Forró fürdők a hideg napokra

forró fürdők a hideg napokra

Nyakig benne vagyunk a télben, az igazi farkasordító hideg is beköszöntött. Számomra ez az időszak hetente többször is a forró fürdőkről szól, ami remekül kikapcsol és átmelegít egy átfázott, hosszú nap után. Az a jó benne, hogy nagyon sokféle módon elkészíthető, a hatás mindegyiknél üdítő lesz. Próbáld ki te is a hangulatodhoz legjobban illő fürdőt, hogy bőröd, lelked egyaránt fellélegezzen a korán sötétedő, hideg januári napok közepette.


1. Tejfürdők – minden alkalomra

Egyik kedvencem. A tej sokoldalú tápanyag: proteinjei, vitaminjai jót tesznek a hidegtől kipirosodott, száraz bőrnek. Segítheti a vérkeringést, a kötőszövet és a bőr regenerációját. Ha szeretnéd kipróbálni, nincs más dolgod, mint egy kád forró vízbe tejet önteni – nem muszáj tehéntejnek lennie, a rizs-vagy a mandulatej is szuper hatással van a bőrre. A tejhez adhatsz még sokféle finomságot, vagy természetes bőrradírozót: tengeri sót, barna cukrot, vízáteresztő szövetzsákban zabpelyhet vagy kamillavirágot, mézet, és bármilyen illóolajat. Lazításhoz én levendulát, narancsot, bergamottot, vagy geránium illóolajat szoktam használni, de a sor szinte végtelen, válaszd ki azt, amelyik a hangulatodhoz a legjobban illik aznap. Mielőtt az illóolajat a fürdővízbe tennéd, fontos, hogy elkeverd egy kis tejben, mézben vagy hordozóolajban.

Tipp: Ha a lehető leggyorsabb megoldást keresed, van számodra egy szuper tippem. A háromféle, szárított gyógynövényekkel és illóolajokkal dúsított Manna Tejfürdőkhöz már nem szükséges tenni semmit, önmagukban is páratlan hatással vannak bőrödre és az érzékszerveidre.

2. Amikor ahhoz is fáradt vagyok, hogy elaludjak

Velem ilyen is elő szokott fordulni. Hogy könnyebben menjen a nap végi ellazulás, ilyenkor összekeverek egy marék leforrázott kamillavirágot (vízáteresztő zsákban, harisnyában a legideálisabb) 10 csepp mandarin vagy narancs, és 14 csepp levendula illóolajjal, plusz egy teáskanálnyi jojoba olajjal. Természetesen a tejfürdőknél felsorolt extrák mind alkalmazhatók ebben az esetben is.

3. Ha különösen hosszú napom volt, és szeretnék felfrissülni

Ha aznap egyik feladatot oldottam meg a másik után a munkában, és hazaérve szeretném minél előbb felfrissíteni testem-lelkem, az alábbi fürdő keveréket szoktam bevetni: egy teáskanálnyi bergamott illóolajat és szárított zsályaleveleket összekeverek pár csepp rózsa, ylang-ylang vagy geránium illóolajjal. Ha úgy tartja kedvem, itt is alkalmazom a sót, a mézet, a jojoba olajat vagy a vízáteresztő zsákocskába csomagolt többféle gyógynövényt.

4. Amikor úgy érzem, ezer éve nem volt időm saját magamra

Ha azt veszem észre, hogy a rangsorban saját magam tettem az utolsó helyre, már tudom, hogy különösen itt az ideje egy kis lazításnak - többek között ehhez is ideális egy finom forró fürdő – erre az esetre is van egy tökéletes keverékem, ami egyben remek bőrradírozó is: olíva vagy kókuszolajba teszek egy kis mézet és nádcukrot. Jó alaposan leradírozom a bőröm a keverékkel, majd jöhet a kád forró víz, egy teáskanálnyi eukaliptusz illóolajjal dúsítva. A bőrradírt nem szükséges lemosni, majd leázik magától, miközben bőröm újjászületik és újra tele leszek energiával.

Tipp 2: Ezeket keverékeket bátran bevetheted a tus alatt is, csak előtte keverd össze őket egy üvegben vagy szövetzsákban, és használd úgy. Ebben az esetben egy alkalomra egyféle illóolajat ajánlok, amit előtte érdemes tejben, mézben vagy hordozóolajban elkeverni.

Tipp 3: Ha tovább szeretnéd fokozni a forró, lazító fürdő vagy tusolás bőr-és lélekszépítő hatását, próbáld ki a természetes tengeri vagy luffa szivacsot, hogy még kellemesebb legyen az élmény.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet