Így védd a hajad a Naptól
Így védd a hajad a naptól

Így védd a hajad a Naptól



Te hogyan véded a hajadat a Naptól? Egész nyáron kalapot, sapkát, vagány kendőt viselni körülményes, a napernyővel sétálni pedig igencsak kényelmetlen lenne. Hogyan védheted meg akkor a káros napsugaraktól, sós, vegyszeres uszodavíztől, forróságtól és kiszáradástól a hajad?

A mai bejegyzésemben összeszedtem neked 3+1 jótanácsot, mi mindent tehetsz a hajszálaid és a frizurád védelmében:

  • Védd a Naptól! Bár nem kenhetsz rá napkrémet, érdemes minél biztosabbra menned, különösen, ha világos színű, vagy vékony szálú a hajad, mert napszúrást kaphatsz és a fejbőröd is könnyen megéghet. Ha már megtörtént a baj, nem nagyon tehetsz mást, mint hogy igyekszel csökkenteni a sérülés mértékét és extra gyengéden ápolod a következő néhány napban a fejbőröd. (Ehhez itt olvashatsz további tippeket.)

  • Ha könnyen zsírosodik a hajad, a nyári meleg alaposan megnehezítheti a dolgod: a fejbőröd a meleg, a Nap, az uszoda- vagy tengervíz hatására még nagyobb fokozatra kapcsolhat, emiatt aztán úgy érezheted, akár a napi két hajmosás sem lenne túlzás. Ez sajnos nem igazán jó megoldás a fejbőrödnek és a hajadnak sem, de akad segítség – ezeket a trükköket szedtem össze neked ebben a korábbi bejegyzésemben.


  • Ha száraz, könnyen töredező a hajad, nyaralás idején, vagy ha rendszeresen úszni jársz, hajpakolást is érdemes magaddal vinned. Akár hajmosás előtt is bevetheted, hogy alaposan ki tudd mosni a hajadból az ápoló olaj, vagy balzsam maradékát. Ha egyébként pattanásokkal küzdesz a dekoltázsod, vagy a hátad felső részén, még inkább a figyelmedbe ajánlom ezt a fogást. Natúr hajpakolás készítéséhez a Manna extra szűz kókuszolajat és a Manna argán szépségolajat ajánlom elsősorban, de a hajvégeid védelmében alkalmanként az édesmandulaolajat is bevetheted.

  • Ne gyötörd a hajszálaid! Vizes hajadat hagyd a szabad levegőn megszáradni. Ne kösd fel, ne fond be, mert vizesen, felpuhulva még sérülékenyebb a hajad. Ezért sem ajánlom a nyári fonott frizurákkal, konttyal strandolást. Ha különösen kényes a hajad, megpróbálhatod azt is, hogy még úszás előtt olajos ujjakkal átsimítod a hajad, így védve a kiszáradástól.


Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet