Készíts házilag mosószert!
készíts házilag mosószert!

Készíts házilag mosószert!



Mosószer házilag? Ha még nem próbáltad, akkor itt az ideje, hogy a natúr természetességet a ruhatisztításba is becsempészd. Bőröd, mosógéped és pénztárcád is meghálálja.

Ha te is azok közé tartozol, akiknek érzékeny a bőrük, vagy csak aggódva olvasgatod a mosószeres flakon hátoldalán a végtelen mennyiségű, ismeretlenül hangzó összetevőt, akkor jó hírem van számodra: otthon, teljesen természetes alapanyagokból, ráadásul fillérekből készíthetsz magadnak mosószert vagy mosogatószert. A hatás még a bolti termékekét is felülmúlhatja, ráadásul sokkal környezetbarátabb is!
Lássuk, hogyan készül a mosószer házilag!

Mosószer házilag, szappanból

Biztosan sokszor előfordult már veled, hogy amint Manna szappanod kezdett elfogyni, egyre kisebb lett és az apró pici szappanokat már nehezebben tudtad kezelni. Legközelebb gyűjtsd össze ezeket a kisebb szappan darabokat egészen addig, ameddig el nem éri a kb. fél kilogrammot, majd reszeld le őket. Bármilyen Manna szappanból készülhet, a lényeg, hogy amikor kész vagy, tedd bele egy lábasba és öntsd fel körülbelül annyi vízzel, hogy elfedje, majd olvaszd fel. Önts hozzá még 1 liter vizet és gyakori kevergetés mellett főzd tovább még körülbelül 10 percig. Végül hagyd kihűlni, adj hozzá 1 evőkanál szódabikarbonát és kedved szerinti illóolajat: lehet Manna 100%-os levendula illóolaj vagy citrom, esetleg teafa illóolaj, vagy mindezek keveréke. Elég 5-6 csepp belőle. Íme tehát a mosószer házilag, amit akár rögtön ki is próbálhatsz! Ha flakonokba adagolod, és későbbi használatra elteszed, mindig rázd fel, mielőtt a mosógépbe öntenéd.

Öblítő


Természetesen az öblítőről sem kell lemondanod, ha szeretnéd natúrra és környezetbarátra cserélni mosási rutinodat. Itt az egyik legfontosabb alapanyag az ecet lesz, lehet akár almaecet is, de a legjobb az egyszerű, háztartási ecet, legyen az 10 vagy 20 százalékos koncentrációjú. Fertőtlenít, szagtalanít, ráadásul a bolti öblítőknek a töredékébe kerül. Lehet, hogy nem is gondolnád, de ahogyan az ecet a vízkövet eltávolítja, úgy mossa ki ruháid szálai közül a rárakódott mosószer maradékot és egyéb szennyeződéseket. Az ecet ráadásul lágyítja a vizet, így ruháid puhák és könnyen vasalhatók lesznek. Elkészítése: körülbelül fél liter ecethez adj ugyanennyi mennyiségű vizet és 8-12 csepp Manna 100%-os levendula illóolajat, majd alaposan keverd össze és használd úgy, mint a normál öblítőt szoktad. A ruhák nem lesznek ecetszagúak, de ha nagyon tartasz tőle, akkor használhatsz 5 deci helyett csak 3 decit is, illetve több illóolajat. Amellett, hogy csodálatosan bőrbarát és környezetbarát megoldás, az ecet miatt még a mosógépedet is óvod vele.

A fenti példák alapján láthatod, hogy a mosószer házilag egy igen gazdaságos és egyszerű megoldás, ráadásul olyan alapanyagokat használhatsz hozzá, amik már most ott vannak a háztartásodban. Ha egyszer kipróbáltad és meglátod, milyen gyönyörűek lesznek a ruháid tőle, akkor biztos vagyok benne, hogy ezentúl nem térsz vissza a szintetikus termékekhez. A zöld háztartásod alapja lesz a mosószer házilag készítve.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • házi praktikák menstruációs panaszokra - blog

    Házi praktikák menstruációs panaszokra

    Ne görcsölj rá! Sokszor már az előtte lévő napok is nehezek. Már megtanultam, hogy ilyenkor nagyon óvatosnak kell lennem, és nem szabad vitába keverednem senkivel, mert annak soha nincs jó vége.

    Megnézem
  • készíts házilag vegán tejet! - blog

    Készíts házilag vegán tejet!

    A magtejek a kedvenceim, rengeteg bennük a nyomelem és az ásványi anyag, ráadásul teljes mértékben növényi eredetűek és tökéletesen beépíthetőek a vegán étrendbe.

    Megnézem
  • már majdnem 6 éve együtt - blog

    Már majdnem 6 éve együtt

    Az egyik legnagyobb mérföldkőhöz, amiből hála az égnek azért jócskán jutott, 2014-ben érkeztünk el, az akkor alig több, mint 4 éves Mannával. Ekkortól, vagyis már 5 éve és 9 hónapja tapossuk az utat a természetes kozmetikumok számára a dm drogerie markt-tal közösen. Amikor elkezdtük a közös munkát összesen 4 Manna szappan volt elérhető a dm polcain. Erre az időre ma is jó érzés visszaemlékeznem.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet