Kellemes nyárutót!

kellemes nyárutót!

Pikáns, érdekes receptek Neked a Szappantündértől

Kóstoltad már a chilis csokit, a rózsaborsos limonádét vagy a levendulás fagyit?

Én mindhármat próbáltam már, és igazán különlegesnek találtam ezeket a finomságokat. A titkos kedvencem a borsos limonádé lett. Most megosztok veled néhány olyan receptet, amelyet így, a nyár végéhez közeledve még bevethetsz.

1. Levendulás vaníliafagyi

Szereted a szokatlan ízkombinációkat? Vonzódsz az érdekes megoldásokhozt? Csinálj különleges desszertet a nyár végi napokra, amellyel garantáltan lenyűgözöd családod, és Te is imádni fogod!

Íme a levendulás vaníliafagyi receptje ajándékba Neked!

Erre lesz szükséged:

  • 2 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 25 dkg Mascarpone
  • 1 tojás
  • 10 dkg Demerara nádcukor (ezt helyettesítheted mézzel, xilittel vagy sztíviával is)
  • 2-3 evőkanál levendulavirág

Így csináld: 

A tejszínt és a vizet keverd össze, a vaníliarúdból kapard ki a magokat, és a rúddal együtt tedd a keverékbe. Kezdd el melegíteni, amikor már forró, szórd bele a levendulavirágokat. Rövid ideig, kis lángon főzd, ne várj forrásig. Közben keverd össze a tojást és a cukrot, majd add hozzá a mascarponét is. Együtt keverd egy mixerrel jó habosra. Ha ezzel is elkészültél, kézi habverővel keverd a tejszínes-levendulás keverékbe. Ezután hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a fagyasztóba egy órára. Ha letelt a 60 perc, alaposan keverd meg egy villával, és ezt ismételd meg még kétszer!

2. Rózsaborsos limonádé

Szükséged lesz:

  • Tiszta hideg vízre
  • Annyi frissen facsart citromlére, amennyit szeretnél. Ha citromosabban szereted, ne spórolj vele. - ha citromosan szereted, tegyél bele bőven
  • 2 narancs frissen facsart levére
  • Demerara nádcukorra (ezt természetesen helyettesítheted mézzel, xilittel és sztíviával is)
  • Frissen őrölt rózsaborsra

Így csináld:

Csinálj egy egyszerű citromos limonádét, facsard bele a narancsokat is. Ha sikerül ellenőrzött gazdálkodásból származó citromot szerezned, akkor az egyiknek a héját is belereszelheted a limonádéba. Ha összekeverted a hozzávalókat, akkor csavarj a tetejére rózsaborsot. Ebből nem kell sok, egy kancsó limonádéhoz kb. 1 kávéskanál elegendő, én egy kicsit többet teszek bele. Nagyon finom!

3. Levendulás-citromos ásványvíz levendula-jéggel

Ehhez a finom frissítőhöz most kivételesen szénsavas ásványvízre van szükség. Egyszerűen utánozhatatlan, ahogy az ízeket a buborékok felerősítik.

Mire lesz szükséged?

  • Szénsavas ásványvízre
  • Citromkarikákra (vigyázz, csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, vegyszermentes citromot használj héjastól)
  • Szárított levendulavirágra (1 l vízhez 1 evőkanál virágot számolj)
  • A jéghez további virágokra, de ezek lehetnek frissek is, ha épp tudsz szerezni

Így csináld:

Dolgozz előre! A jégkockákat megcsinálhatod akár napokkal előbb. Kell hozzá valamilyen jégkockatartó, amelyet feltöltesz vízzel és a kis mélyedésekbe levendulavirágot teszel.

A vízbe tedd bele a citromkarikákat és keverd bele a szárított levendulavirágot. Szervírozás előtt tégy jégkockát minden pohárba.

4. Chilis csoki

Ez a finomság valószínűleg nem újdonság Neked, kóstolhattál már chilis csokoládét. Jó hírem, hogy nem kell méregdrágán megvenned a kész tábla csokit, hiszen könnyen elkészítheted otthon is.

Szükséged lesz:

  • 1 tábla jó minőségű keserű csokoládéra
  • 1 db piros chilipaprika felére
  • Egy szilikonos csokiformára

 

Így csináld:

Vízgőz felett olvaszd fel a csokit, ha kész, a chili magjait körültekintően kapargasd ki és vágd a paprikát olyan apróra, amennyire csak tudod. Keverd az aprított chilit az olvadt csokoládéhoz. Jól keverd el, hogy mindenhova jusson chili. Öntsd a csokiformába a keveréket és kicsit mozgasd meg az asztalon, így nem keletkeznek buborékok. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a hűtőbe, míg teljesen megszilárdul. Ezt fehér csokoládéból is megcsinálhatod

Te melyiket próbálod ki először? Oszd meg velem itt, a blogon.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • reformkor a huszonegyedik században?

    Reformkor a huszonegyedik században?

    A reformtáplálkozás alapjai  A táplálkozási formákat bemutató sorozatunk harmadik darabjához érkeztünk. Eddig olvashattál a paleolit étrendről, a vegetáriánus életmódról. Most a reformtáplálkozásé a főszerep. Erről az életmódról nagyon sok tévhit kering. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

    Megnézem
  • mindennapi kenyerünk

    Mindennapi kenyerünk

    A búza maga az életMi magyarok nagy kenyérfogyasztók vagyunk. Te is így vagy ezzel? A tendencia azonban azt mutatja, hogy egyre gyakrabban választunk egészséges kenyereket a fehér búzakenyér helyett. De vajon milyen az az egészséges kenyér és miben különbözik a másiktól? Ha érdekel, olvass tovább!

    Megnézem
  • kis kedvencek a lakásban

    Kis kedvencek a lakásban

    Állattartás egyszeregyTe is szereted az állatokat? Nálatok is lakik egy-két házi kedvenc? Akkor biztosan érdekel, mi mindenre kell odafigyelned, hogy ne váljon kaotikussá az életed, és kis kedvenced is boldog legyen.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet