Pöttöm popók - nagy kérdések

pöttöm popók - nagy kérdések

Utánajártunk, mitől olyan illatos és kívánatos a babahintőpor

Tettünk egy kört a közeli illatszerboltban, és benéztünk a patikába is, mert kíváncsiak voltunk arra, milyen babahintőporokból választhatnak azok a kismamák, akik mostanság pelenkáznak.

Hogy mennyire érzékeny a babák bőre a kemikáliákra, már sokszor és sokféleképp tárgyaltuk.

A téma sokakat érdekel, ezt az is bizonyítja, hogy rengeteg kérdést kapunk tőletek. Látjuk, hogy kezdő és gyakorlott kismamákat egyaránt kétségek gyötörnek. Telis-tele vagytok kérdőjelekkel, - én magam is így éreztem néhány évvel ezelőtt - és bizony előfordul, hogy zavarodottan tapasztaljátok: a bolt polcairól vagy a patikában beszerezhető szerek és ápolók nemhogy segítenének, sokszor rontanak a kicsik bőrének állapotán.

Először a drogériában tájékozódtunk, azután átugrottunk a gyógyszertárba is, és valamennyi kapható babahintőporból kértünk egyet-egyet. Kizárólag az érdekelt minket, mit tartalmaznak a legszélesebb körben elérhető babahintőporok? A természetes összetevők mellett két olyan megnevezés ismétlődött a címkéken, melyek mesterségesen előállított kémiai vegyületeket jelölnek. Ezek a kemikáliák tulajdonképpen a mamák kényelmét szolgálják, a terméket teszik szerethetővé azáltal, hogy illatosabbá, selymesebbé varázsolják annak állagát. A pelenkázóasztal felett szálló illatos hintőporfelhők általában - a címkék tanúsága szerint - az alábbi két összetevőnek köszönhetőek:

 

Isopropyl myristate

Szintetikus, mesterségesen előállított olaj. Gyakori kozmetikai és gyógyszerészeti összetevő. Samponokban, fürdőolajokban használt adalék, állagjavító, felszívódást és a kenhetőséget hivatott szabályozni. Nagy mennyiségben irritálhatja a bőrt, a tüdőt és a szemet, valamint a eltömítheti a pórusokat. http://www.truthinaging.com/ingredients/isopropyl-myristate

Parfum

Szintetikus, mesterségesen előállított illatkompozíció, valójában nagyságrendileg 2500 kemikáliát takarhat ez a kifejezés. Sok ezek közül az anyagok közül migrént, allergiát, asztmát okozhat. http://www.immuneweb.org/articles/fragrancelist.html

Hogy átláthatóbb legyen, készítettünk egy táblázatot azokkal a hintőporokkal, amiket a bolti portyánk alkalmával találtunk. Jelöltük, hogy mely termékek tartalmaznak hozzáadott illatanyagot, melyekben van isopropyl myristate. Tiszteletben kell tartanunk az érvényben lévő kozmetikai rendeletet, ezért nem állíthatjuk, hogy ezek a mesterséges anyagokkal bármi gond lenne. Azzal, hogy felismeritek a két leggyakrabban ismétlődő vegyi anyagot a hintőporok címkéjén, közelebb kerültök ahhoz, hogy azt tegyétek a kosaratokba, amit nyugodt szívvel babátok bőrére szórtok majd.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • egyszerű tippek natúr alapanyagokkal

    Egyszerű tippek natúr alapanyagokkal

    Az én ötnapos ránctalanító programomÁllandóan rohanok, kevés az időm, még ilyenkor nyáron is rengeteg a tennivaló. Sajnos ez a bőrömön is látszik. Most végre összeállítottam magamnak egy ötnapos ránctalanító, bőrfrissítő programot. Víz, méz, olíva: ilyen egyszerű alapanyagok segítségével vált öt nap alatt simábbá, egyenletesebbé és ránctalanabbá a bőröm. Ezek a természetes praktikák nekem beváltak, szívből ajánlom Neked is.

    Megnézem
  • kiváló koponyák különc szokásai

    Kiváló koponyák különc szokásai

    A kilincs nélküli ajtó és az íróasztalon rothadó alma esete, avagy megmosolyogtató feljegyzések arról, hogyan alkottak a történelem páratlan elméiKinek a pap, kinek a papné – tartja a mondás, különc szokásokban nincs hiány. Azt tartják, hogy Friedrich Schiller csak akkor volt képes írni, ha íróasztalán egy rothadó alma volt, és erőteljesen terjengett az illata a dolgozószobában. Teljesítmény központú világban élünk, ugyanakkor egyre kevesebb idő jut arra, hogy feladatainkban elmélyüljünk. A napok sajnos továbbra is csak 24 órából állnak, de talán érdemes azon elgondolkoznunk, hogyan tudjuk nagyobb jelenléttel, odafigyeléssel rövidebb idő alatt elvégezni munkánkat. A megoldás a koncentrációnk tudatos növelése mellett a kreatív pillanatok szabad megélése lehet?

    Megnézem
  • isteni kávés testradír recept ajándékba csak neked! mikor csinálod meg?

    Isteni kávés testradír recept ajándékba csak Neked! Mikor csinálod meg?

    Már megint kevés az időd magadra? Íme egy csodás, aromás illatú testradír, ami csodát tesz a cellulittel. Próbáld ki még ma!Sőt, még ajándékba is adhatod barátaidnak a saját magad készítette testradírt, hidd el, mindenki ámul majd, milyen kreatív vagy.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Adrienn
    • 2014-08-25 18:40

    Így aztán érdemes hintőport venni. Gondolkodnak a készítők ilyenkor egyáltalán?! Ez annyira undorító.

    • Adrienn
    • 2014-08-25 18:40

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet