Te tudod, mi szükség van kézmosásra?
te tudod, mi szükség van kézmosásra?

Te tudod, mi szükség van kézmosásra?



Október 15-e a kézmosás világnapja. Persze mondhatnád, hogy már mindennek van világnapja, és megránthatnád a válladat, hogy ugyan mi közöd neked ehhez. A napi többszöri kézmosást tarthatod feleslegesnek, ha te magad egészséges vagy, de tudnod kell, a kezeid tisztán tartása egyáltalán nem magánügy.
  1. A rendszeres kézmosás megakadályozza a fertőzések terjedését
Ha te nem is betegszel meg, másokat megfertőzhetsz a kezeiden levő baktériumok, vírusok szállításával és a közösen használt felületek megérintésével.
  1. Véd az ételmérgezéses tünetektől
Hasmenés, hányás, émelygés, rossz közérzet – ha újra és újra ilyen kellemetlen tünetektől szenvedsz, érdemes még jobban odafigyelned nem csak arra, mit eszel, de az alapos és rendszeres kézmosásra is.
  1. Megelőzheted a cseppfertőzéssel terjedő betegségek nagy részét is
Nem elég, ha tüsszentéskor az arcod elé teszed a kezed: a kezedre kerülő vírusok még sokáig fertőzhetnek, ha nem mosod le őket alaposan.
  1. A körmeid alatt megbújó kosszal is számolj le
A szép manikűr fontos, de még ennél is fontosabb az egészség. A napi többszöri, legalább evés előtti és mosdóhasználat utáni kézmosáskor fordíts figyelmet a körmeid alatti területekre is.

A szakemberek szerint egy „rendes”, alapos kézmosás legalább húsz másodpercig tart, szappannal és kézmeleg vízzel történik és folyó vizes öblítéssel zárul. Azt sem árt tudnod, hogy a levegőt fújó kézszárítók nemcsak a kézfejed érzékeny bőrét szárítják feleslegesen, de sokkal kevésbé higiénikusak, mint a papír kéztörlők használata.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet