Ezért ne bánd, hogy zsíros a bőröd
ezért ne bánd, hogy zsíros a bőröd

Ezért ne bánd, hogy zsíros a bőröd



Sokat bosszankodsz amiatt, hogy olajosan fénylik a bőröd? Vannak előnyei is.

Ha Te is azok közé tartozol, aki sokat küzd a bőrével, mert zsíros, és mert könnyen mitesszerek képződnek rajta, akkor tudd, egyáltalán nem jártál rosszul.

Találd meg a bőrödnek megfelelő ápolást

Arctisztításhoz a Kámforos, vagy az Ében szappant ajánlom elsősorban, arcradírozáshoz pedig a COCO Sószappant, hogy eltávolíthasd az elhalt hámsejteket, és kitisztítsd a bőr pórusait.

Emellett hetente egyszer-kétszer érdemes az arcodra mattító, kék agyagos, kifejezetten zsíros bőrre készült zöld agyagos vagy alginites pakolást tenned.

Első hallásra furcsa lehet, hogy zsíros bőrre olajat kenj, de érdemes kipróbálnod a Szőlőmag- vagy Argán Szépségolajat, sőt, akár saját szépségolajat is keverhetsz magadnak.

Ha mindezzel megvagy, már egyáltalán nem fogod úgy érezni, hogy problémás a bőröd. Az egészségtől fénylő bőr egy adottság, nincsen vele semmi baj.

Egy sor érvem van amellett, hogy érdemes a jó oldalát nézned a dolognak:

    • a fokozott faggyútermelésnek köszönhetően a bőröd és az egész tested védettebb a káros külső hatásoktól, mint légszennyezés, vagy az UV-sugárzás

    • az olajréteg védelmet nyújt a káros napsugarak egy része ellen, így nehezebben ég le a bőröd,

    • később jelennek meg a ráncok az arcodon,

    • kevésbé hajlamos a bőröd a vízvesztésre, kiszáradásra és a gyulladásokra,

  • az itt-ott fénylő arcbőr fiatalabbnak láttat, ezt a harmincas évei második felében már egyáltalán nem bánja annyira az ember :)

Érezd jól magad a bőrödben!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet