Neked való a van life, a lakóautós élet?
neked való a van life, a lakóautós élet?

Neked való a van life, a lakóautós élet?



A van life mozgalom (Van Life Movement) hívei a szállodák helyett a lakóautót választják, ha nyaralásról van szó. Sőt, akár az egész életüket el tudják képzelni nomádként, az általuk átalakított autóban utazgatva, dolgozva. Neked való ez az élet? Egy biztos: a természetes, vegyszermentes Mannákkal még otthonosabbá teheted a lakóautódat!

Amit tudni szerettél volna a van life mozgalomról


A nyaralást a legtöbben a szállodai szobával, az ötcsillagos kényelemmel, a többórás repülőúttal azonosítják. A van life mozgalom hívei ezzel szemben azt gondolják, nyaralni úgy is lehet, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk, kevesebbet költünk, de cserébe talán jóval többet tapasztalunk a világból.

A “van” jelentése furgon, kisteherautó, lakóautó. Az Amerikából indult mozgalom legelszántabb képviselői maguk alakítják át a járműveiket, és szerelik be a lakóautóba az útra keléshez szükséges háztartási gépeket, bútorokat. Mások csak kimenőt kérnek a hétköznapokból, és lakóautót bérelve járják be a legszebb vidékeket.

A van life életmód széles skálán mozog. Vannak, akik a lakhatási költségeiket csökkentenék azzal, hogy akár egész évben egy “összkomfortos” kisteherautóban élnek, és elutasítják a társadalmi normákat; míg a többiek csak belekóstolnak a szabad, minimalista életbe.

A lakóautós utazás egy életstílus, amelyet egyre többen képviselnek világszerte, és amelyet van life weboldalak, közösségek, YouTube-videók százai hirdetnek. Elég beírni a keresőbe, hogy Van Life roadtrip vagy Van Life Road Trips, és útivideók sokasága önti rád a bevállalós nomádok kalandjait.

Neked szól a lassú élet?


Az “életvitelszerűen” nomád életmódot választók jelszava a lelassulás, a minimalizmus, a kaland, a mindennapok gyökeres átértékelése.

A lakóautós mozgalom ugyanis nemcsak a takarékosságról szól, hanem arról a felismerésről is, hogy életünk jóval több szépséget tartogat annál, mint amit észreveszünk. A rohanás helyett a megpihenés lesz a cél. Felfedezni, értékelni a körülöttünk lévő világ apró szépségeit.

A pörgésből való kiszakadáshoz nem kell teljesen kivonulni a társadalomból; a legtöbb lakóautós úgy véli, egy-egy nyaralás is életre szóló élmény lehet.

Vonzónak tűnik a van life élet, de kétszer is meggondolod, hogy kipróbáld?

Nem kell egy csapásra nomád, lakókocsis kalandorrá változnod. A lelassulást bármikor kipróbálhatod, akár már egyetlen, rövid kiruccanás során is, ha legközelebb a zsúfolt nagyváros vagy strand helyett inkább egy különleges, természetközeli helyre kirándulsz (gyalog, kerékpárral, autóval, vagy akár lakóautóval).

„Minden, ami az életedet jobbá teheti, a komfortzónádon túl van” – idéztem a mondást egy korábbi bejegyzésben. Bárhogy is frissítenéd fel az életedet, ahhoz a saját magad által alkotott határokon kell túllépned. Az is egy korlát, ha úgy véled, nyaralni csakis szállodai kényelemben lehet. Egy lakóautós út hatására átértékelheted, amit a korlátokról, a pihenésről, a szabadságról gondolsz. Olvass arról, hogyan léphetsz túl a komfortzónán!

A Mannákkal egy lakóautóban is otthonos az élet


Az egyterű lakóautók a méretbeli korlátok ellenére fantasztikus fürdőszobákat rejthetnek, a rendelkezésre álló hely beindítja a nomádok fantáziáját. A sima víztartálytól a luxus zuhanykabinig bármi belefér (tulajdonképpen a vanliferek pénztárcájától függ).

A természetes, vegyszermentes Mannák bármely lakóautóban elférnek, a szó szoros értelmében és a természetközeli szemlélet okán is. Ahogyan a vanliferek, mi is úgy gondoljuk, hogy a természet az első. A flóra és fauna teljessége jelenti magát az életet, amihez kellő tisztelettel illik fordulni, rácsodálkozva az egyszerű pillanatok szépségére is.

A 100%-ban újrahasznosított pamutból készült Manna neszesszer alapdarab lehet a lakóautódban. Nem foglal sok helyet (16x10,5 cm), viszont a kedvenc Mannáid így mindig együtt lehetnek. Én mindenképp beletennék egy Manna krémdeót, mely természetesen, vegyszermentesen véd a kellemetlen testszagok ellen.

Ugyancsak nélkülözhetetlen lesz a bambusznyelű, vegán fogkefe BPA-mentes sörtével, és mellé elkel egy olyan hatékonyan tisztító, friss illatú fogkrém is, mint a Manna fluoridmentes fekete fogkrém citrommal.

A tisztálkodáshoz sokoldalú, több célra is használható Mannákat válassz. Olyanokat, mint a COCO sheavajas szappan, mely hajmosásra is remek. Egy praktikus kiszerelésű Manna tusfürdő is jó szolgálatot tehet a lakóautóban. A hajmosáshoz a Manna szilárd hajsampon is telitalálat, mert kevés is elég belőle, jól zár és alig foglal helyet. A gyártásához kevesebb vízre van szükség, ezért az ökológiai lábnyomodat is csökkenti – akárcsak az, ha kontinensek átrepülése helyett a közeli vidékeken barangolsz van life módra, lakóautóval.

Kivel utazgatnál szívesen egy lakóautóban? Mesélj neki a van life mozgalomról, hátha kedvet kap a természetközeli nyaraláshoz!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet