Panda? – Manna?
panda? – manna?

Panda? – Manna?



Amikor 1961-ben World Wildlife Fund néven megalakult a világszere ismert alapítvány, közismert nevén a WWF, a kihalás szélén álló állatfajok védelmét tűzte ki célul.

Alapítói azonban hamar rájöttek arra, hogy szélesebb körben kell tevékenykedniük, így fő céljuk a természetes élőhelyek megőrzése és visszaállítása lett, küldetésük pedig, hogy az ember és a természet harmóniában éljen egymással. Így jött létre egy országhatárokon átívelő, a világon mára több mint 100 országban, 6000 munkatárssal együtt dolgozó szervezet, melynek ikonikus állata a mai napig Chi chi, az óriáspanda. Bár a pandalogó maradt, a WWF nem állatvédelmi szervezetként végzi munkáját, hanem a természet és az ökoszisztémák megőrzéséért dolgozik világszerte.

Ahogy az egész világon, úgy Magyarországon is számos megoldásra váró feladat van.

A WWF Magyarország 1991-ben kezdte meg tevékenységét, azóta kiemelt szerepet játszik a hazai természeti értékek védelmében, mint a leghitelesebb zöld civil szervezet, amely mára több mint 100 sikerrel zárult természetvédelmi projektet tudhat maga mögött. Tevékenységük négy fő területre terjed ki: folyóink és vizesélőhelyeink védelme, a természetes erdők megóvása, az éghajlatváltozás elleni küzdelem és őshonos nagyragadozóink védelme. Emellett nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóság és a környezettudatosság eszméjének minél szélesebb körű elterjesztésére.

A Manna több ponton kapcsolódik a WWF-hez, mint azt elsőre gondolnád!

Veled együtt fontosnak tartjuk a természet védelmét, azt, hogy természetes – és persze állatkísérlet-mentes – kozmetikumokkal lássunk el Téged, és gőzerővel dolgozunk azon, hogy a lehető legtöbb csomagolóanyagunk is része legyen az újrahasznosítási láncnak.

Azt például tudtad, hogyha a Földön mindenki úgy élne, mint az európai emberek, már régen kinőttük volna a bolygót? Fogyasztásunk mértékét tekintve egészen pontosan 2,8 Földre lenne szükségünk! Döbbenetes!

Többek között ezért is fontos, hogy tudjuk, értsük, mit jelent az, hogy ökológiai lábnyom, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan tudjuk csökkenteni a saját lábnyomunkat, és akarjunk tenni bolygónk rombolása ellen. Együtt, közös erővel, például egy olyan hiteles szervezet mögé állva, mint a WWF.

A WWF Magyarországot többféleképpen is tudod támogatni, a lehetőségekről itt tájékozódhatsz: https://adomany.wwf.hu/

Köszönjük, hogy végig olvastad a cikket, ezzel is tanúbizonyságot téve arról, hogy számodra fontos mindaz, amiről itt beszéltünk, és már az elolvasásával tettél még egy lépést a tudatosság felé!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • készíts vegán lasagnét! - blog

    Készíts vegán lasagnét!

    Te is imádod meglepni a szeretteidet valami finommal? Sokszor kutatok a neten a jobbnál-jobb receptek után. Most az egyik kedvencemet osztom meg Veled.

    Megnézem
  • takaríts fillérekből, házi praktikákkal - blog

    Takaríts fillérekből, házi praktikákkal

    Ugye milyen csodás érzés, amikor hazaérve egy tiszta otthon vár Rád? Sehol egy mosatlan edény, egy székre dobott ruha, csak finom illat és rend. Ezt nem csak a rendmániások tudják ám elérni! Minden nap csak egy kicsit kell odafigyelned és cserébe az otthonod valóban otthonossá válik.

    Megnézem
  • hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz - blog

    Hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz

    Itt a tavasz és végre nem kell sapkák alá rejteni hajkoronádat! Viszont a tél nem csak a bőrödet viselte meg, sajnos a hajadat is kiszáríthatta. Ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan ápold, hogy visszanyerje puhaságát és fényét. De nem mindegy, ezt mivel teszed.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet