Házi fejmasszázs a tiszta fejért!
házi fejmasszázs a tiszta fejért!

Házi fejmasszázs a tiszta fejért!



Milyen hangulatban indul az új év? Ez csak tőled függ. Vesd be a házi fejmasszázst az egészséges fejbőrért és a tiszta fejért! Évindító gondolatok, egy kicsit másképp…

Előző cikkemben elmondtam neked, hogy 2020-is számíthatsz arra, hogy hűek maradunk önmagunkhoz, a természetes, vegyszermentes szemlélethez. Továbbra is bátran rábízhatod magad a Mannák megszokott kényeztetésére, és bízhatsz abban is, hogy a Tündérek minden meglepetése, figyelmessége téged ünnepel majd.

Most abba is beavatlak, hogyan segítünk neked abban, hogy te is önmagad maradj, és kezdetnek megosztom veled a házi fejmasszázs fortélyait is.

A Mannák nyújtotta ápolást azzal tesszük teljessé, hogy itt, a blogban továbbra is életszagú, könnyen felhasználható, magadra szabható tippeket adunk. Idén sem fogok mellébeszélni, őszintén elmondom a véleményemet a legkülönfélébb témákról.

Olvastad már, mi az 5 diéta, amit soha ne próbálj ki? És azt tudod, hogy mi az az 5 dolog, amit soha ne csinálj lefekvés előtt? És azt, hogyan készíthetsz takarítószert fillérekből?

Legyen szó táplálkozásról, a szépség vagy a lélek ápolásáról és háztartásról, megszokhattad, hogy a legérdekesebb témákat keresem meg neked.

És akkor jöjjön a méltó idei folytatás, elsőként a házi fejmasszázs receptje.

Úgy tartják, a haj egészségünk tükre, a haj jó állapota viszont a fejbőr egészségénél, megfelelő állapotánál kezdődik. Az sem utolsó szempont, hogy ha a fejbőr rendben van, akkor a hajápoló Mannák is eredményesebbek lehetnek.

A fejmasszázs tehát kiváló lehetőség arra, hogy felfrissítsd a fejbőr vérkeringését, de nincs mindig kéznél egy profi masszőr, hogy kezelésbe vegyen.

A fejmasszázst azonban szerencsére te is elvégezheted, méghozzá különösebb előképzettség vagy gyakorlat nélkül is. Nem kell hozzá más, csak a két kezed és egy nyugodt sarok, ahová elvonulhatsz 20-30 percre. Azok közé tartozol, akik el sem tudják képzelni, milyen lehet, ha saját magadat masszírozod? Először talán furcsa lesz, hogy te vagy a saját masszőröd, de hidd el, ha megadod az esélyt ennek az élménynek, egy új relaxációs módszerrel is gazdagodhatsz.

  • Keress tehát egy békés helyet és kapcsold ki a telefont, tévét, bármit, ami megzavarhat az ellazulásban. Próbáld lecsendesíteni az elmédet, tudatosítsd magadban, hogy megérdemled ezt is pihenőt, ezt senki sem veheti el tőled.

  • A legjobb, ha kényelmesen ülsz. Akár hátra is dőlhetsz, de arra vigyázz, hogy a testhelyzet ne akadályozza a karodat a szabad mozgásban.

  • Mind a tíz ujjaddal érj a fejbőrödhöz és lágyan kezdd el masszírozni. A masszírozás sokkal inkább az ujjbegyeiddel történő lágy, finom nyomkodás legyen, ne mélyeszd körmeidet a fejbőrödbe. Hasonlóan érintsd meg a fejbőrt, mintha egy finom sampont oszlatnál szét rajta. Akár képzeld is el, hogy éppen samponozol, hunyd le a szemed és érezd, ahogyan a varázslatos illatú natúr sampon szétoszlik a hajadon.

  • A fejbőröd mellett a homlokodat és a tarkódat se hagyd ki a kényeztetésből. Itt is lágy, simító mozdulatokkal masszírozz, nem kell, hogy erőteljes nyomást fejts ki.

  • Ha végeztél a homlokoddal és a tarkóddal, térj vissza a fejbőrödhöz és ismételd meg a fejbőr lágy „samponozását”.

Már 15 percnyi fejmasszázs után is felfrissülve, tettre készen, ellazulva állhatsz fel. Ismételd rendszeresen és a hajad is meghálálja.

Induljon tiszta fejjel az év!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet