Ólom-Kloroform-Kipufogógáz-Mobiltelefon. Tudod, mi a közös bennük?

Ólom-kloroform-kipufogógáz-mobiltelefon. tudod, mi a közös bennük?

Ólom-Kloroform-Kipufogógáz-Mobiltelefon. Tudod, mi a közös bennük?

Június elején a WHO – Egészségügyi Világszervezet mérföldkőnek számító kijelentést tett, miszerint a mobiltelefont a lehetséges rákkeltő kategóriába kell sorolni. 

14 ország 31 tudósa elég bizonyítékot talált arra, hogy az eddig közöltekkel ellenében ezt a megállapítást tegyék, hiszen már 2010-ben is egy nemzetközi tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy azok között, akik  mobiltelefont hosszú távon használtak (10 vagy annál több évig), megduplázódott az agydaganat előfordulása.

Gyerekeknél nem végeztek vizsgálatokat, de az tény, hogy az ő koponyacsontjuk vékonyabb, mint a felnőtteké, ezáltal a sugárzás mélyebben és erőteljesebben hatol az agyba.

A mobiltelefon sugárzása ún. nem-ionizáló sugárzás, mely hasonló a mikrohullámú sütő által kibocsátott sugárzáshoz, csak erősebb. E sugárzásnak kitettség okozhatja azt, hogy a sejtek elkezdenek ’máshogy’ viselkedni, és ezek a megzavart funkciójú sejtek tumorrá alakulhatnak. A legérintettebb részek a fül mögötti agyszelvények.

A mobiltelefon napjaink nélkülözhetetlen része. Az alábbi szabályok betartásával csökkentsd minimálisra a kockázatát!

 • amikor csak teheted, hívás helyett inkább írj sms-t
 • beszélgetés alatt ne nyomd közvetlenül a füledhez a telefont, tarts 2-3 cm távolságot, már ez is sokat számít!
 • használd a telefon kihangosító funkcióját, és pl. a kocsiban fülhallgatón keresztül beszélj
 • akkor használd a telefont, ha van elég térerő. Amikor „erőlködnie” kell (pl. lift, metróaluljáró), több sugárzást bocsát ki, mint normál üzemmódban
 • ne tartsd a telefonod közvetlenül a tested közelében, főleg ne a derék és térd közötti részen… Éjszaka kapcsold ki vagy használd a ’repülő üzemmódot’, és soha ne tedd a fejed mellé, ne adj’ Isten a párnád alá!
 • tartsd távol a gyerekektől (különösen 3 éves kor alatt, és nem a kis, lenyelhető részek miatt!); ha beszélnek rajta, használjátok a kihangosító funkciót

Itt megnézheted, mennyire sugároz a Te telefonod:

http://reviews.cnet.com/2719-6602_7-291-1.html?tag=

Forrás: www.cnn.comTetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

 • csipkerózsika kedvenc bőrápoló olaja

  Csipkerózsika kedvenc bőrápoló olaja

  Csipkerózsika kedvenc bőrápoló olaja: a C-vitamin bomba csipkerózsaolajA csipkerózsa (vadrózsa – Rosa canina) termését augusztus végétől kezdik el szedni, mert ilyenkor a legnagyobb benne a C-vitamin tartalom...Olyannyira, hogy a gyümölcsökkel összehasonlítva is a legtöbb C-vitamint tartalmazza: kb. 10-szer annyit, mint pl. a citrom. Lehet belőle lekvárt, szörpöt, likőrt és egyéb nyalánkságokat készíteni, de amit most szeretnék mutatni Neked, ennél egy picit különlegesebb. 

  Megnézem
 • méregtelenítés és tisztítás egy lépésben

  Méregtelenítés és tisztítás egy lépésben

  Méregtelenítés és tisztítás egy lépésben, mindez úgy, hogy közben még jól is esik? Igen, íme a legújabb Manna csoda, az új, Manna SPA család első darabja: Tündérkert szappanA spa latin eredetű kifejezés, melynek jelentése "sanus par aquam" (vízből egészséget meríteni), melynek lényege, hogy vizet és vízből származó anyagokat (iszap, alga, ásványok, só, gőz) használnak a szépítéshez, gyógyításhoz vagy egyszerűen csak ahhoz, hogy jól érezd magad.A legújabb mannaszappannal most egyszerűen a fürdőszobádba varázsolhatod ezt az érzést, hiszen ez a szappan attól különleges, hogy rózsaszín agyagot tartalmaz."Szépnek szép, de miért jó ez nekem?" 

  Megnézem
 • hűsítő vitaminbomba, amitől tutira összeszalad a nyál a szádban...

  Hűsítő vitaminbomba, amitől tutira összeszalad a nyál a szádban...

  Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

 • avatar
  • Judith
  • 2011-06-25 00:24

  Kedves Mindenki,

  Sajnos ezek a tanácsok olyan elenyészőek az egészségünk szempontjából. A mobiltelefon a mai leghatékonyabb "tömegpusztító fegyver". Hiába tartjuk távolabb magunktól,  a mikróhullámok keresztül mennek rajtunk ha olyan szögböl veszi a telefonunk a jeleket az adóról. Ha emeleten lakunk, az alattunk lévő telefonok biztosan rajtunk keresztúl veszik a jeleket. Folyamatosan igyekeztek tagadni a mobilok káros hatását, de mostmár rengeteg hír eljut hozzánk. Sajnos mire észbekap az emberiség, addigra belepusztulunk. De nem baj, mert ez is csak az üzletről szól. Ráveszik az embereket arra, hogy az egész életüket a mobiltelefonnal töltsék, és mi a kényelmünkért az életünket is feláldozzuk. A túlzott aggodalmaskodás miatt már az óvodás is kap telefont, éshogy ne unatkozzon még jó kis játékokat is játszhat a "mikróhullámokkal". A szülő pedig boldog, hogy az ő gyermeke sem marad le a töbitől, mert megadhat neki mindent.  Közben eszünkbe sem jut, hogy fel sem nőnek egészségesen. Egyre betegebb az emberíség, de így legalább a gyógyszeripart is el lehet tartani, mert egyre több a fejfájás, fáradékonyság, magasvérnyomás, szívritmuszavar, rákos megbetegedáés, hallás- és szemromlás, memóriazavarok, impotencia meddőség, magzati károsodás, stb. De végül is csak káros hatása van a mikróhullámoknak. Egyetlen szakembertől sem hangzott még el olyan kijelentés, hogy valamilyen jó hatása lenne, de tusolgatás, mellébeszélés, elég gyakran. 

  Érdekes, hogy a legbrutálisabb a mobiltelefon és mégis csak finomkodva beszélünk a káros hatásairól. Sokan mondják, hogy sok más is veszélyt jelenthet, pl. a táplálkozás területén vagy a szennyezet városi levegő. Ez így is van, de a károsító élelmiszerek nagy részét ki lehet szürni, a városi szennyezet levegő elől kimehetünk a hegyekbe kirándulni, hogy kiszellőztessük a tüdőnket, de a mobiltelefont oda is visszük magunkkal, éjjel-nappal velünk van. Igy nincs ideje szervezetünknek arra, hogy feltöltödjön jó energiákkal, kipihenje azt a sok elektroszmogot. Egy tömegrendezvényen, ahol sok ember van együtt és mindenkinek be van kapcsolva a telefonja, többszörösére nővekszik a hatása, ami egy-két óra alatt is komoly károsodási folyamatokat indíthat be az embeeri szervezetben. Ma már az elektroszmog minden változata mérhető műszerekkel. Érdemes lenne ezeket reklámozni, mert ha valaki  megméreti a telefonját, elég csak a készenléti állapotában, már az is olyan veszélyes értéket mutat, hogyha publikálnák, akkor valószínűleg mérséklődne ez a nagy mobiltelefon örület. Talán jobban vigyáznánk magunkra, a gyerekeinkre, a környezetünkre. A madarakat is megtévesztik a rádióhullámok. Eltévednek és elpusztulnak. Az emberi szervezet számára is több száz év kellene ahhoz, hogy átalakuljon az ilyen nagyfokú terhelés elviselésére. Ma még nem így van, ma még csak belepusztulunk. De hát sokan vagyunk ezen a bolygón.

  Elektrószmog- és vegyszermentes napokat.

  Farkas Judit

  • Judith
  • 2011-06-25 00:24
  • avatar
   • Felhasználó
   • 2011-07-05 13:54

                      Kedves Judit!

            Az általad felvetett témával egyet értek.

     A dohányzás káros hatásait az írásodból kifelejtetted, és megannyi káros hatást, ami életünk során ér.

     Tudomásul kell vennünk ilyen Földgolyóra születtünk.A fejlődést megállítani nemszabad. Mi örűltünk volna, ha már 1954.-ben létezett volna mobiltelefon.

          További Szép napot:Istvan.

   • Felhasználó
   • 2011-07-05 13:54
  • avatar
   • Varga-Darabos Andrea
   • 2011-06-25 10:52

   Kedves Judit,

   Köszönöm hozzászólásod, én is sokmindennel egyetértek.

   Itt, a blogban próbálok a mindennapokban is használható tanácsokkal szolgálni, ezért nem mondhatom azt, hogy többet ne használd a mobilodat, mert ez - akár tetszik, akár nem - nekem sem lenne kivitelezhető. Tisztában vagyok vele, hogy a fenti tippek nem védenek meg minket teljesen a telefonok káros hatásaitól, de azért többet teszünk velük egészségünk érdekében, mint ellene.

   A blogban található írások, témák, tippek, ötletek, mind-mind abban próbálnak segíteni, tanácsot, ötletet adni, hogyan tudnánk ezt a világot élhetőbbé tenni magunk és unokáink számára is!  

   Szép hétvégét!

   Andrea

   • Varga-Darabos Andrea
   • 2011-06-25 10:52

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet