Hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz
hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz

Hogyan használj szilárd szappant hajmosáshoz



Itt a tavasz és végre nem kell sapkák alá rejteni hajkoronádat!

Viszont a tél nem csak a bőrödet viselte meg, sajnos a hajadat is kiszáríthatta. Ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan ápold, hogy visszanyerje puhaságát és fényét. De nem mindegy, ezt mivel teszed.

Manna az egészséges tincsekért

Ez a Manna azért született, hogy természetes összetevőivel gyönyörűvé varázsolja a hajad! A Manna Egészséges tincsek szappanban rejlő ápoló ricinusolaj és a tiszta olívaolaj, valamint a zöld agyag minden jóval ellátja hajad. Ráadásul még a dús habról sem kell lemondanod, a kókuszolajnak köszönhetően.

Ez a Manna garantáltan vegyszermentes, ráadásul csakis természetes és natúr alapanyagok alkotják.

Ne gondold, hogy hosszabb időt vesz igénybe szappannal hajat mosni, mint samponnal. Pár egyszerű lépés csupán és többé nem is fogsz mást használni. Ha pedig utazol, maga a főnyeremény, hiszen kis helyen is elfér és nem fog kifolyni.

Így használd a szappant hajmosásra

Egyszerűen tedd, ahogy eddig is tetted. Vagyis vizezd be a hajad, de ne a samponos flakon után nyúlj, hanem fogd a Manna egészséges tincsek szappant, tegyél úgy, mintha kezet mosnál, habosítsd fel jól a kezedben, majd mosd meg vele a hajad, miközben jó alaposan dörzsöld át fejbőröd, felélénkítve annak vérkeringését. Ez serkenti a haj növekedését is.

Hajmosás után alaposan öblíts le a hajad, hogy ne maradjon benne szappan. A tisztavizes öblítés után, ha azt szeretnéd, hogy még fényesebb legyen hajad, használj ecetes vagy citromleves öblítést is. Ehhez meleg vízben 2:1, vagy 3:1 arányban keverj el ecetet vagy citromlevet és ezzel öblítsd le hajadat.

Ha száraz, töredezett, igénybe vett a hajad, használd balzsamként vagy pakolásként a Manna organikus szűz kókuszolajat. Viszont ezt ne a hajmosás után használd, hiszen a kókuszolaj zsíros hatásúvá teheti a hajad. Hajmosás előtt oszlass el belőle egy keveset a hajadon, masszírozd be vele alaposan fejbőrödet és ne hagyd ki a hajvégeket sem. Tekerj hajad köré egy száraz törölközőt és a pakolást akár egy órán át is hajadon hagyhatod, majd alaposan öblítsd le. Szárítás után tegyél egy picit az olajból a hajvégekre.

Ezt az olajat egyszerűen nem lehet nem imádni! Olyan illata van, hogy azt hihetnéd, a trópusokon vagy és egy csodás kókuszdióból szürcsölöd a jéghideg kókusztejet. Nem csak hajadat, arcodat és bőrödet is ápolhatod vele. Átlátszó csomagolásán át láthatod, hogy éppen milyen a halmazállapota, ugyanis 24 Celsius fok alatt szilárd és csak efölött kezd el olvadni. Így, ha folyékonnyá szeretnéd tenni, használat előtt csomagolásával együtt, áztasd pár percre forró vízbe és azonnal használhatod.

Pár trükk az egészséges hajért

Ne feledd, hogy soha ne használj forró vizet a hajmosáshoz! A legjobb a langyos víz. Ettől ráadásul sokkal fényesebb is lesz. Miután végeztél, ne dörzsöld át, hanem csak finoman itasd le a vizet róla egy száraz törölközővel. Vizes hajadat ne fésüld kefével, mert így nagyon sok hajszálat fogsz elveszíteni. Ritka fogú fésűt használj, majd alacsony hőmérsékletre állított szárítóval szárítsd meg. Hidd el, meg fogja hálálni a törődést.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • minden, amit tudnod kell a mannák csomagolásáról - blog

    Minden, amit tudnod kell a Mannák csomagolásáról

    A Manna igazi családként működik. Hasonlóak a céljaink, a nézeteink, a küldetésünk. A környezettudatos gondolkodás is összeköt minket. Szeretnénk minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni és minden tőlünk telhetőt meg is teszünk ezért.

    Megnézem
  • csodás otthoni manna szeánszok - blog

    Csodás otthoni Manna szeánszok

    A saját magunkra szánt időt áldozzuk fel leginkább a takarítás, a bevásárlás, vagy bármi, fontosabbnak tűnő tevékenység oltárán. Azonban akkor tudunk igazi társak, anyukák, barátok lenni, ha néha saját magunkkal is törődünk. Így hát, gyújts meg pár gyertyát, tedd be a kedvenc zenédet és adj Magadnak pár kellemes percet a kedvenc Mannáiddal!

    Megnézem
  • minden, amit tudnod kell az állatkísérletekről - blog

    Minden, amit tudnod kell az állatkísérletekről

    A Mannák között nem fogsz olyat találni, amely kifejlesztéséhez állatkísérleteket alkalmaztunk volna. Hogy miért? Mert szeretjük az állatokat és óvjuk, védjük a környezetünket.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Boglárka
    • 2020-06-30 22:10

    Évek óta almaecettel öblítem a hajamat, a Mannás sampon után tényleg kell is, különben zsíros marad, de én az almaecet után is mindig leöblítettem tiszta vízzel, nem mertem rajta hagyni. Le kell öblíteni az ecetet is, vagy igazából nem szükséges? Köszönöm a választ.

    • Boglárka
    • 2020-06-30 22:10
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2020-07-01 08:56

      Kedves Boglárka, le lehet öblíteni, de rajta is hagyhatod. Figyeld meg, hogy a saját hajadnak melyik a jobb és maradj annál a megoldásnál. :)
      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2020-07-01 08:56

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet