Csinálj a nyaralásból szépségkúrát!
csinálj a nyaralásból szépségkúrát!

Csinálj a nyaralásból szépségkúrát!



Arról már írtam Neked, hogy mire érdemes figyelned, mielőtt útnak indulnál, és mi az, amit semmiképp se felejts ki a csomagodból.

A nyaralás remek alkalom arra, hogy stresszmentesen szépülj, és hogy jobban odafigyelj magadra, a szervezeted természetes igényeire. A sok, tiszta levegőn töltött idő, a pihenés és a feltöltődés alatt észrevétlenül is visszanyered a bőröd természetes szépségét, ha az alábbi 5 dologra odafigyelsz.

Így szépülj nyaralás közben!

    1. Ha nem kifejezetten fesztiválozni, bulizni mész, aludj végre eleget, most megteheted. Néhány nap, és eltűnnek a szemed alatti sötét karikák, a bőrszíned újra egészséges tónusúvá válik.

    1. Fogyassz elegendő folyadékot, akár napi 2-3 literrel is, ha jól esik. Ha kiizzadod, az egyáltalán nem baj, sőt. A szervezeted így méregtelenít. A reggeli kávét felejtsd el, helyette próbáld ki, milyen néhány napig nyugodtan, ráérősen és csak gyümölcsöt reggelizni. Táplálkozási szakértők esküsznek rá, hogy nincs ennél egészségesebb: felpörgeti az anyagcserét, ellát vitaminokkal, nyomelemekkel, és hidratál kívül-belül. Ha nem okoz nehézséget, tartsd ezt a diétát a nyaralás után is, látni fogod, mennyire jót tesz a bőröd általános állapotának, ha narancsbőrtől, vagy vízvisszatartástól szenvedsz. 

    1. Hagyd otthon a sminkkészletet, engedd fellélegezni a bőröd. A nyári meleg, a napsugárzás és az alapozód amúgy sincs jó barátságban, hagyd a pórusaidat legalább néhány napig szabadon lélegezni. A napfény remek fertőtlenítő, de ha pattanásokkal küzdesz, nem jó ötlet a gyulladt területeket napoztatnod, mert a hegek szinte beleégnek a bőrödbe, és csak nehezen halványítható festékfoltok keletkezhetnek a helyükön.

    1. Nem csak a sós tengervíz szárítja a bőrt, az uszodavízben lévő fertőtlenítők is irritálhatják és kiszáríthatják a bőröd. Ha kijössz a medencéből, érdemes minden alkalommal lezuhanyoznod, hogy lemosd a bőrödről és a hajadról ezeket a vegyszereket. Esténként pedig sheavajjal csökkentheted a nap okozta bőrpírt, és meglátod, a bőröd kiszáradása sem okoz majd gondot.

  1. Védd a hajadat is a naptól. A festett hajat különösen érdemes kalappal, vagy kendővel fedni, és nem kitenni közvetlenül a napsugárzásnak. Esténként egy-két csepp Jojobaolajat, vagy Kókuszolajat masszírozhatsz a hajvégeidbe, hogy megelőzd a hajvégek töredezését.

Végül a legfontosabb: pihenj, élvezd a szabadságot, a nyarat, és érezd jól magad a bőrödben!



Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be!



Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet