Kellemes nyárutót!

Pikáns, érdekes receptek Neked a Szappantündértől
Kóstoltad már a chilis csokit, a rózsaborsos limonádét vagy a levendulás fagyit?
Én mindhármat próbáltam már, és igazán különlegesnek találtam ezeket a finomságokat. A titkos kedvencem a borsos limonádé lett. Most megosztok veled néhány olyan receptet, amelyet így, a nyár végéhez közeledve még bevethetsz.
1. Levendulás vaníliafagyi
Szereted a szokatlan ízkombinációkat? Vonzódsz az érdekes megoldásokhozt? Csinálj különleges desszertet a nyár végi napokra, amellyel garantáltan lenyűgözöd családod, és Te is imádni fogod!
Íme a levendulás vaníliafagyi receptje ajándékba Neked!
Erre lesz szükséged:
- 2 dl víz
- 3 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- 25 dkg Mascarpone
- 1 tojás
- 10 dkg Demerara nádcukor (ezt helyettesítheted mézzel, xilittel vagy sztíviával is)
- 2-3 evőkanál levendulavirág
Így csináld:
A tejszínt és a vizet keverd össze, a vaníliarúdból kapard ki a magokat, és a rúddal együtt tedd a keverékbe. Kezdd el melegíteni, amikor már forró, szórd bele a levendulavirágokat. Rövid ideig, kis lángon főzd, ne várj forrásig. Közben keverd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a mascarponét is. Együtt keverd egy mixerrel jó habosra. Ha ezzel is elkészültél, kézi habverővel keverd a tejszínes-levendulás keverékbe. Ezután hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a fagyasztóba egy órára. Ha letelt a 60 perc, alaposan keverd meg egy villával, és ezt ismételd meg még kétszer!
2. Rózsaborsos limonádé
Szükséged lesz:
- Tiszta hideg vízre
- Annyi frissen facsart citromlére, amennyit szeretnél. Ha citromosabban szereted, ne spórolj vele. - ha citromosan szereted, tegyél bele bőven
- 2 narancs frissen facsart levére
- Demerara nádcukorra (ezt természetesen helyettesítheted mézzel, xilittel és sztíviával is)
- Frissen őrölt rózsaborsra
Így csináld:
Csinálj egy egyszerű citromos limonádét, facsard bele a narancsokat is. Ha sikerül ellenőrzött gazdálkodásból származó citromot szerezned, akkor az egyiknek a héját is belereszelheted a limonádéba. Ha összekeverted a hozzávalókat, akkor csavarj a tetejére rózsaborsot. Ebből nem kell sok, egy kancsó limonádéhoz kb. 1 kávéskanál elegendő, én egy kicsit többet teszek bele. Nagyon finom!
3. Levendulás-citromos ásványvíz levendula-jéggel
Ehhez a finom frissítőhöz most kivételesen szénsavas ásványvízre van szükség. Egyszerűen utánozhatatlan, ahogy az ízeket a buborékok felerősítik.
Mire lesz szükséged?
- Szénsavas ásványvízre
- Citromkarikákra (vigyázz, csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, vegyszermentes citromot használj héjastól)
- Szárított levendulavirágra (1 l vízhez 1 evőkanál virágot számolj)
- A jéghez további virágokra, de ezek lehetnek frissek is, ha épp tudsz szerezni
Így csináld:
Dolgozz előre! A jégkockákat megcsinálhatod akár napokkal előbb. Kell hozzá valamilyen jégkockatartó, amelyet feltöltesz vízzel és a kis mélyedésekbe levendulavirágot teszel.
A vízbe tedd bele a citromkarikákat és keverd bele a szárított levendulavirágot. Szervírozás előtt tégy jégkockát minden pohárba.
4. Chilis csoki
Ez a finomság valószínűleg nem újdonság Neked, kóstolhattál már chilis csokoládét. Jó hírem, hogy nem kell méregdrágán megvenned a kész tábla csokit, hiszen könnyen elkészítheted otthon is.
Szükséged lesz:
- 1 tábla jó minőségű keserű csokoládéra
- 1 db piros chilipaprika felére
- Egy szilikonos csokiformára
Így csináld:
Vízgőz felett olvaszd fel a csokit, ha kész, a chili magjait körültekintően kapargasd ki és vágd a paprikát olyan apróra, amennyire csak tudod. Keverd az aprított chilit az olvadt csokoládéhoz. Jól keverd el, hogy mindenhova jusson chili. Öntsd a csokiformába a keveréket és kicsit mozgasd meg az asztalon, így nem keletkeznek buborékok. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a hűtőbe, míg teljesen megszilárdul. Ezt fehér csokoládéból is megcsinálhatod
Hozzászólások
Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek