Nővé válni nem könnyű
nővé válni nem könnyű

Nővé válni nem könnyű



Mondtam már, hogy tavasz óta iskolába járok? Hoppál Bori testtudat-oktatóval 12-13 éves lányok számára szervezünk kötetlen beszélgetéseket, előadásokat a kamaszkori testi változásokról. A Manna Suli már az első két hónap során 120 iskoláshoz jutott el.

Így nézett ki egy-egy alkalom:



A lányok nyíltan kérdezhetnek az őket érintő, érdeklő témákról, mint például a menstruáció, vagy a pattanások kezelése. A célunk az, hogy ez a jellemzően információhiánnyal küszködő korosztály az iskolai kereteken belül kapjon tájékoztatást arról, milyen változásokon megy keresztül a testük, és mit tehetnek azért, hogy mindez a legkevesebb kellemetlenséget okozza a számukra. Őszintén és kötetlen formában beszélgetünk velük arról, milyen a természetes, ideáloktól mentes szépség. Nekünk feltehetik azokat a testükkel és a lelkükkel kapcsolatos kérdéseket, amelyeket nem szívesen beszélnek meg sem otthon, sem az osztályfőnöki órán.

A program idén áprilisban indult, az első két hónapban összesen négy budapesti iskolában fogadtak bennünket. Sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevő intézményekből, a pedagógusoktól, iskolaigazgatóktól. A legjobban annak örülünk, hogy a szülők és gyerekek is arról számoltak be, hogy ez a találkozás rengeteg új információval szolgált számukra, és sikerült az eddig megszokotthoz képest újszerű megvilágításba helyeznünk a nővé válás, a testtudatosság és a testápolás témáját.

A terveink szerint év végéig további 6 iskolában lesz Manna Suli, és reméljük, még sokakhoz eljuthatunk vele!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Andrea
    • 2016-11-03 08:19

    Kedves Szappantündér!
    Szívből gratulálok ehhez a kezdeményezéshez. Nagy öröm számomra, hogy olyan helyről szerezhetem be a szépségápolási kellékeimet, ahol még erre is gondolnak. Magam is pedagógus vagyok, és azt kell mondjam, hogy hiánypótló,az ilyenfajta beszélgetés az iskolákban. Sajnos a legtöbb esetben nincs is idő ilyesmire. Így külön köszönet a Mannának!!! :) Kívánom, hogy minnél több iskolába jussatok el, és ne feledkezzetek el a fiúkról sem, mert férfivá válni is nagyon nehéz a mai világban.
    Üdv: Andi

    • Andrea
    • 2016-11-03 08:19

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet