Most megizzasztunk: őszintén az izzadásról
most megizzasztunk: őszintén az izzadásról

Most megizzasztunk: őszintén az izzadásról



Vannak olyan témák, amelyekről nem szívesen beszélünk, még ha ezek természetes velejárói is életünknek. Ilyen például az izzadás. Kínosnak érezzük a hétköznapok során, de kívánjuk egy szaunázás alkalmával.

Izzasztó helyzetek

Az izzadás, más szóval, a verejtékezés, teljesen hétköznapi és természetes folyamat. Így reagál testünk a meleg hőmérsékletre, a fizikai igénybevételre, illetve bizonyos érzelmi helyzetekre, továbbá az izzadsággal távoznak a szervezet számára káros méreganyagok is.

Amint testünk hőmérséklete 37 Celsius fok fölé emelkedik, agyunk vészjeleket küld a verejtékmirigyeink felé, hogy azok folyadékot képezzenek.

Bár kellemetlen és küzdünk ellene, enélkül testünk túlhevülne, melyet nem élnénk túl. Ahogy a keletkezett izzadtság elpárolog bőrünkről, úgy szívja magába a testünkből a hőenergiát, és végül visszahűti testünket a normál hőmérsékletére. Tehát az izzadás a szükséges rossz kategóriába sorolható.

Az izzadtság leggyakrabban a hónaljakon, a tenyereken, a talpakon és az arcon jelenik meg. Ezek közül a legkínosabb a hónalj tájéki izzadás, hiszen amellett, hogy nem szép látványt nyújt a ruhánkon keletkezett folt, még nem túl kellemes szaggal is járhat. Habár ezt a szagot az anyagcserénket segítő baktériumok okozzák, melyek nagyon hasznosak számunkra, azért mégsem ez az az illat, amellyel hódítani szeretnénk. Így hát mindent megteszünk az izzadással járó kellemetlen szagok leküzdésének érdekében.

Dezodor vagy izzadásgátló?

Amíg a dezodorok elnyelik a szagokat okozó baktériumokat és lelassítják azok újraképződését, addig az izzadásgátlók alumíniumsót tartalmaznak, melyek részben és visszafordíthatóan elzárják a verejtékmirigyek kivezetőnyílását, így csökkentve az izzadtság mennyiségét. Ezek az izzadásgátlók alumíniumsó tartalmuk miatt nem jelentenek természetes és egészséges megoldást a problémára, mivel az alumíniumsó egyrészt meggátolja a méreganyagok eltávozását, másrészt maga az alumínium sem képes kiürülni szervezetünkből.

A tökéletes védelem

Sokat segíthetünk, ha természetes alapanyagú, jól szellőző ruházatot viselünk. Azonban ez sem véd meg minket teljes mértékben az izzadástól.

Ha természetes, gyengéd, de hatásos megoldást választanál az izzadtság kellemetlen hatásai ellen, a legjobb választást a Manna golyós dezodorok nyújtják számodra, hiszen

  • semlegesítik a szagokat
  • nem hagynak nyomot a ruhádon

Golyós dezodoraink vegyszermentes alternatívát jelentenek. Azonban valamit be kell vallanunk! Iszonyúan nehéz lesz kiválasztanod, hogy a négy elbűvölő Manna közül melyik legyen aznapi kísérőd.

  • A Friss fuvalatt golyós dezodor a mediterrán tájakat idézi számodra minden egyes alkalommal simogató levendula és friss teafa illatával.
  • A Harmatos hajnal golyós dezodor az ébredező erdőbe repít el téged ellenállhatatlanul buja ylang-ylang, a csodásan virágos geránium és az őrjítően friss kámfor illatával.
  • A Simogató szellő golyós dezodor ellenálhatatlan illatát a 100 százalékos tisztaságú geránium, rozmaring, tömjén és eukaliptusz olajnak köszönheti.
  • Ha illatmentes megoldást keresel, ehhez is találsz megoldást Mannáink között, mely kifejezetten érzékeny bőröd számára lett kifejlesztve.

Ha inkább a krémesebb megoldásokat részesíted előnyben, akkor a Manna krémdeói jelentik a legjobb megoldást számodra, melyeket a golyós deók illatvariációban, illetve illatmentes változatban találsz meg nálunk.

Te melyik Mannával kezded és fejezd be a napod? Oszd meg velünk, kérlek!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet