A méregtelenítés második lépcsőfoka

a méregtelenítés második lépcsőfoka

Még több infó a salaktalanításról, nehogy csúnyán elmérgesedjen a helyzet!

Meggyőzted magad, és bele akarsz vágni egy teljes méregtelenítésbe?

Kaptál hasznos infókat a múltkori cikkből, de úgy érzed még nem eleget?

Jól érzed, mert ez valóban csak a kezdet volt. Két mondatban összefoglalva az első részt (a teljes cikket ide kattintva elolvashatod)››: méregtelenítés előtt mindenképp salaktalaníts, mert enélkül hirtelen túlterheled a szervezeted, és a méreganyagok nem tudnak maradéktalanul eltávozni a testedből. A salaktalanítás a bélrendszered tisztítását jelenti – amikor kihagyod ezt a fázist, könnyen megbetegedhetsz, ha óvatlanul és felkészületlenül ugrasz bele egy teljes méregtelenítési folyamatba.

De honnan van a salakanyag?

A testedben lerakódó salak nem más, mint savakból és méreganyagokból képződött só, amiket a szervezet azért képez saját ásványi anyagai és nyomelemei segítségével, hogy ne marjanak, mérgezzenek tovább. Ez a közömbösített sav akkor válik salakanyaggá, ha nem tud eltávozni a szervezetből, és lerakódik a szövetekben, szervekben.

Ha feloldod a salakanyagokat, akkor újra közömbösítened kell őket, mégpedig azért, hogy elhagyhassák a szervezetedet.

Amennyiben ez a rész elmarad, akkor pedig salaktalanítási krízis alakulhat ki nálad.

Hogyan kerüld el a salaktalanítási krízist?

Minimum ugyanannyi tiszta vizet kell innod, mint amennyi salakoldó gyógyteát, de jobban teszed, ha a vízfogyasztásod akár a duplája a gyógyteádnak.

Mi történik, ha mégis krízis van?

Akkor a tested kénytelen megint a saját tartalékaiból fosztogatni, és onnan elvenni az ásványi anyagot, ahol még talál (haj, fejbőr, köröm, bőr, csontok, véredények, porcok).

Voltaképpen a salaktalanítás olyan, mintha jól felbolygatnál egy darázsfészket, hiszen azok a mérgek, amik addig „békésen” szunnyadtak benned, elárasztják a tested.

A salaktalanítás három lépése:

  1. A testben lévő salakanyagok feloldása salaktalanító teával. Salaktalanító teákat drogériákban, bioboltokban kaphatsz. A tea segítségével feloldódnak az ásványi anyagokhoz kötött savak, és így alkalmassá válnak a kiválasztásra.
  2. A felbolygatott, aktivált savakat semlegesíteni kell ásványi anyag-, és nyomelembevitellel (ezt megteheted jó minőségű, cukor- és egyéb adalékanyagmentes étrendkiegészítővel). Ilyenkor (is) fontos a bázikus, lúgos táplálkozás. Erre az időre ajánlott elhagyni a húst azoknak is, akik amúgy esznek.
  3. A semlegesített savak kiválasztása

Sok-sok folyadék, elsősorban tiszta, semleges víz, teák (pl. zöldtea), zöldséglevek. Amiből sokat egyél: friss gyümölcsök, zöldségek, saláták.

Amit kerülj: stressz, félelem, bosszúság

Amiből többet iktass a napirendbe: fény-levegő, pihenés, nevetés :)

Amit még segíthet gyorsabban kivezetni a salakanyagot: béltisztítás (pl. útifű-maghéj, colon-hidroterápia), bázikus testápolás

Fontos!

A három lépés együtt működik, de a béltisztítást az első pontban is alkalmazhatod, és a salaktalanítás alatt kúraszerűen. Fizikailag segíti a salak eltávolítását.

A kezdeti időkben ún. böjtölési krízis léphet fel. A kezdeti rosszabbodás akkor történik, ha a feloldott savak elárasztják a tested. A krízis addig tart, míg nem közömbösíted ezeket, és amíg el nem hagyják a tested (akár a bőrödön, akár a vizeleten keresztül).

Tehát létfontosságú, hogy közömbösítsd az újjáéledt savakat, mert ha nem teszed, akár újra lerakódnak – ugye Te sem akarod?

Figyelmeztetés!

Erősen elsavasodott szervezet esetén ne akard egyedül elvégezni a salaktalanítást, savtalanítást, mert ez súlyos követkeményekkel járhat. A legjobb egy természetgyógyász segítségét kérni, aki szakszerűen, egyénre szabott tanácsokat tud adni.

A fentiek leírtak sem helyettesítik a személyre szabott terápiát, azokat mindenki csak saját felelősségére használja.

A következő részben a bázikus testápolásról olvashatsz bővebben!

Ha tovább olvasnál, ill. szeretnéd magad jobban beleásni a témába, akkor kérlek lájkold ezt a cikket, ebből tudni fogom, hogy szeretnéd a folytatást! ;)



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • hogyan ne tedd tönkre a családi ebédeket!

    Hogyan NE tedd tönkre a családi ebédeket!

    Fokozd az ízeket ízfokozó nélkül- natúr ételízesítő recept ajándékba Neked!Gyerekkoromban olyan jó húsleveseket ettem, hogy még most is a számban érzem az ízét. Mindig úgy éreztem, hogy abban valahogy benne van az egész kert íze. Sárgarépa, petrezselyem, krumpli...minden, ami kell!

    Megnézem
  • a méregtelenítés első lépcsőfoka

    A méregtelenítés első lépcsőfoka

    Akár veszélyes is lehet, ha ezt a lépést kihagyod!Szoktál méregteleníteni?Esetleg egyszer próbáltad, vagy sosem vágtál még bele? Divatos szó és divatos dolog napjainkban a méregtelenítés – sokhelyütt, sokfélét olvashatsz róla. De vajon beleástad már magad annyira a témába, hogy tudd, veszélyes is lehet, ha nem figyelsz oda eléggé? Pedig így van. A méregtelenítés egy nagyon összetett dolog, több lépcsőből áll, és ha bármelyiket is kihagyod, a legkevesebb, hogy hatástalan lesz az egész erőfeszítésed. 

    Megnézem
  • fullasztó fürdőszoba takarítás – vess véget a horrornak!

    Fullasztó fürdőszoba takarítás – vess véget a horrornak!

    Natúr fürdőkád súroló recept ajándékbaRéges-régen, még évekkel ezelőtt én is használtam a bolti takarító-és tisztítószereket, tudod, a csillivilli flakonokat, amit úgy reklámoznak, hogy csak egy kis spriccelés, és ragyog minden.A reklámokban mosolygó, tökéletesen sminkelt és manikűrözött, maximálisan boldog nők láthatók, és úgy ábrázolják őket, mintha egyszerűen imádnák ezt csinálni. Nos, az én stratégiám az volt, hogy minél rövidebb idő alatt, lehetőleg levegővétel nélkül, gyorsan befejezzem a fürdőszobai takarítást. Ugyanis rendszerint majd" megfulladtam a flakonokban rejlő méreganyagok szagától, és kapkodva, lélegzet-visszafojtva zajlott az egész procedúra. Ismerős Neked is?

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Lilla
    • 2013-08-24 15:11

    Kedves Andrea!Nagyon tetszett a salaktalanitasrol es meregtelenitesrol szolo cikke. Ezuttal jomagam is szeretnek belevagni, de a leheto leghelyesebb modon. Szeretnem megkerdezni, hogy esetleg modjaba allna egy alltalanos kurat osszeallitani. A cikkek elolvasa utan sem teljesen tiszta a kep az illetoen, hogy mikor mit kell tenni, mit inni es enni es mit nem. Termeszetesen tisztaban vagyok az egyeni elsalakosodas feltetelevel, de ennek ellenere szeretnek egyfalyta "orarend" szeru tampont mutatot kapni.Kedves segitseget elore is koszonom!Sz.Lilla

    • Lilla
    • 2013-08-24 15:11
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-08-28 00:47

      Kedves Lilla,

      Sajnos itt a blog keretein belül nincs arra mód, hogy személyre szabott tanácsot adjak. Ehhez egy általános egészségügyi állapotfelmérésre van szükség, és ezután következhet a terápia felállítása.

      Egyénileg a cikkben leírtakat követve el lehet indulni, bővebb információkért pedig ezt a könyvet ajánlom: Peter Jentschura - Josef Lohkamper: Teljes megtisztulás - A méregtelenítés kézikönyve

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-08-28 00:47
      • avatar
        • Lilla
        • 2013-08-30 22:37

        Kedves Andrea,koszonom valaszat es ezt teljes mertekben megertem. Bizonyara az en hibam mert rosszul fogalmaztam. sajnos a cikk elolvasasa utan is kicsit bizonytalan vagyok az elindulasban. Tobbnyire nem talalok olyan cikket (ettol eltekintve) amely ilyen kielegitoen es erthetoen szetvalasztana a salaktalanitast es meregtelenitest, hiszen ezt nagyon gyakran egy lapon emlitik.Esetleg abban kikerhetnem a tanacsat ha van ra mod es lehetoseg, hogy egy egy tampontot tanacsoljon, melyik az on altal leginkabb kedvelt salaktalanito tea, es az ezt koveto leghatekonyabb semlegesito a salakanyagnak es kivezetes csupan elegendo vizzel tortenik? Ha jol ertelmezem ez lenne a salaktalanitas 3 lepese es a meregtelenites meg csak ezutan jon. Esetleg On altal kedvelt meregtelenito teat is megtudna nevezni?Amennyiben modjaban all valaszolni valaszat elore is koszonom!Lilla

        • Lilla
        • 2013-08-30 22:37
        • avatar
          • Varga-Darabos Andrea
          • 2013-09-11 09:15

          Kedves Lilla,

          Én a salaktalanítást útifű maghéjjal szoktam kezdeni (addig csinálom a kúrát, amíg el nem fogy a doboz tartalma). A kúra közepétől lehet valamilyen salaktalanító teakeverék vagy akár simán csalántea is, szintén kúraszerűen. Teakeveréket bármelyik bioboltban tudsz vásárolni.

          A kúra végén ajánlott egy jó minőségű vitaminkészítmény, ami ásványi anyagokat és aminosavakat is tartalmaz. Ebből a NOW készítményeket ajánlom.

          A salaktalanítás egész időtartama alatt fontos a sok tiszta víz és tiszta, adalékanyag-mentes ételek fogyasztása (lehetőleg sok nyers).

          Andrea

          • Varga-Darabos Andrea
          • 2013-09-11 09:15
          • avatar
            • Lilla
            • 2013-09-19 10:42

            Kedves Andrea,valaszat nagyon szepen koszonom!Lilla

            • Lilla
            • 2013-09-19 10:42
  • avatar
    • Felhasználó
    • 2013-05-07 08:54

    Kedves Andrea!Én is bizakodva vártam az írás végét, hátha választ kapok az olvasás közben felmerült kérdésemre. Mennyi ideig tart a salaktalanítás?Köszönettel: Lilla

    • Felhasználó
    • 2013-05-07 08:54
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-05-15 10:13

      Kedves Lilla,

      Nincsenek mindenkire ráhúzható szabályok, mert mindenki más, így a salaktalanítás/méregtelenítés ideje is a szervezet elsalakodosásától függ.

      Ha pl. útifű-maghéjjal salaktalanítasz, érdemes kb. 3-4 hétig inni, hogy elegendő legyen a tisztulás. A bélflóra visszaépítésnek szintén hasonló az ideje, ugyanígy a méregtelenítés is egy kúra legyen. Figyeld a tested jelzéseit.

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-05-15 10:13
  • avatar
    • Felhasználó
    • 2013-04-22 09:49

    Elolvastam mindkét cikket, de időről nem esik szó egyikben sem! Általában van egy időhatár, amíg ajánlják ezeket a kúrákat. Ha a méregtelenítésnek is van egy felső határa, ami után már nem ajánlatos folytatni, akkor gondolom a salaktalanító kúrának is van?Én úgy érzem, hogy szükségem volna egy méregtelenítésre, de ezek szerint szükséges előtte a salaktalanítás. Mivel nehezen szántam rá magam, ezért szeretném tudni, hogy mennyi idő szükséges az előtte tartandó salaktalanításhoz? A bélműködésemmel nincs gond, rendszeresen eszek rostban gazdag ételt (gyümölcsök, zöldségek, magvak stb.).Ezek fényében érdekelne, hogy mennyi időt javasol a salaktalanításra?Előre is köszönöm!Szép napot!

    • Felhasználó
    • 2013-04-22 09:49
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-05-15 10:21

      A kúra időtartama attól is függ, milyen módszerrel szeretne salaktalanítani, méregteleníteni. Az időtartam 10 nap és 4 hét között lehet, de ismétlem, ez a módszertől is függ.

      Pl. ha a méregtelenítésnél léböjtkúrát vagy gyümölcsnapot szeretne csinálni, az ne legyen több 1 napnál, kivéve, ha irányított, tehát terapeuta segítségével végzik.

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2013-05-15 10:21
  • avatar
    • Felhasználó
    • 2013-04-15 19:56

    Sajnálom,hogy egy időre nemkapók hasznos tanácsokat . Köszönöm és jó egészséget kívánok a további munkájához. Üdvözlettel ...Emma!!!

    • Felhasználó
    • 2013-04-15 19:56

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet