Így legyél önmagad legjobb barátja
Így legyél önmagad legjobb barátja

Így legyél önmagad legjobb barátja



Mindannyiunknak kell egy vagy több jóbarát. Olyanok, akikben mindig megbízhatunk, akik meghallgatnak, akik velünk vannak jóban-rosszban. Te is lehetsz a saját legjobb barátod, azt is elárulom, hogyan csináld.

Úgy vettem észre, hogy a Mannások mindenki másnál jobban tudják, mi kell nekik, ha bőrük vagy hajuk szépségéről van szó. Tudatosan nyúlnak a természetes, vegyszermentes szépségápoláshoz és tisztálkodáshoz, biztos kézzel választanak az egyes Mannák közül.

Érthető, hiszen a legjobbat akarják, meg akarják óvni magukat és családjukat a sok szépségipari készítményben megtalálható kemikáliák, mesterséges anyagok kiszámíthatatlan hatásától.

De miért van ez így? Miért tudatosabbak egy kicsit a Mannások másoknál?

Szerintem azért, mert egy Mannás egyben önmaga legjobb barátja is – de legalábbis már elindult az önismeret útján.

Senki másnak nem lehetsz olyan fontos, mint magadnak. A barátkozás gondolata furcsán hathat, de gondolj csak bele: volt már, hogy meglepődtél egy döntéseden, egy váratlan mondatodon? Sokkal többek vagyunk annál, mint amit a mindennapi rohanásban önmagunkból tapasztalunk.

Törekedj te is arra az új évben, hogy jobban megismerd magad – így még könnyebben egymásra találhattok a hozzád illő Mannákkal is.

Így kerülhetsz közelebb te is magadhoz (és a Mannákhoz):

  • Ragadd meg az élet apró szépségeit. Nézz körül úgy a közvetlen környezetedben, mintha most látnád először. Próbáld meg minél pontosabban megfogalmazni az érzéseidet a bútorokról, a berendezési tárgyakról, a színekről, a növényekről. Mit idéznek fel benned? Milyen lesz tőlük a hangulatod? A belső hang ritkán hazudik, próbáld minél többször előcsalogatni. Ha hallgatsz rá, akkor könnyedén el tudod dönteni, hogy citrom vagy levendula illóolajat válassz például. Kezdetnek fedezd fel segítségünkkel, hogy mit árul el rólad kedvenc virágod!

  • Vedd számba, mely értékek, célok különösen fontosak számodra, ha a szépségápolásról, a háztartásról van szó. Nem bírod elviselni, ha felesleges hulladék keletkezik? Idegesít a sok szintetikus csomagolóanyag? A minimalista háztartás híve vagy és minél kevesebb tárggyal vennéd körbe magad? Ha tisztában vagy vele, hogy mire vágysz, akkor nem fordulhat elő, hogy nem hozol önazonos döntéseket.

  • Fogadd meg, hogy kellő időt szánsz magadra. Ebben ne legyen olyan időtöltés, amelyet bár egyedül végzel, de mindenképp meg kell csinálnod (takarítás, mosás, mosogatás). Az egyedüllét legyen ünnepélyes, szándékos és örömteli. Mindegy, hogy mi a program, csak olyan legyen, ami közben jól szórakozol, amit nem kell magadra erőltetned, ami nem kötelesség, csakis habkönnyű élvezet. Mozi, olvasás, séta? Te tudod!

  • A bőröd aktuális igényeit is mérd fel. A helyzet ugyanis az, hogy bőröd folyamatosan változik. Az évek múlása, a hormonális változások, a folyadékfogyasztás, a külső környezet, mind befolyásolják bőröd egészségét, állapotát. Lehet, hogy pár éve még száraz volt, de ma már inkább vízhiányos. Árnyalatnyi a különbség, de nagyon nem mindegy! (Ha bizonytalan vagy, mi is jellemzi bőrödet, töltsd ki bőrtípustesztünket). Ha kellő önismerettel bírsz, biztosan a bőrtípusodnak megfelelő Mannát fogod választani. Ezen az oldalon soroltuk fel a Mannákat bőrtípus szerint is, ha még nem láttad őket így, együtt, feltétlenül kezdd el az ismerkedést.

Ha önmagad legjobb barátjaként vágsz bele az új évbe, jutalmad nem maradhat el. Az önismeretnek hála elengedheted mindazt, ami csak teherként nehezedett rád, és kényeztetéssel válhatod fel az eddigi kényszerű választásokat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet