Szuper fogyasztó ötlet, amit még bevethetsz a strandszezon előtt

szuper fogyasztó ötlet, amit még bevethetsz a strandszezon előtt

Felpróbáltad már idén a bikinidet?

Veled is megesik, hogy a nyár és ezzel a strandszezon közeledtével stresszelsz amiatt, hogy beleférsz-e a tavalyi fürdőruhádba?

Ostorozod magad, amiért idén sem kezdtél el időben tornázni és diétázni?

Ne tedd!

Inkább olvasd el ezt a cikket, és fontold meg az ötletemet, amivel rövid időn belül sok pozitív változást érhetsz el a külsődön, mielőtt először kell bikinibe bújnod.

Sőt, ami a legfontosabb, mindezt úgy, hogy közben teszel az egészségedért is, ugyanis a tipp, amit megosztok veled, kívül-belül megújít, felfrissít és feltölt téged.

De mi ez az új csodaszer?

Semmiféle csodáról nincs szó, csupán arról a tényről, hogy nyers zöldségek fogyasztásával sokkal egészségesebb lehetsz, és garantáltan eltűnnek a pluszkilók is, anélkül, hogy koplalnod kéne.

Miért jó, ha nyers zöldségeket eszel, és ez miért segít abban, hogy megszabadulj néhány felesleges kilótól?

Azért, mert a nyers zöldségek tartalmazzák azokat a nélkülözhetetlen enzimeket, amikre a testednek szüksége van, illetve amihez minden egyes létfunkciódhoz szükség van. A növények növényi rostokat bontó enzimeket tartalmaznak nagy mennyiségben, és ez azért jó Neked, mert a tested nem kényszerül ezek előállítására, ha beviszed nyers zöldség fogyasztásával.

Kíváncsi vagy, mik a legjobb nyersen is ehető ételek, melyek segítenek abban, hogy a strandszezonra formába hozd magad?

Olvasd el – a teljesség igénye nélkül – összeállított listámat!

A következő finomságokban az a közös, hogy egytől-egyig segítenek Neked abban, hogy a stradszezon előtt ledobj egy-két kilót anélkül, hogy koplalnod kéne. Érdemes egész évben beiktatnod az étrendedbe ezekből a földi jókból, így összekötöd a kellemeset a hasznossal: nassolsz, de nem fog többet mutatni a mérleg!

Akkor nézzük, miből válogathatsz:

  • Kókuszdió: az egyik legjobb „szuper étek”, mivel a nyers kókuszdióban rengeteg értékes tápanyag van. A benne található víz például igazi vitaminbomba, telis-tele ásványi anyagokkal, ami remekül hidratál téged kívül-belül. A kókuszdió gyümölcshúsa szintén értékes kincs – tudtad, hogy szellemi tápláléknak is kitűnő? Vizsgák előtt rágcsálj el egy-egy szeletke kókuszdiót! Ha rendszeresen beiktatod az étrendedbe ezt az egzotikus finomságot, akkor sokat teszel kiegyensúlyozott koleszterinszintedért, növelheted az energiaszintedet, gyógyítja a bélrendszeredet, sőt, még a bőrödet is fiatalítja!

  • Chia mag: rengeteg antioxidáns és omega-3 zsírsav van ebben a különleges kis magban, már a maják és az aztékok is tudták, mennyire jó, ha ebből sokat esznek. Sokoldalúan felhasználhatod, gazdag kálciumban, proteinben, rostokban, esszenciális zsírsavakban. Ezen felül segíti az emésztésedet, és gátolja a súlygyarapodást is. Immunerősítő, kóstold meg, ha még nem ismered!

  • Dió-és mogyorófélék: fontos vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, proteinek gazdagítják ezt a csoportot, biztos Te is szereted, igaz? Amellett, hogy segítik a zsírlebontást, remek immunerősítők, szabályozzák a koleszterinszintedet, és védik a szívedet is. Válogathatsz kedvedre: mandula, mogyoró, kesudió, brazil dió, pekándió....

  • Kakaó: telis-tele van magnéziummal, ami nélkülözhetetlen az egészséghez. A kakaóbabban rengeteg értékes tápanyag van, ami feltölti a tested energiával. Nemcsak biztosítja a megfelelő vérkeringést, a magas energiaszintet, az agy és az idegrendszer jó működését, de még az emésztést is segíti, ráadásul isteni illata és finom íze van.

  • Zöld levelek: olyan értékes dolgok rejtőznek a zöld levelekben, amelyeket máshonnan nehéz pótolnod. A spenót, a sóska, a salátalevelek, a sárgarépa zöldje rengeteg növényi fehérjét tartalmaz, többségük klorofillban is gazdag, ezért nemcsak szuper immunerősítők, hanem ezzel együtt az általános energiaszintedet is jelentősen emelik. Ezen felül méregtelenítik a májad, több más szervedet is, és tisztítják az egész emésztőrendszeredet. Jó ötlet, ha turmixolod a leveleket, így könnyebb lesz megemésztened, mert a rostok könnyebben szívódnak fel.

  • Nyers zöldségek: a bio gazdaságokban termesztett friss zöldségek segítik az emésztést, remek immunerősítők és biztosítják, hogy frissnek és energikusnak érezd magad. Érdemes zöldség smoothiek-kal kísérletezned, és minden reggel innod egy ilyen turmixot, meglátod, sokkal energikusabb leszel. 60% gyümölcsöt, és 40% zöld levelet tegyél turmixgépbe, és addig próbálkozz, amíg finomat sikerül csinálnod.

Tetszik az ötlet? Te mennyi nyers zöldséget eszel? Írd meg, hogyan készülsz a stradszezonra!


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • bodza, te édes!

    Bodza, Te édes!

    19+1 tulajdonság, amiért szeretheted a bodzát Ha a májushoz vagy a júniushoz egy külön illatot kellene rendelni, Te mit választanál?

    Megnézem
  • nyaraló gyilkosok

    Nyaraló gyilkosok

    Tudod, mennyi toxikus anyag rejtőzhet egy pillekönnyű nyári testpermetben? Ismerős a "Nyaraló gyilkosok" cím valahonnan? Lehetséges, mert Agatha Christie-től vettem kölcsön. Végeztem Neked egy kis nyomozást az üzletekben arról, hogy a „könnyű” testpermetekbe milyen toxikus anyagokat rejthetnek a gyártók. A reklámok könnyed, légies, habkönnyű, friss és egészséges illatokról áradoznak, Te pedig gyanútlanul fújod magadra a különböző toxikus és egészségre is káros permeteket.

    Megnézem
  • a szappantündér tavaszi tippje

    A Szappantündér tavaszi tippje

    Újabb natúr recept ajándékba Neked! Szereted a natúr szépségápolási recepteket? Eddig hányat próbáltál ki a blogról? És mik azok a szempontok, amelyek eldöntik nálad, hogy megcsinálod-e az aktuális receptötletet? Nálam ezek a legfőbb érvek, ha természetes anyagokból, házilag csinálok natúr finomságokat magamnak – és persze amit mindig megosztok veled is:

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Dezsőné
    • 2013-05-28 19:17

    Kedves Mannácskák!Meggyem a sárgarépa levelet? Ilyet még nem hallottam. Turmixozzam, fűszerezzem? Hogyan lehet megenni.ÜdvözlettelGabi mami

    • Dezsőné
    • 2013-05-28 19:17
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-05-29 20:46

      Kedves Gabi mami,

      Más zöldekkel együtt javaslom turmixolni - állítólag igen markáns az íze.

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-05-29 20:46
  • avatar
    • Ildikó
    • 2013-05-28 14:07

    Sziasztok Mannások!Azért megosztom mindenkivel, a sok évig tartó kálváriám történetét.Én is azért kerestem, majd találtam meg a Manna szappant, mert azt hittem, allergia, asztma, dermatitisz és ki tudja még mitől pöttyös é vakarózós a kezem. Már mindenfélét bevetettem, amikor eszembe jutott, h az Epicutan próba erősen afelé dőlt, nikkel érzékeny vagyok. Kaptam erről listát is, mit szabad enni, mivel nem lehet érintkezni, de!Mivel irodában dolgozom és szinte minden körülöttem tartalmazza a nemes fémet, ez kilőve! A számtalan ezüst gyűrű és egyéb ékszer bedobozolva...A fő probléma az eper, mert azt imádom! Úgy emlékeztem, azzal sem kacérkodhatok, de rákerestem és még rosszabb! Málnát nem ehetek, amit szintén imádok! Azaz, mivel nagyrészt vega vagyok, sok olyasmit kell elkerülnöm, amit idáig 1-2 naponta, pl. spenót, sárgarépa, káposzta, borsó, saláta...Ez van, de ehelyett nem ehetek húst? El vagyok szomorodva emiatt,mert nem igazán tudják kezelni a dolgot, nekem néha kisebb-nagyobb intenzitással vedlik a bőr a tenyeremről, jó, h van sheavaj.Köszönöm a türelmeteket!Csodás májusvégi napokat!I

    • Ildikó
    • 2013-05-28 14:07
    • avatar
      • Andrea
      • 2013-05-28 21:45

      Kedves Borosici,sajnálom, hogy még nem találták meg a megoldást. Esetleg nézd meg a Biologika weboldalt. Én most végeztem el a tanfolyamot. Nagyon logikusan felépített rendszernek tartom. A gyakorlati tesztelését csak most fogom megkezdeni magamon. Nekem évek óta tartó allergiám van, amitől szeretnék megszabadulni. Jó egészséget kívánok!Andi

      • Andrea
      • 2013-05-28 21:45
      • avatar
        • Ildikó
        • 2013-05-29 07:48

        Kedves Andrea!Köszönöm szépen a jó tanácsot, nézelődöm.Már a kedvenc homeopátiás orvosom ajánlotta ( Dr. Gelléri Julianna) pár éve az ujmedicinát, itt az ideje, h komolyabban foglalkozzak vele!Szép napot!I

        • Ildikó
        • 2013-05-29 07:48

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet