Így készíts házilag vegán gyertyát!
Így készíts házilag vegán gyertyát!

Így készíts házilag vegán gyertyát!



Az őszi estéken, csendes délutánokon vagy álmos délelőttökön nincs is jobb, mint otthon kuckózni a kanapén egy finom forró ital és kedvenc Mannáid társaságában. A hangulat még meghittebb lehet, ha házi készítésű vegán gyertyát gyújtasz. Mutatom, hogyan készítheted el!


A gyertya mindig is különleges szerepet töltött be a hétköznapokban: beragyogja a teret és kellemes, pihentető, ünnepi atmoszférát kelt a korán sötétedő hideg hónapokban. A gyertyagyújtás mindig is egyet jelentett az otthonossággal, a meghittséggel és a kellemes, ellazult hangulattal. Egy gyertya lángjába nézve az idegesség és a feszültség megszűnik, és egyfajta meditatív, relaxált állapotba kerülünk. Az sem ritka, hogy nagyszerű ötletek ilyenkor jutnak eszünkbe, esetleg egy-egy kellemes emlék bukkan fel a régmúltból.

A házi gyertyakészítés már önmagában csodás kikapcsolódás, arról nem is beszélve, hogy itt tényleg kiélheted kreativitásodat. Ezúttal egy vegán, illatos szójagyertya „receptjét” hoztam el neked, mert fontosnak tartom, hogy ne csak a kozmetikumok, hanem a lakberendezés terén is a természetes, növényi eredetű, natúr megoldásokat használjuk.

A szójaviasz nagy előnye, hogy a paraffin gyertyákkal ellentétben tisztán ég, illetve az égési hőfoka is alacsonyabb, mint a paraffinnak, emiatt hosszabb ideig ég, így tovább élezheted a gyertya lángját.

Hozzávalók:

Elkészítés:
  1. Először is mérjük ki a szójaviaszt.
  2. Vegyük azt az üveg vagy kerámiaedényt, amibe a gyertyát szeretnénk önteni, és kétszer annyi szójaviasz pelyhet mérjünk ki, mint amennyi az edény űrtartalma.
  3. Ez után nincs más hátra, mint megolvasztani a viaszt. Hasonlóan a csokoládéolvasztáshoz, a viaszt is vízgőz felett tudod biztonságosan megolvasztani, elkerülve annak a kockázatát, hogy megégjen.
  4. Egy fazékban vagy lábasban tegyél fel vizet, majd amikor elkezd forrni, helyezd a fémtálat a fazék tetejére és öntsd bele a szójaviaszt.
  5. Elég néhány perc, és a viasz teljesen felolvad.
  6. Ekkor várj 5 percet, hogy ne legyen annyira forró, és add hozzá az illóolajat. Ez azért kell, hogy nehogy megégjen az illóolaj.

Közben készítsd elő az üveg vagy kerámiaedényt, amibe a viaszt öntöd. Lehet vastag falú vizes pohár, vagy régi, vastag falú befőttesüveg is. Az üveg aljára gondosan rögzítsd fel a fakanócot, hogy ne mozduljon el, erre a célra használhatsz kétoldalú ragasztót is. Ha elkészültél, óvatosan öntsd a viaszt az edénybe, ügyelve rá, hogy a kanóc felső egyharmada szabadon maradjon. A viasz pár óra alatt teljesen megdermed, és már kész is a varázslatos, házi készítésű vegán illatgyertyád!

Egy ilyen klasszikus kézműves tárgy tökéletes, ha valakinek személyre szóló ajándékot szeretnél adni. A gyertya üvegét ízlés szerint díszítheted, festhetsz vagy írhatsz is rá! Arra viszont mindig figyelj, hogy égő gyertyát ne hagyj felügyelet nélkül a szobában, illetve pár óránál tovább ne égess gyertyát zárt helyiségben. Ha háziállatod van, akkor az ő egészségére is figyelj gyertyaégetés közben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • Így készíts ízletes házi körtedzsemet! - blog

    Így készíts ízletes házi körtedzsemet!

    A zamatos, aranyszínű körtedzsemmel valódi őszi ízvilágot csempészhetsz kedvenc főételeidbe, desszertjeidet pedig igazán feldobja ez a nem mindennapi csemege.

    Megnézem
  • 5 dolog, amire bőröd szomjazik ősszel! - blog

    5 dolog, amire bőröd szomjazik ősszel!

    Az őszi szeles, esős, kiszámíthatatlan időjárás igencsak megviselheti bőrödet. Ideje, hogy megújítsd szépségápolási rutinodat, és beszerezd az évszaknak megfelelő natúrkozmetikai kellékeket!

    Megnézem
  • fahéjas almadzsem, így készítsd otthon! - blog

    Fahéjas almadzsem, így készítsd otthon!

    Az ősz egyik legfinomabb csemegéje az alma, mely a fahéj ízével együtt egészen mesés ízvilágot ad. Dzsemként elkészítve a lehető legtöbbet hozhatod ki ebből a klasszikusból, ráadásul diétás verzióban akár minden nap kenhetsz belőle a reggeli pirítósra.

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet