Unod MÁR A PIROS HÚSVÉTI TOJÁSOKAT?
Unod már a piros húsvéti tojásokat?
Mit szólnál rózsaszín vagy jádezöld tojásokhoz? Jól hangzik, ugye?
A legszebb, legintenzívebb szín eléréséért tartsd a hűtőben egész éjjel a tojásokat a festőlében. 1 csészényit kb. 240 ml-nek számolj.
- Kékesszürke: keverj össze 1 csésze fagyasztott áfonyát 1 csésze vízzel, addig hagyd állni a keveréket, amíg az szobahőmérsékletű nem lesz. Vedd ki az áfonyákat, és kezdődhet a festés.
- Kék: egy negyed fej vöröskáposztát vágj kisebb darabokra, és adj hozzá 4 csésze forrásban levő vizet. Önts hozzá 2 evőkanál ecetet. Hagyd kihűlni, majd halászd ki a káposztaszeleteket.
- Jádezöld: szedd le 6 lilahagyma héját, főzd 2 csésze vízben lassú tűzön 15 percig, majd szűrd le. Adj hozzá 3 evőkanálnyi ecetet.
- Halvány zöldessárga: szedd le 6 alma héját. 1-1/2 csésze vízben főzd lassú tűzön 20 percig, majd szűrd le, és adj hozzá 2 evőkanál ecetet.
- Narancssárga: 6 vöröshagyma héját lassú tűzön főzd 2 csésze vízben 15 percig, majd szűrd le. Adj hozzá 3 evőkanál ecetet.
- Halvány vöröses-narancssárga: 2 evőkanál pirospaprikaport adj 1 csésze forrásban lévő vízhez, majd önts hozzá 2 evőkanál ecetet.
- Sárga: Kb. 10dkg vágott sárgarépát főzz lassú tűzön 1-1/2 csésze vízben 15 percen át, majd szűrd le és adj hozzá 2 evőkanál ecetet.
- Mustársárga: 2 evőkanálnyi kurkumaport adj 1 csésze forrásban levő vízhez, majd önts hozzá 2 evőkanál ecetet.
- Barna: 1 csésze erős kávéhoz adj 1 evőkanál ecetet.
- Sötétrózsaszín: vágj fel egy közepes méretű céklát, és tedd bele 4 csészényi forrásban lévő vízbe. Önts hozzá 2 evőkanál ecetet, hagyd kihűlni, majd szedd ki a cékladarabokat.
- Levendula: 1 csészényi szőlőlevet keverj össze 1 evőkanál ecettel.
Forrás: http://www.bhg.com/holidays/easter/eggs/natural-easter-egg-dyes/
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek
na ezeket ma ki is próbálom a húgommal :)