Marco Polo olaja

marco polo olaja

Bőrhibák ellen kámforral

A kámforról elsőre mindenkinek a szabad légzés jut eszébe, hiszen gyakori összetevője a megfázást elleni kenőcsöknek, készítményeknek. Emellett azonban olyan sok pozitív hatása van, hogy felsorolni is nehéz. Az útja is nagyon kalandos volt, míg eljutott Európába.

Honnan származik – hogyan készül?

Ezt a különleges olajat a Kínában és Japánban honos, örökzöld kámforfa kérgéből nyerik. Ez a fa Argentínában, Brazíliában, Madagaszkár szigetén, Florida és Kalifornia vidékein is megterem. A legenda szerint a nagy utazó, Marco Polo hozta Európába a kámforfát, ezért a kámforolajat Marco Polo olajaként is emlegetik. Nagyon magas fa, akár 30 méter is lehet. Levelei vörösek, azonban a gyümölcsérés idején kizöldülnek. A fa nagyon lassan növekszik, 50 éves koráig nem is nyúlnak hozzá, hogy olajat nyerjenek belőle. Az olajat a fa kérgének gőzölésével csalogatják elő, ami kezdetben egy kristályos, fehér anyag, majd ebből lesz az olaj. A gyökeret, az ágakat és a gyökeret is használják ugyanilyen gőzöléses eljárásokhoz. A kínai gyógyászatban már évszázadok óta alkalmazzák, még varázserőt is tulajdonítottak neki.

Ősi kultúrákban balzsamozásra is használták a tiszta, hígítatlan olaját. A kámforfából készült utazóládák a tengerészeknek tettek jó szolgálatot a hosszú utazások alkalmával, mivel a fa távol tartja a rovarokat, különböző élősködőket. 

Mire jó a kámforolaj?

  • Segít a zsíros, problémás bőr okozta kellemetlen tünetek enyhítésében
  • Hasznos aknék, pattanások és mitesszerek ellen is
  • Tisztítja a pórusokat
  • Bőrviszketés ellen is sokat tehetsz a használatával

*** Kámforos pattanástalanító ***
 

Szükséged lesz

  • fél csésze sheavajra
  • pár csepp kámforolajra

Így csináld meg:

A vajat melegítsd fel, majd adj hozzá pár csepp kámforolajat. 

Így használd:

Este a legcélszerűbb alkalmazni. Tisztítsd meg az arcod a Te bőrtípusodnak megfelelő arctisztító szappannal, majd a pattanásos részekre kenj az illatos vajból. Reggel ismét moss arcot a szappannal.

Ezt a műveletet egy héten háromszor végezd el. Eltűnnek a bőrhibáid, mint a kámfor. :)

Ellenjavallat: A kámfor illóolaj tilos a várandósság alatt, gyerekeknek, epilepszia, asztma és magas vérnyomás esetén. Hígítatlanul nem szabad a bőrre kenni.


 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet