablettákat szedned, próbálkozz gyengédebb gyógymódokkal.

 

Fontos tudnod, hogy a fejfájás oka sokszor nem más, mint a vízhiány. Ha csak erről van szó, nem kell mást tenned, mint tiszta vizet innod. Nagy kortyokban igyál meg legalább 3 dl vizet, még akkor is, ha úgy érzed, nem kívánod. Fontos, hogy utána kerüld a kávé és a fekete tea fogyasztását!

Oxigénhiány is okozhatja fejfájásodat!

Ilyenkor, ha teheted, menj ki a szabad levegőre, és lélegezz mélyeket. Próbáld a légzést a hasadból indítani, lélegezz, amennyit csak tudsz, majd préseld ki az összes bent lévő oxigént. Ezt ismételd 10-15 alkalommal. Figyeld a légzésedet, és ne változtass rajta.

Alapigazság, hogy az vagy, amit megeszel – így aztán bármennyire is hihetetlen, de a táplálkozás befolyásolhatja a fejfájásaid erősségét vagy gyakoriságát. Próbálj minél kevesebb cukrot fogyasztani, minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, vagy magvakat, teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszereket.

A hagyományos kínai gyógyászatban gyömbért alkalmaznak fejfájásra. Apró gyömbérdarabot is elrágcsálhatsz, vagy gyömbérteát is készíthetsz. Az ajurvédikus módszerek az inhalálást részesítik előnyben. Dobj néhány koriander magot forrásban lévő vízbe, pár perc múlva zárd el, és a főzet fölé hajolva lélegezd be mélyen, legalább negyed órán keresztül.

A gyömbértea és más gyógyteák is segítségedre lehetnek, hogy legyőzd a szaggató fájdalmat!

A levendula például kitűnő stresszűző és fejfájás-csillapító gyógynövény, de a borsmenta és a citromfű ugyanilyen jó szolgálatot tesz. A gyógyteához két teáskanálnyi szárított borsmentát/levendulát/citromfüvet forrázz le 1 csészényi forró vízzel, majd 10 perc után szűrd le, és lassan kortyolgasd el. Ha ezekből épp semmi sincs otthon, igyál kamilla-vagy csipkebogyó teát, ezek is enyhíthetik a fájdalmat.

Korábban írtunk a sólámpa jótékony hatásairól itt a blogon, melyből megtudhattad, hogy számos jótékony hatása mellett segíthet fejfájás és migrén esetén is, valamint erősíti az immunrendszeredet is. Te próbáltad már?

Az illóolajoknak különösen nagy hasznát veheted ilyenkor, legjobb a borsmenta-, illetve levendulaolajhoz nyúlni fejfájás esetén. Használatuk nagyon egyszerű: cseppents 2-3 cseppet (akár megelőzésként is) 1 teáskanálnyi olívaolajba vagy sheavajba, majd dörzsöld be a halántékod körüli vagy a fülkagyló mögötti területet. Pár perc és enyhülni fog a fejfájás, meglátod! Szédülés esetén alkalmazd a száraz inhalációt (papírzsebkendőre csepegtess pár cseppnyit és lélegezd be); ez a módszer segít fejfájás és utazási rosszullétek esetén is!

Próbáltad már a Manna 100%-os tisztaságú illóolajait fejfájás ellen? Mik a tapasztalataid? Neked melyik a kedvenced?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • forró fürdő szeszélyes áprilisi esőnapokra

    Forró fürdő szeszélyes áprilisi esőnapokra

    Forró fürdő Szeszélyes áprilisi esőnapokraAz idén április nevéhez méltóan szeszélyesen viselkedik, esténként jól esik elmerülni egy kádnyi forró vízben. Dobd fel egy kicsit az esti fürdést, készíts magadnak egy gyógynövényes fürdőt, és igazítsd a pillanatnyi hangulatodhoz pár csepp illóolajjal.A fürdő elkészítéséhez szükséged lesz: 

    Megnézem
  • lelassítjuk a vízórádat, persze legálisan!

    Lelassítjuk a vízórádat, persze legálisan!

    Lelassítjuk a vízórádat, persze legálisan!A Mannaszappannal úgy csökkentheted felére a vízszámlád, hogy közben nem kell lemondanod a frissítő zuhanyozás egyetlen percéről sem!A vízfogyasztás nem csak pénztárcába vágó kérdés, a vízkészletek csökkenése egyre nagyobb kihívás elé állítja az emberiséget. Minél kevesebb van belőle, annál gátlástalanabbul pazaroljuk és mérgezzük.  Te már azzal is sokat teszel a környezetért, hogy vegyszermentes Manna szappanokat használsz, de most egy különleges ajándékkal tovább csökkentheted ökológiai lábnyomod.  

    Megnézem
  • unod mÁr a piros hÚsvÉti tojÁsokat?

    Unod MÁR A PIROS HÚSVÉTI TOJÁSOKAT?

    Unod már a piros húsvéti tojásokat? Mit szólnál rózsaszín vagy jádezöld tojásokhoz? Jól hangzik, ugye?A legszebb, legintenzívebb szín eléréséért tartsd a hűtőben egész éjjel a tojásokat a festőlében.  1 csészényit kb. 240 ml-nek számolj.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Lívia
    • 2012-04-25 11:53

    Kedvencem, természetesen a levendula! :-)Köszönjük a jó tippeket!

    • Lívia
    • 2012-04-25 11:53

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet