Karikák, táskák, szarkalábak, viszlát!
karikák, táskák, szarkalábak, viszlát!

Karikák, táskák, szarkalábak, viszlát!



A szemkörnyéken a legérzékenyebb, legvékonyabb a bőr az arcodon. Ezért különleges gondoskodást igényel.

Így ápold a szemeid körülötti érzékeny bőrt:

1. Ügyelned kell arra, hogy a szemeidet ne irritálja semmi, amit a bőrödre kensz.

2. A vékony bőr könnyebben „gyűrődik”, ezért soha ne dörzsöld! A bőrtápláló olajokat apró, ütögető ujjmozdulatokkal vidd fel erre a bőrfelületre, vagy csak nagyon óvatosan simítsd rá a sűrűbb vajakat.

3. Viselj napszemüveget! A szemeid és a bőröd épségét is védi, de a ráncok kialakulását is késlelteti a kevesebb hunyorgás.

4. Használj a bőrtípusodnak megfelelő bőrápolókat!

5. Ha zsíros, olajos a bőröd, ügyelj rá, hogy a szárító hatású kozmetikumok ne érintkezzenek a szemkörnyék bőrével. Ez a terület könnyebben kiszárad, és sokkal érzékenyebb az irritációra is, mint az arcod más területei.

6. Sminklemosó helyett használhatsz kókuszolajat, vagy szépségolajokat.

7. Igyál eleget, és fogyassz A- és C-vitaminban gazdag élelmiszereket. A-vitamint az állati eredetű élelmiszerek mellett nagy mennyiségben tartalmaz az édesburgonya, a répa és a spenót.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



  • avatar
    • Andrea
    • 2016-09-25 13:30

    Kedves Andrea!

    Az esti bőrápoláshoz elegendő, ha a sminkem és az egész napos szennyeződést szépségolajjal átitatott vattapamaccsal eltávolítom, vagy szükség van még szappanos lemosásra is? Eddig ugyanis az olajozás után szapannal is arcot mostam és utánna átmasszíroztam az arcom valamelyik olajjal. Viszont azt vettem észre, hogy a vizes-szappanos arcmosás nem annyira jó a bőrömnek.
    A választ előre köszönöm!
    Üdv: Andi

    • Andrea
    • 2016-09-25 13:30
    • avatar
      • Varga-Darabos Andrea
      • 2016-09-26 20:58

      Kedves Andi,

      A smink eltávolítására nagyon jó a szépségolaj, de nem helyettesíti a vizet. Ha úgy érzed, hogy nem jó a bőrödnek a szappanos arcmosás, akkor lehet nem a számodra legmegfelelőbb szappannal végzed. Próbáld ki az Extra szűz olívaolajos szappant, mely nagyon gyengéd a bőrhöz és utána a szépségolajos ápolást.:)

      Andrea

      • Varga-Darabos Andrea
      • 2016-09-26 20:58

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet