Ételek, amiktől csak éhesebb leszel
Ételek, amiktől csak éhesebb leszel

Ételek, amiktől csak éhesebb leszel



Igyekszel egészséges ételeket enni, és elkerülni - többek közt - a mesterséges ízeket és ízfokozókat? Te is azok közé tartozol, aki sosem lakik jól egy almával vagy müzliszelettel, aki sosem lenne képes végigcsinálni egy gyümölcsnapot?

Könnyen lehet, hogy a Te szervezeted sem tolerálja jól a szinte kizárólag cukrokból és finomított gabonákból, szénhidrátból álló étkezéseket.

Ha csupán gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasztasz önmagában, hamarosan úgy érezheted, pont olyan éhes vagy, mintha semmit sem ettél volna.

Ezért sem felelnek meg mindenkinek az alacsony zsír- és fehérjetartalmú diéták, mert sokan úgy érzik, állandóan és kibírhatatlanul éhesek egész álló nap.

Ezek az ételek ugyan egészségesnek tűnnek és alacsony kalóriatartalmúak, de Neked nem biztos, hogy segítenek elűzni az éhséged:

    • müzliszeletek – sokszor cukorsziruppal ragasztják össze a gabonapelyheket, gabonagolyókat

    • gabonapelyhek, gabonagolyók, extrudált kenyerek, puffasztott rizsszelet – ezekben is kevés a rost, nem laksz velük jól sosem, és szinte mindnek nagyon magas a glikémiás indexe

    • az a bizonyos „csak egy kocka” étcsokoládé, vagy kiskanál méz

Kerüld el messzire az alacsony zsírtartalma miatt diétás címkét viselő joghurtot, ketchupot, majonézt és salátaönteteket: ezek cukortartalma nem ritkán még magasabb, mint hagyományos társaiké.

Akkor mégis mit tehetsz?

Ha diétázol, akkor különösen érdemes odafigyelned nemcsak arra, hogy ne hagyj ki étkezéseket, de arra is, hogy minden étkezésedben legyen elegendő rostanyag, fehérje, szénhidrát, és egy kevés növényi olaj. Így nemcsak egészséges lesz, amit eszel, de könnyebb lesz harcba szállnod az éhségérzet ellen is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet