Hamvas barack a hamvas bőrért
hamvas barack a hamvas bőrért

Hamvas barack a hamvas bőrért



A barack az egyik azok közül a gyümölcsök közül, melyeket azonnal a szépséggel és az egészséggel azonosítunk. Friss, illatos, lédús, finom bársonyos héjjal, a barack már ránézésre is a kifinomultság megtestesítője, a benne található értékes tápanyagok miatt pedig tökéletes szépségápoló.

A barackról a gyermekkor jut eszembe, a hosszú nyárvégi uzsonnák, amikor vidáman haraptam ezt az ízletes, édes gyümölcsöt és szinte még a szomjamat is oltotta. Akkor persze még nem tudtam, hogy a barack az egészségemre és a bőröm szépségére is csodálatos hatással van!

De nézzük, mitől is akkora kedvenc ez a jótékony hatású gyümölcs! Kezdjük az őszibarackkal, mely nemcsak zamata miatt ellenállhatatlan. Rengeteg antioxidáns és gyümölcssav található benne, így igazi csodafegyver a bőr fiatalságának és rugalmasságának megőrzésében. Az őszibaracknak ráadásul 80-90%-a víz, tehát kiváló folyadékpótló és diétához is ideális: energiatartalma alacsony, 100 g gyümölcshús csupán 38 kalóriát tartalmaz. Az őszibarack ezen kívül rendkívül értékes vitamin- és tápanyagforrás. Magas kalcium és magnézium tartalmának köszönhetően kiváló hatással van csontjaid erősségére, ezen kívül jelentős magnéziumforrás is, ami miatt nyugtatóan hat a szervezetre. A nyári forróságban különösen ajánlott napi 2-3 barack elfogyasztása, főleg, ha stresszes, vagy megterhelő időszakon mész keresztül.

Az őszibarack önmagában, vagy salátába darabolva egészen megbolondítja a menüt, ha pedig beköszönt a hűvösebb idő, akkor befőttként vagy kompótként élvezheted jótékony hatásait. Lekvárként kiváló reggeli kenyérre kenve, de sütemények töltelékeként is egészséges alternatíva.

A másik nagy kedvencem a sárgabarack, melynek íze egyszerűen varázslatos, és kívül-belül megszépít. A sárgabarack egy igazi vitaminbomba: nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, növeli a sejtek energiáját és élettartamát. Ráadásul betegségek megelőzésében is szerepet játszik: segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.

A sárgabarack húsa nagyon ízletes, de valójában a magja és a benne található olaj az, amely miatt igazán különleges ez a gyümölcs. A zsírsavakban gazdag sárgabarackmag-olaj igazi áldás bőröd számára! Javaslom, hogy próbáld ki a Manna Sárgabarackvajat, melyben a gyümölcs minden jó tulajdonságát ötvöztük. A barackmagolaj értékes összetevői a sheavaj ölelésében különleges kényeztetést jelentenek bőrödnek. Ideális nyárra, mert összetevői puhítják a bőrt, így megfelelően gondozhatod a napsütéstől kiszáradt, érzékeny bőröd.

Végül megosztok veled egy arcpakolásreceptet, melyet friss sárgabarack felhasználásával készíthetsz el!

Hozzávalók:
2 db érett sárgabarack
1 teáskanál Manna Sárgabarackvaj
1 kávéskanál Manna Édesmandula szépségolaj

A barackokat hámozd meg, majd vágd nagyon apró darabkákra, akár le is turmixolhatod. Add hozzá a szépségolajat és sárgabarackvajat, majd keverd kellemes masszává. Az illatos pakolást vidd fel arcodra és dekoltázsodra, hagyd rajta bő fél órán át, majd öblítsd le. Az eredmény: hamvas bőr, mint egy érett sárgabarack!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet