Hűsítő vitaminbomba, amitől tutira összeszalad a nyál a szádban...
Hűsítő vitaminbomba, amitől tutira összeszalad a nyál a szádban...
Az alábbi recepteket kánikulához időzítettem, de sebaj, ha esős időben kortyolgatod, akkor is egészségedre válik!
Biztosan Te is egyre többet találkozol a boltokban a "Smoothie" nevű kis flakonos frissítőkkel. Ez a divatos kis itóka tulajdonképpen nem más, mint egy palackba zárt turmix, amit otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthetsz.
Amire szükséged lesz; egy turmixgép (vagy botmixer), gyümölcsök, zöldségek, ahogy Te szereted, valamilyen folyadék (pl. tej, zabtej, szójatej, rizstej, kókusztej, gyümölcslé) és egy kis leleményesség.
Használhatsz bármilyen gyümölcsöt, idénygyümölcsöket (természetesen ezzel a legjobb), de lehet fagyasztott is. Amit kapni fogsz, az egy egészséges vitaminbomba: egy igazi gyümölcsös smoothie-turmixból, függően a gyümölcstől feltankolhatod a szervezeted káliumból, magnéziumból, kálciumból, foszforból, szelénből, vasból, cinkből, mangánból, rézből, vitaminok egész seregéből (A, C, B6, E, K), folsavból, niacinból, pantoténsavból és rostból.
Jól hangzik, nem?
Elkészíteni pofon egyszerű: önts a turmixgépbe a folyékony állagú összetevőből egy kicsit (pl. tej), és add hozzá a gyümölcsöket, majd édesítsd ízlés szerint, pl. mézzel. Alaposan keverd össze, és add hozzá a maradék folyadékot – itt tudod változtatni, milyen sűrű legyen a végeredmény.
Ha hideg frissítőt szeretnél kapni, adj hozzá jégkockát is, amikor fagyasztott gyümölcsből dolgozol, akkor erre nincs szükség, hideg lesz anélkül is.
Receptek:
Epres smoothie – gyorsan használd ki, hogy még lehet friss epret kapni:
Málnás- fagyis smoothie
Paradicsomos smoothie
Ha Neked is van egy jó kis smoothie recepted, gyorsan ide vele, megkóstoljuk! :)
Díjazzuk a hűséged!
A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.
Tudj meg többetTöltsd ki a bőrtípustesztünket és megmutatjuk, hogy bőrödnek melyik Manna termékek a legideálisabbak
Csak Manna Club tagoknak elérhető!
Ez a Manna csak Manna Club tagok számára elérhető, tartozz közéjük te is!
Vesd bele magad a pontgyűjtésbe, és válj egy exkluzív club tagjává! Tudd meg itt, hogyan.>>
E-mail címedre elküldtük a jelszómódosításhoz szükséges információkat!
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek
én sokáig szinte minden napot ezzel indítottam mert reggel nem tudok enni,korán egy fincsi menta vagy citromfű tea, 9-10 körül pedig ez:
az alap 1 banán és annyi tej ami ellepi,mindíg az idénynek megfelelő lágy gyümölcs, izesítésnek valami extra méz mondjuk fenyő..:) mentalevél, citromfű,(nyáron a kertből)kevés citromhéj,és pár csepp a levéből,fahéj, pici vaniliáscukor vagy vanilia ,amikor a banántól jó sűsű lesz nem teszek hozzá mást,ha híg, vagy egy kis joghurtot,vagy mascarponet teszek bele,ha túl keményítős a banán akkor mentateával higítom.
ezzel ki lehet bírni ebédig...:)))
Sziasztok!
Én tanácsot szeretnék kérni, ki tud valami olyan tartósító akármit, ami nem vegyszeres tartósítás, hanem natúr, vagy bio, de a lekvárok, befőttek elállnak vele télire? FONTOS lenne!
Előre is köszönöm a segítséget!
Nagyanyáink úgy csinálták, hogy nagyon sokáig főzték a lekvárokat, nem 40 percet, és a végén 1 kávéskanálnyi ecetet kevertek bele, köztudottan az is megakadályozza a penészedést, és nem érezni az ízén : Én ettem ilyen nyírségi szilvalekvárt és isteni volt !!!! Ildikó
Kedves Mindenki!
Én évek óta befőzők, szinte mindent egyformán: jól megmosott, magvalt gyümölcsöket forró sziruppal felöntöm(nyakig az üveget) ráteszem a zsugorfóliát és a gyógyszertárban vásárolt szalicillal: a fóliát és az üveg kupakját alaposan bekenem, lezárom és dunsztolom. Alaposan,rétegesen letakarva hagyom kihülni! (Van még előző évről is, soha nem romlott el.) A lényeg, hogy nem a gyümölcsön van a szalicil! A dzsemeket, lekvárokat ugyanígy, de száraz dunsztba.( Azok is lassan hüljenek ki.) A zöldségfélét, uborkát, nem ecettel (nekem árt az ecet) un.tejsavas erjedéssel, napon erjedjen meg. Uborkát kaporral, zöldségfélét, csak a zsenge v. tavaszi zöldségeket vegyesen és nagyleveles zellerrel savanyodik be állandóan a napra forgatva, de csak nagy, un.laskára vágni, hogy ne puhuljanak meg.Tálaláskor vágom apróbbra a tányérra!
Mindenkinek sikereket kívánok a vegyszermentes élethez: Margó
Szia vtunde !
Én évek óta ezüstkolloiddal tartósitok mindent ! Nekem bevált
Szia Beáta!
Nagyon érdekelne a módszered !
Én vegyszer nélkül szoktam tartósítani, demindig keletkezik 1-2 penészes egyed. Szeretném ezt a veszteséget is megszüntetni!
Előre is köszönöm: Gyöngyi
Kedves Beáta,
Nagyon tetszik az ötlet az ezüst kolloidról, én is sok dologra használtam már, de ez eddig nem jutott eszembe. Leírnád milyen arányban kell használni? Esteleg ide: juditod@gmail.com
Köszi: Judit
Szia Tünde,
Nekem a száraz dunsztolás eddig mindig bevált: az alaposan kimosott és megszárított befőttes üvegekbe még forrón teszem bele a lekvárt (figyelj, hogy ne maradjon benne levegőbuborék), majd szorosan lezárom. Kibélelek egy nagyobb kartondobozt, és abba sorban egymás mellé teszem az üvegeket. A lényeg, hogy minél tovább megőrizzék a meleget, ezért betakarom őket amennyire csak tudom.
Szép napot,
Andrea
Sziasztok!
Én ezt az italt" életerő turmixnak "hívom.
Hozzávalók bármilyen idény gyümölcs(nekem őszibarackkal a legfinomabb).
Spenót, mángold, sóska vagy karalábé levél(Zsenge).Természetesen a levelek vegyszermentesek legyenek.Én minden levélből szoktam egy keveset, ez izlés dolga.A levelek mennyisége is izlés függvénye javaslom elöször kevesebb levéllel kipróbálni,aztán minél több levelet hozzátenni,élettani hatása miatt.
Tisztított víz,vagy ásványvíz.Kevés oliva vagy bármely hidegen sajtolt olaj.(ez a vitaminok felszívódását segíti).
Elöször a gyümölcsöket teszem a turmixgépbe kevés vízzel majd apránként adagolva a leveleket,végül az olajat.
Menta vagy citromfű levéllel lehet díszíteni.Frissen elkészítve az igazi.
Ma egy banánból, két csésze eperből , 2 csésze vegyes levélből ,kb.másfél dl vízből és fél mokkáskanál oliva olajból készítettem el.
Egészségetekre!
Sziasztok,
sajnos arányokat nem tudok írni, mert mindig az érzéseimre hagyatkozom és legalább 6 személyre elegendő kell hogy legyen, de a lényeg, hogy tej helyett én legtöbbször azt az ízetlenebb sárgadinnyét veszem ez adja a lét és kevés folyékony tejszint teszek bele (én pl növényit) állagjavítónak és ebbe jön a gyümi meg a jégkocka.
Útonlévőknek:-)
Ha nincs jégkocka, mert nincs mélyhűtési lehetőség főleg nyaraláskor, de van a közelben bolt, mélyhűtött pirosbogyós gyümölcsöt teszek bele. Mire a gyerekek megjönnek a boltból én elkészítem az alapot és már öntöm is bele a "jeget" :-)
Üdv
Nadett
Ja a nyár későbbi felében jó az olcsóbb, de jó leveses, puha izetlenebb őszibarack is.
Én úgy készítem az eperturmixot, hogy kb. 7-8 szem epret egy pohár natúr joghurttal turmixolok össze ( a tejet nem szeretem), édesítés gyanánt egy teáskanál mézet teszek bele. Kicsit savanykás, és olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál vagy a szívószál. És isteni finom! :)