Pihepuha talpak nyáron is!
pihepuha talpak nyáron is!

Pihepuha talpak nyáron is!



Itt a nyár, végre lenge ruhákat és csinos szandált húzhatunk.

Napvilágra kerülnek eddig ruha alá rejtett testrészeink, többek között a lábunk is. Ha talpad, lábfejed bőrén meglátszik a hideg és a folyamatos cipőviselés nyoma, ne aggódj, van segítség! Tuti lábápolási tippeket hoztam Neked!

Miért lesz száraz a bőr a talpon, és mitől alakul ki az utált bőrkeményedés?

Talpunk nagy nyomásnak van kitéve egész nap, a bőr pedig a felső szaruréteg megvastagodásával védi meg magát a sérülésektől. A száraz, repedezett bőr azonban nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem utat nyithat a kórokozók számára is, amelyek a repedéseken keresztül könnyedén behatolhatnak a mélyebb rétegekbe, akár gombásodást is okozva.

Tuti tippek bőrkeményedés ellen

A legfontosabb az időjárásnak és az alkalomnak megfelelő lábbeli viselése. A túl szoros, vastag cipő, csizma a fő okozója a bőrkeményedés kialakulásának. Ha jó idő van, könnyű, laza lábbelit hordj, amelyben lélegezni tud a lábad. Sportoláshoz is jól szellőző cipőt válassz.

Érdemes mindenféle típusból többet is tartani – ezzel meg is van a megfelelő válasz, ha a párod legközelebb értetlenkedik, vajon miért van szükséged egy sokadik pár új cipőre ?. Fontos a lábbeliket váltogatni, hogy hordás után alaposan kiszáradhasson a cipő. A legjobb, ha használat után kirakod szellőzni a friss levegőre.

A közkedvelt magas sarkú cipő nagyon dekoratív darab, azonban ha a lábadat kérdeznéd, ő azt válaszolná, hogy alaposan megszenvedi a viselését. Javaslom, hogy a kiválasztásnál a külsődleges szempontok mellett itt is figyelj a kényelemre, és csak akkor és annyi ideig hordd, ameddig a lábad még jól tolerálja.

Fontos, hogy a zoknid is természetes anyagból készüljön. Fürdés után pedig mindig töröld nagyon alaposan szárazra a lábad.

Hogyan ápold és kényeztesd lábfejedet?

Ezzel meg is érkeztünk a legjobb részhez: az ellazító, ápoló kényeztetéshez! ?

A lábápolás egy tökéletes relaxációs program: miközben a lábadat áztatod, hallgass kellemes zenét, olvass egy jó könyvet, vagy egyszerűen csak pihenj a megnyugtató csendben! A lábvízbe facsarhatsz egy citromot, ez segít a bőr puhításában. A másik nagy segítőd a tengeri só, valamint a keserűsó (más néven Epsom-só) lehet, ezek kíméletes hámlasztó hatással bírnak. Cseppenthetsz pár csepp illóolajat is a vízbe, a Mannánál nemcsak citrusos, levendula és eukaliptusz illóolajok várnak, hanem négyféle illóolaj-keverék is, próbáltad már őket? ?

Amennyiben a szappanos lábfürdő mellett döntesz, kipróbálhatod a Tündérrózsa szappant, ha virágos bódulatra vágysz. Ha a friss, üde illatokat szereted, válaszd a COCO édesnarancs-eukaliptusz szappant, vagy az egyik legújabb Mannát, a Homoktövis-kurkuma szappant lime és édesnarancs illóolajjal.

Az elhalt hámréteget radírozással lehet a leghatékonyabban eltávolítani. 3 kiváló Mannát is találhatsz erre a célra. A Manna bőrradírok a finoman dörzsölő szemcsék mellett ápoló olajokkal is kényeztetik bőrödet. Az üde, kellemes illatot pedig szokás szerint illóolajok biztosítják.

A makacs bőrkeményedések eltávolításához használhatsz habkövet is.

Végezetül jöhet a kényeztető masszázs: az ápoló krémet, olajat finoman masszírozd be a bőrbe, ez nemcsak a hatóanyagok felszívódását segíti, hanem az ellazulást is, valamint élénkíti a keringést. Száraz bőrre ideális a Sárgabarackvaj és a Makadámiavaj, de bevetheted illatos egzotikus vajainkat is. A Manna Szépségolajok is kiváló lábápolók lehetnek.

Ha nem tudsz dönteni, hogy olaj vagy vaj, válaszd mindkettőt! ? Tégy egy tálkába egy kiskanálnyi vajat, cseppents hozzá 5-6 csepp olajat, majd jól keverd össze, és masszírozd be alaposan a lábfejedbe. Húzz a lábadra egy pamutzoknit, hogy a krém tökéletesen kifejthesse hatását, akár éjszakára is magadon hagyhatod.

Végy példát a macskákról: járj bársonyos talpakon! ?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • frissülj fel házi citromos levendulaszörppel! - blog

    Frissülj fel házi citromos levendulaszörppel!

    Tudtad, hogy a levendula nemcsak gyönyörű lila színével és édes-fűszeres illatával csábít, de az íze is fantasztikus? Érdemes kipróbálni! ?

    Megnézem
  • ne nézz át rajtuk! - blog

    Ne nézz át rajtuk!

    „MINDENKI a törődésre vágyik. Az embereknek célokat kell adnunk ahhoz, hogy újra hasznosnak érezzék magukat mert abban hiszünk, hogy ezek a célok egy teljesebb, elégedettebb társadalom jövőképét rajzolhatják.”

    Megnézem
  • a legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept - blog

    A legjobb nyírfacukros bodzaszörprecept

    A bodza virágához nagyon könnyű hozzájutni. Igazán szerencsés vagy, ha csak a kertedbe kell kimenned érte, de akkor is gyorsan tudsz szerezni, ha nincs bodzafád, sőt, kerted sem.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet