Ezt edd, ha fogyni szeretnél!
ezt edd, ha fogyni szeretnél!

Ezt edd, ha fogyni szeretnél!



Csak bedobsz egy kávét reggel, az ebédet elintézed egy szendviccsel, este pedig gyorsétteremben eszel? Mutatom, hogyan tudod megoldani azt, hogy kis odafigyeléssel számos kilótól megszabadulj.

Ha fogyni szeretnél, a megfelelő ételek fogyasztása kulcsfontosságú, hiszen még a testmozgás is látványosabb eredményeket hoz, ha közben olyan ételekkel támogatod a szervezetedet, amelyek segítenek a fogyásban és hozzájárulnak a jó közérzetedhez. Bemutatom azokat az ételeket, amelyek amellett, hogy hozzájárulhatnak a testsúly csökkentéséhez, ízletesek és könnyen beilleszthetők a napi étkezési rutinba.

Saláták

Magas rosttartalmuk miatt a zöldségek szinte minden diétának alapját képezik. Elegendő mennyiségű folyadékkal együtt fogyasztva gyorsítják az anyagcserét, és támogatják a szervezeted méregtelenítő folyamatait. Nyersen, vagy párolva fogyasztva szinte minden zöldség hozzájárul az egészséges fogyáshoz, a krumplival azonban jobb vigyáznod: olajban sütve vagy püré formájában már hizlaló táplálék. Ha eddig nem sok salátát fogyasztottál, próbáld lassanként beépíteni étrendedbe. Először csak könnyű vacsoraként, majd főétkezésként is kipróbálhatod. Próbálj mindig szezonális, friss zöldségeket választani, ezek tápanyagtartalma sokkal magasabb, mint fagyasztott társaiké.

Grapefruit

A népi gyógyászat úgy tartja, hogy a grapefruit önmagában is gyógyító tulajdonságokkal bír, nem véletlenül. Hatása egyrészt a grapefruit rostok rendkívül magas folyadékfelvevő képességén alapul, mivel azok a folyadék hatására a gyomorban megduzzadva teltségérzetet keltenek. Másrészt képes a zsírok lebontására, ily módon koleszterinszintedre is kedvező hatással lehet.

Zeller

Hihetetlenül egészséges gumójában alig van szénhidrát, viszont rengeteg életerőt adó vitamint és tápanyagot tartalmaz. Magas rosttartalma felgyorsítja az anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat, ráadásul még az étvágyat is csökkenti. Próbáld ki uzsonnaként, vagy munkahelyi rágcsálnivalóként.

Pirosbogyós gyümölcsök

Lehet, hogy hallottál már a „Berry diétáról”, melynek lényege, hogy piros bogyós gyümölcsök nagy mennyiségű fogyasztásával segítik elő a felesleges kilók leadását. A pirosbogyós gyümölcsök hozzájárulnak ahhoz, hogy szervezeted feltöltődjön vitaminokkal, ezen kívül immunrendszer erősítő, béltisztító és bőrszépítő hatásúak. A ragyogó színű bogyók lédúsak, fanyar ízüknek köszönhetően oltják a szomjat és tele vannak tápanyagokkal. Mint minden diétánál, ennél is javasolt a napi két liter szénsavmentes víz, vagy gyógytea elfogyasztása. Különösen a fekete ribizli, az eper és az áfonya javasolt, de a szeder is kiváló választás. A málna pedig azért különleges, mert több rost van benne, mint a többi bogyós gyümölcsben, így az emésztést és a fogyókúrát is támogatja.

Ananász

Az ananász valódi szupergyümölcs, persze nem a cukorral dúsított ananászkonzervre, hanem a friss változatra gondolok. Az ananász tartalmaz egy különleges enzimet, a bromelaint, amely támogatja a fehérjék emésztését, valamint szerepet játszik a zsír gyors elégetésében. Emellett probiotikus hatást fejt ki, szervezeted védekező rendszerét erősíti, számos immunsejt termelődését fokozza. Egyetlen dologra kell csak figyelned: a jótékony enzim csak friss gyümölcsben található meg, hőkezelés hatására megsemmisül. Nagy előnye még, hogy csökkenti az édesség utáni vágyat, ezáltal könnyen és biztosan mondhatsz le a plusz kalóriákról.



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet