Forró fürdő szeszélyes áprilisi esőnapokra

forró fürdő szeszélyes áprilisi esőnapokra

Forró fürdő Szeszélyes áprilisi esőnapokra

Az idén április nevéhez méltóan szeszélyesen viselkedik, esténként jól esik elmerülni egy kádnyi forró vízben. Dobd fel egy kicsit az esti fürdést, készíts magadnak egy gyógynövényes fürdőt, és igazítsd a pillanatnyi hangulatodhoz pár csepp illóolajjal.

A fürdő elkészítéséhez szükséged lesz: 

  • fél evőkanál körömvirág szirom

  • fél evőkanál kamillavirág

  • fél evőkanál zabpehely (őrölt vagy egész)

  • egy teáskanál levendulavirág

  • egy teáskanál rózsaszirom (ha nincs vegyszermentes, kihagyhatod)

  • egy nagy méretű teafilter

Az összetevőket keverd össze, tedd a teafilterbe, amit zárj össze és tegyél a fürdővízbe. 

Mi mire jó?

Körömvirág

Minél sárgább, annál több benne a hatóanyag. Sebsarjadást serkentő, hámosító, bőrlágyító hatású. Gyulladáscsökkentő, mindenféle gombás megbetegedés ellen.

Kamilla

Sebtisztító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató.

Zabpehely

Az irritált, viszkető bőrre gyógyír, csökkenti a stresszt.

Levendula

Nyugtató hatású, segít lecsendesedni, szorongásoldó.

Rózsaszirom

Frissíti, lágyítja a fáradt bőrt.

A fürdővizedhez adhatsz pár csepp illóolajat is. Egy kádnyi vízhez kb. 10 csepp elég, az erősebb illóolajakból kevesebb, kb. 5 csepp. Ilyenek pl. az eukaliptusz, borsmenta, citrom, rozmaring, fahéj. Ha keveréket készítesz, 3 illatnál többet ne válassz. Tejben vagy mézben keverd el az olajakat, így add a vízhez.

A legjobb fürdéshez használatos olajak: 

Melyiket fogod kipróbálni?



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • lelassítjuk a vízórádat, persze legálisan!

    Lelassítjuk a vízórádat, persze legálisan!

    Lelassítjuk a vízórádat, persze legálisan!A Mannaszappannal úgy csökkentheted felére a vízszámlád, hogy közben nem kell lemondanod a frissítő zuhanyozás egyetlen percéről sem!A vízfogyasztás nem csak pénztárcába vágó kérdés, a vízkészletek csökkenése egyre nagyobb kihívás elé állítja az emberiséget. Minél kevesebb van belőle, annál gátlástalanabbul pazaroljuk és mérgezzük.  Te már azzal is sokat teszel a környezetért, hogy vegyszermentes Manna szappanokat használsz, de most egy különleges ajándékkal tovább csökkentheted ökológiai lábnyomod.  

    Megnézem
  • unod mÁr a piros hÚsvÉti tojÁsokat?

    Unod MÁR A PIROS HÚSVÉTI TOJÁSOKAT?

    Unod már a piros húsvéti tojásokat? Mit szólnál rózsaszín vagy jádezöld tojásokhoz? Jól hangzik, ugye?A legszebb, legintenzívebb szín eléréséért tartsd a hűtőben egész éjjel a tojásokat a festőlében.  1 csészényit kb. 240 ml-nek számolj.

    Megnézem
  • tavaszi főellenség, a pollen - hogyan győzheted le?

    Tavaszi főellenség, a pollen - Hogyan győzheted le?

    Tavaszi főellenség, a pollen -  Hogyan győzheted le?Zöld tippek az allergia leküzdéséreA Te családodban is előfordult már allergia? Tudtad, mi a megoldás?Az allergia az immunrendszer betegsége, egészen pontosan annak kóros túlműködése. Az immuglobulinnak nevezett pathogen antitestek allergiás jellegű gyulladást okoznak a szervezetben. Van, hogy öröklődik a hajlam, és sajnos gyakori, hogy a légzőszerveket támadja meg. Bizonyított tény, hogy napjainkban tízszer több az allergiás beteg, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet