Hogyan szabadulj meg a fejfájástól?

hogyan szabadulj meg a fejfájástól?

Van néhány natúr gyógymód, ami segít elűzni a kínzó fejfájásod...

Ma ezeket gyűjtöttem össze Neked, hisz a téli nyálkás, esős, fronthatásokkal teli időszakban gyakran megfájdulhat a fejed.

 

 

Természetes megoldások fejfájásra:

 

  • Kerti székfű

Ez az egyik legősibb fejfájáscsillapító gyógynövény. Nyersen, vagy teának fogyaszthatod. Tudományos kutatások is készültek, amelyek azt támasztják alá, hogy a kerti székfű képes hatékonyan csillapítani a migrént is. Ez egy nagyon erős anyagnak, a parthenolide-nak köszönhető, amelyből bőségesen tartalmaz a kerti székfű.

  • Papsajt

Ez a növény mérgező. Kivéve akkor, ha valamilyen formában feldolgozzák. A benne lévő méreganyagok segítenek a fejfájást okozó görcs oldásában, a gyulladás megszüntetésében.

  • Magnézium

Kutatások kimutatták, hogy azoknak, akiknek gyakran fáj a fejük, általában magnéziumhiányuk is van. Ha figyelsz a magnézium napi bevitelére (egy felnőtt esetében testsúlykilogrammonként 6 mg), akkor kevésbé számíthatsz a fejfájásra.

  • Riboflavin (B2-vitamin)

Ezt az anyagot a húsban, sajtokban, magvakban és a leveles zöldségekben találod meg. Ha megfelelő mennyiségben fogyasztasz ilyen ételeket, akkor feltöltődik a tested és ez segíthet leküzdened akár a legerősebb fejfájást is.

  • Omega-zsírsavak

Ezek az egészséges zsírok könnyedén felveszik a kesztyűt a gyulladással, amely sokféle fejfájás okozója lehet. A napi bevitelt lenmaggal, lazaccal és halolajjal tudod fedezni.

  • Víz

Igen, olyan egyszerű, ahogy hangzik. A fejfájás okozója lehet egyszerűen a kiszáradás. Ha korán csillapítani szeretnéd a fejfájást, de épp nincs kéznél semmi, igyál egy nagy pohár vizet azonnal! Meglátod, csodát tesz. 

További tippem számodra, hogy szívj friss levegőt, menj ki a szabadba, ha teheted, és fújd ki a gőzt! Ha friss oxigén kerül a testedbe, könnyebben elmúlik a fejfájásod is! 

Nemcsak növényekkel és vízzel tehetsz a fejfájás ellen. Nagyon jó szolgálatot tesznek egyes illóolajok – figyelj, hogy minden esetben tiszta, hígítatlan illóolajokat használj.

Jó ötlet, ha a gyógyszeres szekrénykéd fájdalomcsillapítós polcán kicserélheted a gyógyszereket az olajakra, hiszen egyes tudományos kutatások szerint a fájdalomcsillapítók mindig újabb és újabb fájdalmat generálnak.

 

Tudod, mely illóolajak alkalmasak a fejfájás csillapítására?

  • Borsmenta illóolaj

Megelőzésre és a fájdalom enyhítésére is használhatod. 2-3 cseppet 1 teáskanálnyi olívaolajban vagy sheavajban keverj el, a halánték táján és a fülkagyló mögött vagy a tarkón dörzsöld be a keverékkel.

  • Levendula illóolaj

Migrénes fejgörcsök ellen kiváló segítőtárs. Közvetlenül a bőrre is kenheted, de még jobb, ha elkevered valamilyen hordozóolajban (pl. olívaolajban vagy sheavajban). 

  • Eukaliptusz illóolaj

Csökkenti a fejfájást, segíti a koncentrálást és általában az agyműködést. Nagyon jó, ha tartasz belőle otthon egy üvegcsével, mert akár párologtatva is hozzájárul a fájdalom enyhítéséhez, de bedörzsölve is használhatod. Vigyázz, közvetlenül a bőrre ne kend! 

Mi is ezeket az alapanyagokat választottuk a Kellemes percek halántékbalzsam fejlesztése során, hogy percek alatt búcsút inthess a fejfájásnak! Ide kattintva nézd meg legújabb Mannát ››

Te mit teszel, ha megfájdul a fejed? Mondd el itt a blogon!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

  • te sem szereted a cserepes, kiszáradt ajkakat?

    Te sem szereted a cserepes, kiszáradt ajkakat?

    Téli ajakápolás natúr módon!Neked is kiszárad az ajkad a szeles időben? Hiába használsz márkás ajakápolót, azt veszed észre, ugyanolyan cserepes marad? Sőt, esetleg még rosszabb is a helyzet egy idő után?Ha kiszáradnak, vagy rosszabb esetben kirepedeznek az ajkaid, az nemcsak fájdalmas, de látványnak sem szép.

    Megnézem
  • karácsony? természetesen!

    Karácsony? Természetesen!

    Álmodoztál már olyan karácsonyról, amikor nincs rohanás, kapkodás, nincsenek értelmetlen és méregdrága ajándékok, nincs giccses és szirupos felhajtás, hanem minden az ünnepről, a családról szól? Tényleg, Neked mi a legfontosabb a karácsonyban?Nekem ez: kitalálni, minek örülne igazán a másik, és személytelen, divatos ajándék helyett valami igazán szépet adni neki. Meglepni a szeretteimet olyasvalamivel, ami kényeztető, ami szép és különleges, és mindenekelőtt természetes. Ezért van az, hogy minden évben megpróbálok minél több egészséges, és környezetre sem ártalmas tippet bevetni karácsonykor.Ezeket Neked is szívből ajánlom:

    Megnézem
  • milyen manna karácsonyi csomagokat találtunk ki neked?

    Milyen Manna Karácsonyi csomagokat találtunk ki Neked?

    Hogyan spórolhatsz  a Mannaszappan Facebookon szervezett Manna Adventi játékán megszerzett nyereménykuponoddal! (A kupon beváltásához a lap alján találsz videós segítséget)Neked is eleged van a csöpögős, csicsás karácsonyi felhajtásból? Te is úgy érzed, egy csomó fölösleges dolgot akarnak eladni ilyenkor az embernek? Nem akarsz személytelen, semmitmondó és egyben méregdrága ajándékokat venni?Szeretnél igazán örömöt szerezni? Ha a válaszod igen, akkor segítünk! Ajándékozz prémium minőségű, különleges, személyre szóló Manna finomságokat azoknak, akik a legfontosabbak Neked, legyen szó pihe-puha bőrű kisbabáról, érzékeny bőrű férjről, kényeztetésre vágyó barátnőről, vagy egy kedves kollegádról, akinek szeretnél valami szépet adni! Sőt, ha Te magad vágysz egy kis szívmelengető luxusra, lepd meg Magad!Idén szeretnénk Neked könnyebbé, gyorsabbá, és mindenekelőtt különlegessé tenni az ünnepeket. Ezen kívül arra is gondoltunk, hogy értékelni fogod a natúr, környezetbarát ajándékokat. Ugye így van? Magunkból indultunk ki, ezért még arra is figyeltünk, hogy személyes ajándékokat kínáljunk Neked – így találtuk ki a Manna 5 karácsonyi csomagját, melyeket egytől egyig különleges, exkluzív dobozba tettünk Neked. Ebből most négyet megismerhetsz.10+1 ok, amiért Manna karácsonyi csomagot adj ajándékba! Egyedi, különleges, exkluzív Egészséges, natúr, és 100%-ban vegyszermentes kozmetikumokat adsz, tehát vigyázol is azokra, akik fontosak Neked Igazi téli finomságokat válogattunk össze Neked Kézműves hazai terméket adhatsz csicsás tömegtermékek helyett Gyönyörű díszdobozban adhatod át karácsonykor a meglepetést  A csomagolás környezetbarát és nem kell csomagolópapírt sem használnod, mert a Manna karácsonyi ajándékcsomagokat úgy kapod meg, hogy egyenesen a karácsonyfa alá teheted Személyre szóló ajándékkártyát is kapsz a csomaghoz, amit Te tudsz aláírni Annak, akit szeretsz, mi is adunk ajándékot: januári rendelése mellé egy 15 ml-es Narancs és ylang-ylang illatú sheavajat kaphat 1290 Ft értékbe, ha január 31-ig rendel a webáruházból A kreatív ajándékkal Te magad is kreatív ajándékozóvá válsz Biztosan örülni fog a megajándékozottad :)+ 1Most nemcsak előre csomagolt kész ajándékokat kapsz, hanem akár 25%-ot is megspórolhatsz! Az akció 2012. december 9-e és 2012. december 10-e között tart. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy érvényesítsd a Facebook nyereménykuponod. Milyen Manna Karácsonyi csomagokat találtunk ki Neked? 

    Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

  • avatar
    • Eszter
    • 2013-07-14 23:00

    Nem éppen az ízlelőbimbónk kedvence lesz, de migrénre nagyon hatásos, gyógyszer helyett! Sima feketekávéba tegyél egyharmad citromlevet! (a friss a legjobb) Cukrot ne tegyél bele! Idd meg lehetőleg rövid időn belül! Brutális, de használ...! ;)

    • Eszter
    • 2013-07-14 23:00
  • avatar
    • Katalin
    • 2013-01-22 02:17

    A fejfájás a stressz egyik legelső jele-Egy kis tál hideg v meleg vízbe tegyünk 5 csepplevendulaolajat,áztassunk be egy ruhát,csavarjuk ki és tegyük a homlokunkra.A nyaki feszültség által okozott fejfájásra pedig masszírozzuk bele a fájó területbe,valamilyen semleges krémel elkevert borsmentaolajat,levendula,jázminolajat.kamillaolajat.Közben nyugtassuk le,csendesítsük le a gondolatainkat.Lazítsunk. :)

    • Katalin
    • 2013-01-22 02:17

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet