5 étel, amit mindig kerülj elalvás előtt!
5 étel, amit mindig kerülj elalvás előtt!

5 étel, amit mindig kerülj elalvás előtt!



Csikaró has, rossz közérzet és álmatlan éjszakák? Lehet, hogy lefekvés előtt nem megfelelő élelmiszereket fogyasztasz. Itt az idő, hogy megtudd, melyek azok az ételek, amelyeket messziről el kell kerülnöd, ha pihentető álmokat szeretnél!

Gyűrötten ébredni igazi rémálom, és nemcsak a szemeink körüli karikák miatt, hanem a kellemetlen közérzet miatt, ami gyakran egész napra elkísér. Ha időben fekszel le, mégsincs részed pihentető alvásban, annak egyik oka az lehet, hogy az alábbi élelmiszerekből szoktál fogyasztani nem sokkal lefekvés előtt. Igen, sokan meglepődnek, hogy nemcsak a kávét kell kerülni elalvás előtt, hanem bizonyos ételeket is! Íme, a tiltólista:

Sült krumpli és hamburger

Hogyha az alakod megőrzésén kívül szükséged van egy másik indokra, hogy miért kerüld el a magas zsírtartalmú ételeket, akkor a pihentető alvás lesz az. Ha napközben sok zsíros ételt fogyasztasz, akkor kevésbé lesz nyugodt az éjszakád, a zsírok emésztése ugyanis olyan feladatot ad a szervezetnek, ami nem egyezethető össze a zavartalan kikapcsolódással és a regenerálódással.

Nehéz, fűszeres ételek

Lefeküdni teli hassal kényelmetlen érzés, ráadásul ilyenkor nem mozogsz, így lelassul az emésztés. A fűszeres ételek reflux tüneteket és gyomorégést okozhatnak. Ne egyél nehéz ételeket lefekvés előtt 4 órával!

Proteinben gazdag ételek

A protein fontos összetevője az étrendünknek, viszont mégsem jó ötlet sok proteint tartalmazó ételt fogyasztani lefekvés előtt. A proteinben gazdag élelmiszereket nehezebb megemészteni, inkább fogyassz egy kevés müzlit, banánt vagy almát.

Citrusfélék

Ezek a gyümölcsök nagyon egészségesek és finomak a nap folyamán. Este azonban inkább kerüld őket, mert savasságuk miatt irritálhatják a gyomrot.

Magvak

A magvak telített- és telítetlen zsírokban egyaránt gazdagok, de a zsír az zsír, nagy mennyiségben nem tesz jót a gyomornak, főleg este. Tehát ne egyél magvakat lefekvés előtt, főleg ne diót, mogyorót, kesudiót.

Az italokról nem ejtettem szót, de tudnod kell, hogy a koffeines italokon kívül más, szénsavas vagy szénsavmentes üdítők fogyasztását is kerülnöd kell, ha tényleg pihentető alvásra vágysz. Ugyanez a helyzet a gyógyteákkal is, melyek nagyon egészségesek, de sok esetben vízhajtó hatásúak, így ha közvetlenül elalvás előtt iszod őket, akkor éjszaka többször arra ébredsz majd, hogy mosdóba kell menned.

A pihentető alvás egyik jele az üde arcbőr, melyet a fenti tippek betartása mellett azzal is fokozhatsz, ha elalvás előtt egy kicsit kényezteted arcod és szépségolajat simítasz rá, vagy kipróbálod a Manna Luxus arcelixírt, mely éjszakai arcszérumként is kiváló, fokozza arcbőröd feszességét és hidratáló érzést nyújt. Van abban valami csodálatos, amikor reggel kipihenten és rugalmas, sima arcbőrrel indítod a napot! Kellemes pihenést neked!

 



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet